Current Affairs Quiz : April 11 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on April 11 2017. All the recent incidents which were held on Eleventh April 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : April 11 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : April 11 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz April 11 2017

Current Affairs Quiz : April 11 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : April 11 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Which state government has announced that No government job for those with more than 2 kids?



  • A. Assam
  • B. Bihar
  • C. West Bengal
  • D. Kerala

Show Answer

Answer: A – Assam – Explanation – The Assam government has announced a draft population policy.  It suggested denial of government jobs to people with more than two children. The policy also suggested making education up to university level free for all girls in the state. The proposal also prevents people with a history of child marriage from entering government service. The proposed population policy will also push for increasing the legal age of marriage from 18 years for girls and 21 years for boys. The policy will also seek stringent laws to prevent violence and sexual abuse of women.

Hide

2. Recently which state government has decided to hold People’s Day on the 15th of every month?

  • A. Tripura
  • B. Manipur
  • C. Rajasthan
  • D. Tamil Nadu

Show Answer

Answer: B – Manipur – Explanation – The new BJP-led government in Manipur state has decided to hold People’s Day on the 15th of every month. The announcement was made by the state’s Chief Minister, N Biren Singh during a function held at Khwairamband Bazar in Manipur’s capital city, Imphal on 9 April 2017.

Hide

3. Recently NMCG approved 26 projects worth Rs _____________________ for Namami Gange project.

  • A. Rs 2,004.28 crore
  • B. Rs 1,804.28 crore
  • C. Rs 2,154.28 crore
  • D. Rs 2,111.28 crore

Show Answer

Answer: C – Rs 2,154.28 crore – Explanation – The National Mission for Clean Ganga (NMCG) has approved 26 projects worth Rs 2,154.28 crore under the Centre’s ‘Namami Gange’ programme, focusing to reduce the river’s pollution.  NMCG will set up sewage treatment plants (STPs) and develop sewage network in four Ganga basin states: Uttar Pradesh, Uttarakhand, Jharkhand and Delhi.

Hide

4. Recently which district declared as 23rd district of West Bengal?

  • A. AlipurDuar
  • B. Kalimpong
  • C. Jhargram
  • D. West Burdwan

Show Answer

Answer: D – West Burdwan – Explanation – After Jhargram, West Burdwan has declared as 23rd district of West Bengal by West Bengal CM Mamata Banerjee as a “Bengali New Year gift to the people.”  She also inaugurated a Mishti (Sweet) hub in Burdwan district and she announced that the new district was craved out of Bardhaman district. It comprises Bardhaman Paschim, Asansol and Durgapur.

Hide

5. Recently which state government has given its approval to building a music village named ‘Bismillah Khan Sangeet Gram’?

  • A. Andhra Pradesh
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Maharashtra
  • D. Uttarakhand

Show Answer

Answer: B – Uttar Pradesh – Explanation – The Uttar Pradesh government led by Yogi Adityanath has given its approval to building a music village named ‘Bismillah Khan Sangeet Gram’ to honour of legendary Shehnai player Ustad Bismillah Khan. This project is planned to develop at Varanasi, it will be evolved by Padma Shri Soma Ghosh, the adopted daughter of the legendary shehnai player.

Hide

6. Recently which country’s Prime Minister visited India and signed 22 agreements to boost the bilateral cooperation between the two countries?

  • A. Bangladesh
  • B. Sri Lanka
  • C. Nepal
  • D. Poland

Show Answer

Answer: A – Bangladesh – Explanation – India and Bangladesh on 8 April 2017 signed 22 agreements to boost the bilateral cooperation between the two countries. The signed agreements include Defence Cooperation Framework and Peaceful Uses of Outer Space. The agreements were inked after delegation level talks were held between the two nations in the Hyderabad House, New Delhi. The delegation level talks were held during Bangladeshi Prime Minister Sheikh Hasina’s four-day visit to India. She was in India from 7 April to 10 April 2017. She was in India from 7 April to 10 April 2017.

Hide

7. What position India ranked in Travel and Tourism Competitive Index of World Economic Forum?

  • A. 40 th
  • B. 45 th
  • C. 52 nd
  • D. 55 th

Show Answer

Answer: B – 40 th – Explanation – The Travel and Tourism Competitiveness Index (TTCI) 2017 was released on 5 April 2017 by the World Economic Forum (WEF). India was ranked 40th among the 136 economies across the world in the Index. The position of India has improved over 52nd rank in 2015 and 65th in 2013.

Hide

8. The first rail freight service from the _____________________ to ___________________ departs on 10 April 2017.

  • A. China
  • B. UK
  • C. Russia
  • D. Kazakhstan

Show Answer

Answer: A & B – China & UK – Explanation – The first rail freight service from the UK to China will depart on a 7,500-mile journey from Essex today. Thirty containers will carry British goods including whisky, soft drinks, vitamins and pharmaceuticals. The train will travel over 7,500 miles to reach Yiwu, a famed wholesale market town in the eastern province of Zhejiang, 17 days later. The train will pass through seven countries – France, Belgium, Germany, Poland, Belarus, Russia, Kazakhstan before arriving on April 27.

Hide

9. Recently India wins how many medals at Asian Youth Chess Championship in Uzbekistan?

  • A. Twelve
  • B. Fourteen
  • C. Eleven
  • D. Eight

Show Answer

Answer: A – Twelve – Explanation – Indian team stood top at the Asian Youth Chess Championship in Tashkent, Uzbekistan. They elevated our country with 12 medals, including four gold medals.

Hide

10. Who wins Formula 1 Chinese Grand Prix for Mercedes?

  • A. Sebastian Vettel
  • B. Lewis Hamilton
  • C. Luciano Burti
  • D. Karun Chandhok

Show Answer

Answer: B – Lewis Hamilton – Explanation – Lewis Hamilton has picked title against Sebastian Vettel at the top of the Formula One championship in China.  Hamilton claimed his fifth win here in Shanghai after leading every lap in the inclement conditions as Vettel, who took the flag in Australia a fortnight ago, recovered from fifth to finish six seconds loose of his title rival.

Hide

11. Who wins 2017 Malaysia Super Series Premier in the Men’s single category?

  • A. Marcus Fernaldi Gideon
  • B. Lin Dan
  • C. Lee Chong Wei
  • D. Fu Haifeng

Show Answer

Answer: B – Lin Dan – Explanation – The 33-year-old Chinese maestro pulled off one of his best shows in recent times to dethrone world No. 1 Chong Wei 21-19, 21-14 in a 55-minute men’s singles final of the Malaysian Open at the Stadium Perpaduan in Petra Jaya. It was Lin Dan’s first-ever Malaysian Open title after failing in his previous final attempts in 2005, 2006 and 2015. In the 2006 final in Kuching, Lin Dan took a 20-13 lead in the decider but Chong Wei stormed back for a 21-18, 18-21, 23-21 win.

Hide

12. Who has been named “Asian Businesswoman of the Year”?

  • A. Asha Khemka
  • B. Sabrina Chao
  • C. Yuwadee Chirathivat
  • D. Vandana Luthra

Show Answer

Answer: A – Asha Khemka – Explanation – Asha Khemka, an Indian­origin educationist in the United Kingdom (UK) has been named the ‘Asian Businesswoman of the Year’ at the 5th annual Asian Business Awards Midlands, Which honours the outstanding achievements of local Asian businesses. The award ceremony was held at Edgbaston cricket ground in Birmingham, UK.

Hide

13. Who was honored with the 2016 ACM A M Turing Award?

  • A. Sergey Brin
  • B. Tim Berners-Lee
  • C. Larry Page
  • D. Ken Thompson

Show Answer

Answer: B – Tim Berners-Lee – Explanation – Sir Tim Berners-Lee in the first week of in April 2017 was honoured with the 2016 ACM A M Turing Award. Berners-Lee received the 2016 Turing Award “for inventing the World Wide Web, the first web browser, and the fundamental protocols and algorithms allowing the Web to scale”. The computer scientist is one of the world’s most in⁴uential voices for online privacy and government transparency.

Hide

14. Recently who becomes first non white circuit judge at Old Bailey?

  • A. Anuja Ravindra Dhir
  • B. Archana Bhargava
  • C. Shobhana Bhartia
  • D. Kiran Mazumdar-Shaw

Show Answer

Answer: A – Anuja Ravindra Dhir – Explanation – Anuja Ravindra Dhir is the youngest circuit judge currently working at Central Criminal Courts in London. She is an Indian origin woman becomes 1 nonwhite judge at London Old bailey Court.

Hide

15. Who has been appointed as MD of Saraswat Cooperative Bank?

  • A. Nishi Vasudeva
  • B. Smita Sandhane
  • C. Shikha Sharma
  • D. Chitra Ramkrishna

Show Answer

Answer: B – Smita Sandhane – Explanation – Smita Sandhane takes charge as MD of Saraswat Cooperative Bank Smita Sandhane has taken charge as Managing Director of the Saraswat Cooperative Bank with effect from April 1.

Hide

Video Current Affairs Quiz: April 11 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query