Current Affairs Quiz : April 28 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on April 28 2017. All the recent incidents which were held on Twentyeighth April 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : April 28 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : April 28 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz April 28 2017

Current Affairs Quiz : April 28 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : April 28 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Who inaugurates 47th Foundation Day of HUDCO recently?



  • A. Arun Jaitley
  • B. M. Venkaiah Naidu
  • C. Nitin Jairam Gadkari
  • D. Ramvilas Paswan

Show Answer

Answer: B – M. Venkaiah Naidu – Explanation – M Venkaiah Naidu has inaugurated the function to commemorate HUDCO’s 47th Foundation Day in New Delhi on April 25, 2017. He is the Minister of Urban Development, Housing & Urban Poverty Alleviation& Parliamentary Affairs.

Hide

2. Which one of becomes India’s first public hospital for Eye tumours?

  • A. All India Institute of Medical Sciences
  • B. Sri Sathya Sai Institute of Higher Medical Sciences
  • C. Jawaharlal Nehru Medical College and Hospital
  • D. Anugrah Narayan Magadh Medical College and Hospital

Show Answer

Answer: A – All India Institute of Medical Sciences – Explanation – The All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) has become the India’s First public hospital to start plaque brachytherapy facility for the treatment of eye tumours.

Hide

3. Recently which state government has set up an anti-land mafia task force?

  • A. Haryana
  • B. Punjab
  • C. Uttar Pradesh
  • D. Rajasthan

Show Answer

Answer: C – Uttar Pradesh – Explanation – The Yogi Adityanath government has set up an anti­land mafia task force in Uttar Pradesh.  UP government ensure that the land mafia and the encroachers will not be spared and land or property grabbing can be stopped. The 4­tier task force would be headed by a principal secretary followed by commissioner, DM and SDM in their respective areas.  The task force has been empowered to take action even against those who encroach on public land in the name of religion.

Hide

4. Recently which state government signs an agreement with BBNL to implement Bharatnet Programme?

  • A. Andhra Pradesh
  • B. Karnataka
  • C. Kerala
  • D. Tamil Nadu

Show Answer

Answer: D – Tamil Nadu – Explanation – The Tamil Nadu government signed an agreement with Bharat Broadband Network Limited (BBNL) for implementing the Centre’s rural internet connectivity programme , “Bharatnet”. A sum of Rs. 50 lakh has been allocated as the state’s share captial.  By implementing BharatNet in Tamil Nadu, more than 12,524 village panchayats to provide various government services through internet.

Hide

5. On 27 April 2017 which Veteran actor was died at the age of 70?

  • A. Vinod Khanna
  • B. Rajesh Khanna
  • C. Rajani Kant
  • D. Raja Murad

Show Answer

Answer: A – Vinod Khanna – Explanation – Veteran actor and sitting BJP MP Vinod Khanna passed away at the age of 70 on Thursday after a difficult battle with cancer. The actor, who was part of several Bollywood hits like Amar Akbar Anthony and The Burning Train, was admitted to the HN Reliance Foundation and Research Centre in Girgaon, Mumbai recently.

Hide

6. Which country will set to host the 18th World Road Meeting in November 2017?

  • A. India
  • B. Nepal
  • C. Bangladesh
  • D. Sri Lanka

Show Answer

Answer: A – India – Explanation – The International Road federation (IRF) on 26 April 2017 announced that India will host the 18th World Road Meeting (WRM 2017) which will be held on 13 November 2017. The theme of World Road Meeting 2017 is ‘Safe Roads and Smart Mobility: The Engines of Economic Growth’

Hide

7. Recently at the age of ______________ legendary Serbian writer for children Rasa Popov was died.

  • A. 83
  • B. 84
  • C. 79
  • D. 80

Show Answer

Answer: B – 84 – Explanation – Radivoje Rasa Popov was died on April 19, 2017 in Belgrade at the age of 84.He was a writer, publisher, actor and longtime broadcast journalist, associate of Mokrinski newspapers, star of children’s TV show Tips & Tricks (Fazoni i Fore .He has written dozens of books for children and adults.

Hide

8. Recently from this country NASA launches Super Pressure Balloon?

  • A. Australia
  • B. New Zealand
  • C. Austria
  • D. USA

Show Answer

Answer: B – New Zealand – Explanation – The National Aeronautics and Space Administration (NASA) on 25 April 2017 successfully launched its football-stadium-sized and eavy-lift Super Pressure Balloon (SPB) from Wanaka, New Zealand. The balloons will float for 100 or more days at 110000 feet (33.5 km) across the globe in the Southern Hemisphere’s mid-latitude band. It will observe a broad swath of the Earth’s atmosphere to detect the UV fluorescence from the deep space cosmic rays coming in from above.

Hide

9. Which day is observed as World Intellectual Property Day globally?

  • A. 24 April
  • B. 25 April
  • C. 26 April
  • D. 27 April

Show Answer

Answer: C – 26 April – Explanation – The World Intellectual Property Day 2016 was on 26 April 2017 observed across the world with the theme Innovation – Improving Lives. The theme of the year explores how innovation makes lives healthier, safer and more comfortable.

Hide

10. Which day is mention as International Chernobyl Disaster Remembrance Day?

  • A. 28 April
  • B. 26 April
  • C. 27 April
  • D. 29 April

Show Answer

Answer: B – 26 April – Explanation – The International Chernobyl Disaster Remembrance Day 2017 was observed across the world on 26 April 2017. The Day commemorates the explosion at the Ukraine’s Chernobyl Nuclear Power Plant in 1986 which spread a radioactive cloud over large parts of the Soviet Union, now the territories of Belarus, Ukraine and the Russian Federation.

Hide

11. Recently India wins how many medals at US Open Karate Championship?

  • A. Sixteen
  • B. Fourteen
  • C. Twelve
  • D. Thirteen

Show Answer

Answer: A – Sixteen – Explanation – India has won 16 medals at US Open karate Championship and grabbed 3 gold 2 silver and 11 bronze medals.

Hide

12. Who was crowned Miss Teen Universe 2017?

  • A. Srishti Kaur
  • B. Anjali Sinha
  • C. Chanique Chani Rabe
  • D. Amy Jackson

Show Answer

Answer: A – Srishti Kaur – Explanation – India’s Srishti Kaur on 26 April 2017 was crowned Miss Teen Universe 2017. The event was held at the Ruben Dario National Theatre in Managua, Nicaragua. Kaur, who studies in London College of Fashion, succeeds Nieveles Gonzalez from Puerto Rico. Kaur emerged victorious among 25 other contestants from around the world in the annual beauty pageant.

Hide

13. Name the person who has received Dr. Babasahed Ambedkar International Foundation Kerala State award recently?

  • A. A Jayakrishnan
  • B. Dileep K Nair
  • C. Dr. Ramachandran Thekkedath
  • D. Dr. K. Mohandas

Show Answer

Answer: B – Dileep K Nair – Explanation – India’s youngest ever chancellor Dileep K Nair, has received Dr Babasaheb Ambedkar International Foundation Kerala State award for the year 2016-17 for his excellent performance in the field of education. The 38-year-old academician, who is currently the Chancellor of the NEFTU in Arunachal Pradesh, was conferred with the award by Rajya Sabha Deputy Chairman PJ Kurien

Hide

14. Recently which of the following bank has ties up with Paisabazzar.com?

  • A. HDFC Bank
  • B. Karnataka Bank
  • C. Yes Bank
  • D. ICICI Bank

Show Answer

Answer: C – Yes Bank Explanation – Yes Bank, a Private sector lender has announced a tie up with Paisabazaar.com. Under which the bank will offer conditionally approved loans to the existing customers.

Hide

  1. Recently who has been appointed as new Director of Secret Service?
  • A Randolph Alles
  • B Derek Flint
  • C Phil Coulson
  • D John Mason

Show Answer

Answer: A – Randolph Alles – Explanation – The White House on 25 April 2017 appointed Iraq War veteran, Major General Randolph Alles as the new Director of the Secret Service. Alles has been made to lead the agency at a time when it is almost on the verge of collapse following a series of high-profile embarrassments over the years.

Hide

16. Name the person has been appointed as CRPF chief?

  • A. P.Dhanakumar
  • B. Rajiv Rai Bhatnagar
  • C. K. Radhashyam Singh
  • D. S. Manglemjao Singh

Show Answer

Answer: B – Rajiv Rai Bhatnagar – Explanation – IPS officer Rajiv Rai Bhatnagar has been appointed as the Director-General of the Central Reserve Police Force (CRPF). The CRPF was functioning without a head for the past two months after the retirement of K. Durga Prasad on February 28, 2017. Bhatnagar will be replacing the acting DG Sudeep Lakhtakia.

Hide

Video Current Affairs Quiz: April 28 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query