Current Affairs Quiz : August 23 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on August 23 2016. All the recent incidents  which  were held on Twenty-three August 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : August 23 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers August 23 2016

Current Affairs Quiz August 23 2016

Current Affairs Quiz : August 23 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : August 23 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently which state became the first state in India to draft its own internal security legislation?

  • A. Maharashtra
  • B. Rajasthan
  • C. Assam
  • D. West Bengal

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Maharashtra – Explanation – Maharashtra became the first state in the country to draft its own internal security legislation The Maharashtra Protection of Internal Security Act (MPISA), 2016. The bill has been kept public responses for suggestions and objections. Later it will be presented to the legislature for approval.

[/show_more]

2. Recently SR Nathan former longest serving Singapore President of Indian origin was passed away, in that time he was the ______________ years old.

  • A. 85
  • B. 92
  • C. 75
  • D. 80

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – 92 – Explanation – Sr Nathan former longest-serving Singapore President of Indian origin passes away the Indian origin former Singapore President S.R. Nathan passed away days after suffering a stroke. He was 92. He was the sixth and longest serving President of Singapore. He was closely associated with the country’s founding leader Lee Kuan Yew.

[/show_more]

3. Recently Afghanistan President Ashraf Ghani jointly inaugurated the restored Stor Palace in Kabul with which country’s Prime Minister?

  • A. England
  • B. Pakistan
  • C. India
  • D. Sri Lanka

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:-  C – India  – Explanation – Prime Minister Narendra Modi and Afghanistan President Ashraf Ghani jointly tele-inaugurated the restored Stor Palace in Kabul. The Stor Palace is located in the Afghanistan’s Ministry of Foregian Affairs Campus in Kabul. The newly renovated and restored building will house the Afganistan’s of Foregian Affairs.

[/show_more]

4. Recently Bharat Sanchar Nigam Limited and which company signed a MoU for big business? 

  • A. Infosys
  • B. Wipro
  • C. Tech Mahindra
  • D. Microsoft India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Microsoft India – Explanation – State run PSU Bharat Sanchar Nigam Limited and Tech giant Microsoft India signed a memorandum of understanding (MoU) to provide telecom & IT solutions for big businesses to leverage the domain capability and strategic position in the Industry to garner more business.

[/show_more]

5. Recently GAIL signed a Mou with which California based company for fuel cell power generation?

  • A. Bloom Energy
  • B. Sun Flower Energy Solution
  • C. R.G. Clean Power
  • D. California Solar Electric Company

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Bloom Energy – Explanation – India’s largest state-owned natural gas processing and distribution company GAIL Ltd signed a memorandum of understanding (MoU) with California-based Bloom Energy for developing natural gas-based fuel cell power generation. The MoU was inked between GAIL chairman and managing director B C Tripathi and Bloom Energy chief executive K R Sridhar.

[/show_more]

6. Recently who has been named as the non executive part time chairman of Mumbai based YES Bank?

  • A. Suresh N Patel
  • B. Ashoke Chawla
  • C. Rajeev Rishi
  • D. Mahesh Kumar Jain

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Ashoke Chawla – Explanation – Former head of the Competition Commission of India (CCI) Ashok Chawla has been named as the non-executive part-time chairman of Mumbai based YES Bank. Presently he is the Chairman of NSE and chairs the governing council of The Energy and Research Institute (TERI). He worked as the chairman of the Competition Commission of India (CCI) post retirement.

[/show_more]

7. Recently who won the premier title in National Racing?

  • A. Raghul Rangasamy
  • B. Karthik Tharani
  • C. Vikash Anand
  • D. Amal Anand

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Vikash Anand – Explanation – Chennai hailed Vikash Anand won a double to clinch the title in the MRF Formula 1600 category and a ticket for the Mazda Road to Indy shootout as the fifth and final round of the MRF MMSC FMSCI Indian National Racing Championship concluded in Chennai.

[/show_more]



8. Recently prominent black journalist, publisher George Curry was passed away, in that time he was the _________ years old.

  • A. 55
  • B. 60
  • C. 75
  • D. 69

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – 69  – Explanation – Prominent African-American journalist and publisher George Curry has passed away of heart failure at Washington Adventist Hospital in Takoma Park, Maryland. He was 69 years old. He maintained a syndicated column was passed in more than 200 African American-owned newspapers, and he had sometime as editor-in-chief of the National Newspaper Publishers Association, a news service for black papers also worked as editor-in-chief of Emerge magazine in the 1990s.

[/show_more]

9. Recently who appointed as new brand ambassador of Vistara?

  • A. Deepika Padukone
  • B. Katrina Kaif
  • C. Sonakshi Sinha
  • D. Kareena Kapoor

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Deepika Padukone – Explanation – Vistara announced the appointment of Bollywood actress Deepika Padukone as its brand ambassador. Vistara, whose 51 per cent stake in owned by Tata Sons and the rest 49 per cent by Singapore Airlines, did not disclose other details such as the contract period and fee that it would pay to the actress.

[/show_more]

10. Recently who appointed as new independent director of Board of India Post Payment Banks (IPPB)? 

  • A. Raghul Rangasamy
  • B. RS Sodhi
  • C. Ashoke Chawla
  • D. Rajeev Rishi

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – RS Sodhi – Explanation – Board of India Post Payment Banks (IPPB) has appointed RS Sodhi, MD, Amul as its new independent director. IPPB is the payment arm of the postal department. IPPB came into existence after it received certificate of incorporation from the Registrar of Companies on August 17, 2016.Payments bank allows mobile firms, supermarket chains, and others to cater to banking requirements of individuals and small businesses.

[/show_more]

11. Recently which Mexican writer killed in a car accident?

  • A. Mario Bellatin
  • B. Luis Zapata
  • C. Ignacio Padilla
  • D. Deborah Holtz

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Ignacio Padilla – Explanation – Eminent Mexican writer Ignacio Padilla has died in a car accident in the central state of Queretaro. He was 47 years old. Padilla is a leading member of the crack movement that sought to help the country’s at hors find a voice beyond magical realism.

[/show_more]

12. Recently prize winning poet Joyce Carol Thomas passed away, in that time he was ________ years old.

  • A. 60
  • B. 65
  • C. 70
  • D. 78

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – 78 – Explanation – Joyce Carol Thomas, a prize-winning children’s author and champion of multiculturalism, has died at the age of 78. Joyce Carol Thomas was anAfrican-American poet, playwright, motivational speaker, and author of more than 30 children’s books.

[/show_more]

13. Recently India and which country signed an agreement on vocational training?

  • A. Germany
  • B. Brazil
  • C. Korea
  • D. Japan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Germany – Explanation – India and Germany on 22nd August 2016 signed an agreement to foster conditions that will help creat and improve workplace based vocational training in India’s industrial clusters. The agreement was signed between the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE) and German International Cooperation.

[/show_more]

14. Recently who appointed as new Lieutenant Governor of Andaman and Nicobar Islands?

  • A. A K Singh
  • B. Jagdish Mukhi
  • C. Girish Chandra Gupta
  • D. Ashoke Chawla

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Jagadish Mukhi – Explanation – Senior BJP leader Jagadish Mukhi was on 22nd August 2016 sworn in as the 12th Lieutenant Governor of the Union Terrioty of Andaman and Nicobar Islands. He was administered the oath of office and oath of secretary by Justice Girish Chandra Gupta, acting chief justice of Calcutta High Court.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: August 23 2016 

 

Do not forget to check the following topics