≡ Menu




Current Affairs Quiz : August 22 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on August 22 2016. All the recent incidents  which  were held on Twenty-two August 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : August 22 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers August 22 2016

Current Affairs Quiz August 22 2016

Current Affairs Quiz : August 22 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : August 22 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently who appointed as the new high commissioner of India to the republic of Kiribati?

  • A. A.V.S. Ramesh Chandra
  • B. Ravi Bangar
  • C. Vishvas Vidu Sapkal
  • D. Gouri Shankar Gupta

Show Answer

Ans:- C – Vishvas Vidu Sapkal – Explanation – Shri Vishvas Vidu Sapkal, Officer of Indian Foreign Service – 1998 batch, presently High Commissioner of India to the Republic of Fiji, has been concurrently accredited as the High Commissioner of India to the Republic of Kiribati, with residence in Suva (Fiji).He is expected to take up his assignment shortly.

Hide

2. Recently which State Government approved a new debt relief scheme for low income and poor people? 

  • A. Assam
  • B. Rajasthan
  • C. Uttar Pradesh
  • D. Kerala

Show Answer

Ans:- D – Kerala – Explanation – The Kerala government approved a new debt relief scheme for low income and poor people who face the threat of revenue recovery proceedings after they fail to repay loans taken from various financial institutions under the government. As a one-time relief, interest and penal interest pending would be written off or relaxed for loans up to Rs 5 lakh subject to the amount repaid.

Hide

3. Recently which Union Minister inaugurated first dog birth control centre of Uttarakhand?

  • A. Maneka Gandhi
  • B. Sushma Swaraj
  • C. Manohar Parrikar
  • D. Prakash Javadekar

Show Answer

Ans:- A – Maneka Gandhi – Explanation – The Union Woman and Child Development Minister Maneka Gandhi inaugurated The Animal Birth Control Centre at Kedarpuram Uttarakhand. The centre was developed at a cost about 1.5 crore. The centre provided with 72 Dog kennels for housing dogs as well as their treatment & vaccination post-surgery and also has 4 staff quarters within the premises.

Hide

4. Recently union Government has selected how many banks for the sale of share in HUDCO?

  • A. 5
  • B. 4
  • C. 6
  • D. 7

Show Answer

Ans:- B – 4  – Explanation – The government has selected four investment banks namely Nomura, SBI Caps, ICICI Securities and IDBI Capital for the proposed share sale in HUDCO – Housing & Urban Development Corporation Limited. Department of Investment and Public Asset Management (DIPAM), the nodal agency under the finance ministry that co-ordinates government disinvestment programme has selected these four investment banks for the proposed share sale in HUDCO.

Hide

5. Recently which Chinese E-commerce company launched ‘’million books’’ donation drive?

  • A. Tencent
  • B. Baidu
  • C. Alibaba
  • D. Priceline Group

Show Answer

Ans:- C – Alibaba – Explanation – Chinese E-commerce giant Alibaba Group launched a book donation drive named Mission Million Books in India, inviting people to donate textbooks and educational material to empower those who are underprivileged. The initiative will last till September 16, 2016.

Hide

6. Recently who appointed as India’s new ambassador to Georgia? (National)

  • A. A.V.S. Ramesh Chandra
  • B. Ravi Bangar
  • C. Vishvas Vidu Sapkal
  • D. Yogeshwar Sangwan

Show Answer

Ans:- D – Yogeshwar Sangwan – Explanation – Shri Yogeshwar Sangwan Indian Foreign Service – 1994 batch, presently Ambassador of India to the Republic of Armenia, has been concurrently accredited as the Ambassador of India to Georgia, with residence in Yerevan (Armenia). He is expected to take up his assignment shortly.

Hide

7. Recently who re- appointed as the Chairman of Bharti Airtel?

  • A. Sunil Bharti Mittal
  • B. A.V.S. Ramesh Chandra
  • C. Ravi Bangar
  • D. Vishvas Vidu Sapkal

Show Answer

Ans:- A – Sunil Bharti Mittal  – Explanation – Sunil Bharti Mittal has been re-appointed as the Chairman of telecom giant Bharti Airtel for another five year, with effect from October 1, 2016. Sunil Bharti Mittal is an Indian entrepreneur, philanthropist and the Founder & Chairman of Bharti Enterprises, which has diversified interests in telecom, insurance, real estate, hospitality, agri and food besides other ventures.

Hide

8. Recently former International umpire Subrata Banerjee was passed away, in that time he was the ___________ years old.

  • A. 65
  • B. 71
  • C. 80
  • D. 95

Show Answer

Ans:- B – 71 – Explanation- Subrata Banerjee, the former international umpire, passed away on 19 August 2016 in Kolkata. He was 71. Banerjee had a 15-year career at the international level, where he officiated in 13 ODIs.

Hide

Video Current Affairs Quiz: August 22 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)