≡ Menu




Current Affairs Quiz : December 06 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on December 06 2016. All the recent incidents which were held on Sixth December 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : December 06 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : December 06 2016 Question And Answers

Current Affairs Quiz December 06 2016

Current Affairs Quiz : December 06 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : December 06 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently World’s largest bird festival organized in which state of India?

  • A. Madhya Pradesh
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Arunachal Pradesh
  • D. Maharashtra

Show Answer

Answer: – B – Uttar Pradesh  – Explanation – In order to promote eco-tourism in Uttar Pradesh and to declare it as an international bird watching destination, UP Eco-tourism has organized a threeday international festival on birds from 2nd to 4th December 2016 at the National Chambal Sanctuary in the Bah tehsil, Agra.

Hide

2. Recently www.girlsgottaknow.in website launched to educate Indian women for which purpose?

  • A. For Fashion
  • B. For Online Shopping
  • C. For Legal Rights
  • D. For Security

Show Answer

Answer: – C – For Legal Rights – Explanation – Tasmania-based Women’s Legal Service in collaboration with TRS Law Offices, India has launched a website, www.Girlsgottaknow.in, for women in India to educate them about their legal rights.

Hide

3. Recently Tamil Nadu Chief Minister Jayalalithaa passed away, in that time she was the age of ______________ years old.

  • A. 68
  • B. 78
  • C. 88
  • D. 98

Show Answerwer

Answer: – A – 68 – Explanation – Tamil Nadu Chief Minister J Jayalalithaa passed away at the Apollo Hospitals, Chennai following cardiac arrest. She was 68. Jayalalithaa was one of the country’s most articulate and determined political personalities and a top film actress of the 1960s and 1970s. She was famously known as Puratchi Thalaivi Amma or Amma.

Hide

4. Recently 6th Heart of Asia Conference held in which city of Punjab?

  • A. Batala
  • B. Jalandhar
  • C. Abohar
  • D. Amritsar

Show Answer

Answer: – D – Amritsar – Explanation – The sixth editor of ‘Heart of Asia’- Istanbul Process of Afghanistan conference, an annual regional gathering of Asian and other countries was held in Amritsar, Punjab (India). It was inaugurated jointly by Prime Minister Narendra Modi and Afghan President Ashraf Ghani.

Hide

5. Recently who won the Miss Supranational 2016?

  • A. Srinidhi Shetty
  • B. Laxmi Shetty
  • C. Jayita Shetty
  • D. Arunima Shetty

Show Answer

Answer: – A – Srinidhi Shetty – Explanation – Mangaluru girl, Srinidhi Shetty , was crowned Miss Supranational 2016 at a grand ceremony in Krynica Zdroj, Poland on December 2, 2016. She also won the title of Miss Asia-Oceania. Srinidhi became the second Indian to win the title after Asha Bhat in 2014. India is the first country to win Miss Supranational twice in three years.

Hide

6. Recently who honored with Gangadhar National Award?

  • A. Kumar Vishwas
  • B. Mohan Rana
  • C. Leeladhar Jagoori
  • D. Ravindra Prabhat

Show Answer

Answer: – C – Leeladhar Jagoori – Explanation – Eminent Hindi poet Leeladhar Jagoori will be honoured with the prestigious Gangadhar National Award for the year 2015 by the Sambalpur University on the occasion of the foundation day of the University in January 2017.

Hide

7. Recently PV Sindhu ranked which place in BWF World Ranking?

  • A. 4th
  • B. 7th
  • C. 2nd
  • D. 9th

Show Answer

Answer: – B – 7th – Explanation – Olympic silver medallist PV Sindhu, has jumped two places to achieve her career-best ranking of Seven in the latest BWF World Ranking. Sindhu, has a total of 68,699 ranking points. She won China Open and reached the finals at the Hong Open. She has also qualified for the Dubai Super Series Final.

Hide

8. Recently Indian women cricket team defeated which team to win Women’s Twenty20 Asia Cup?

  • A. Pakistan
  • B. Sri Lanka
  • C. Bangladesh
  • D. Australia

Show Answer

Answer: – A – Pakistan – Explanation – Indian women cricket team defeated rivals Pakistan by 17 runs in the Asia Cup Twenty20 final tournament held at the Asian Institute of Technology Ground in Bangkok on December 4, 2016. With this victory, India clinched their sixth Asia Cup title.

Hide

9. Recently which India golfer won Asian Tour Title?

  • A. Rashid Khan
  • B. Mithun Perera
  • C. Mukesh Kumar
  • D. Honey Baisoya

Show Answer

Answer: – C – Mukesh Kumar – Explanation – Indian Golfer Mukesh Kumar became the oldest golfer to win an Asian Tour title on December 4, 2016 at Delhi Golf Club (DGC) after winning the Panasonic Open India. The 51-year-old Mukesh, who has won 123 PGTI titles, scored two-under 70 in the final round which made his total to 10-under 206 to claim the trophy.

Hide

10. Recently which E-commerce company launched global startup program ‘’Launchpad’’ in India?

  • A. Snapdeal
  • B. Flipkart
  • C. Amazon
  • D. Abof

Show Answer

Answer: – C – Amazon – Explanation – E-commerce giant Amazon has launched its global startup program ‘’Launchpad’’ in India. The program will enable Indian startups to sell their products overseas. In this regard, Amazon India has tied up with Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP)’s startup India and NASSCOM.

Hide

11. Recently who appointed as Chief Minister of Tamil Nadu?

  • A. O Panneerselvam
  • B. Dindigul C.Sreenivasan
  • C. Sellur K.Raju
  • D. Thangamani

Show Answer

Answer: – A – O Panneerselvam Explanation – AIADMK leader O. Panneerselvam (65) was sworn in as Chief Minister of Tamil Nadu following death of Chief Minister Jayalalithaa. He was administered the oath of office and secrecy by Governor Ch. Vidyasagar Rao at a solemn ceremony held in the Raj Bhavan, Chennai.

Hide

12. Recently who won the Presidential election of Uzbekistan?

  • A. Shavkat Miziyoyev
  • B. Nigmatilla Yuldashev
  • C. Islam Karimov
  • D. Nariman Umarov

Show Answer

Answer: – A – Shavkat Miziyoyev – Explanation – The Prime Minister and acting President of Uzbekistan Shavkat Miziyoyev was elected the country’s president in the presidential election, which was held on 4th December 2016. As per the Central Election Commission of Uzbekistan, Mirziyoyev won the election with an overwhelming vote. He garnered 88.61% of the votes, which is above the required over 50% of valid ballots to become a president.

Hide

13. Which language has been listed at the 10th position in the PLI 2016?

  • A. Swahili
  • B. Turkish
  • C. Hindi
  • D. Punjabi

Show Answer

Answer:  – C – Hindi – Explanation – Hindi language has been listed at the 10th position in the Power Language Index Ranking by The World Economic Forum (WEF). English was placed at the 1st position and Mandarin at 2nd position followed by French. The WEF also forecasted the list for the year 2050, in which Hindi climbing one spot up to be placed at ninth spot.

Hide

Video Current Affairs Quiz: December 06 2016 

 

Do not forget to check the following topics

5 Users (1 vote)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)