≡ Menu




Current Affairs Quiz : December 25 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on December 25 2016. All the recent incidents which were held on Twentyfiveth December 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : December 25 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : December 25 2016 Question And Answers

Current Affairs Quiz December 25 2016

Current Affairs Quiz : December 25 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : December 25 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently President Pranab Mukherjee approved re-promulgationof The Enemy Property (Amendment) __________________ ordinance.

  • A. Seventh
  • B. Fifth
  • C. Second
  • D. Ninth

Show Answer

Answer:- B – Fifth – Explanation – President Pranab Mukherjee on December 22 approved re-promulgation of The Enemy Property (Amendment) Fifth Ordinance for the fifth time in a year but at the same time expressed his displeasure to the centre over using this route repeatedly for promulgating law.

Hide

2. Recently Defence Ministry approved defence projects over Rs.________________.

  • A. 5000
  • B. 2000
  • C. 7000
  • D. 4000

Show Answer

Answer: – C – 7000 – Explanation – The Defence Ministry led by Manohar Parrikar approved four defence proposals worth over Rs 7,000 crore in a meeting on December 23, 2016. The Defence Acquisition Council approved purchasing six multi-mission maritime aircraft for the Indian Coast Guard to keep an eye on the 7,500 km-long coastline worth Rs 5,500 crore.

Hide

3. Recently which state government removed restriction on night shift for women?

  • A. Kerala
  • B. Assam
  • C. Gujarat
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer: – D – Karnataka – Explanation – The state government of Karnataka has removed restrictions on allowing women to work in night shifts in all sectors in a move to provide equal opportunities for women in all sectors.

Hide

4. Recently India has agreed to give Nepal additional _____________ MW electricity.

  • A. 240 MW
  • B. 140 MW
  • C. 100 MW
  • D. 340 MW

Show Answer

Answer: – A – 240 MW  – Explanation – India has agreed to give Nepal additional 240 MW of electricity. An agreement has been signed between Nepal Electricity Authority (NEA) and state-owned NTPC Vidyut Vyapar Nigam (NVVN).

Hide

5. Recently Dharamshala vegetable market became the first cashless market in which state of India?

  • A. Uttar Pradesh
  • B. Himachal Pradesh
  • C. Madhya Pradesh
  • D. Arunachal Pradesh

Show Answer

Answer: – B – Himachal Pradesh  – Explanation – The Dharamshala vegetable market has become the first cashless market in Kangra district of Himachal Pradesh. It has swipe machine facility to allow farmers and horticulturalists of the area to do cashless transactions.

Hide

6. Which day observed as ‘’Good Governance day’’ across India?

  • A. 24th December
  • B. 23rd December
  • C. 25th December
  • D. 26th December

Show Answer

Answer:- C – 25th December – Explanation – Good Governance Day is observed every year on December 25th across India since 2014 to honor Prime Minister Vajpayee by fostering awareness among the Indian people of accountability in government.

Hide

7. Recently RBI opened banking ombudsman office in which district of Uttarakhand?

  • A. Almora
  • B. Bageshwar
  • C. Dehradun
  • D. Haridwar

Show Answer

Answer: – C – Dehradun – Explanation – India’s central banking institution, Reserve Bank of India (RBI) has opened its 17th banking ombudsman office in Dehradun, Uttarakhand on December 23; 2016.It is the third such office in North India after Kanpur and Chandigarh.

Hide

8. Recently SBI adopted which village of Maharashtra to make it cashless?

  • A. Ambit
  • B. Induri
  • C. Bitaka
  • D. Shirki

Show Answer

Answer: – D – Shikri – Explanation – India’s public sector banking and financial services company State Bank of India (SBI) has adopted a village Shirki in Maharashtra to make the entire village will turn cashless within 30 days said by SBI deputy managing director and CIO Mrutyunjay Mahapatra.

Hide

9. Recently which Indian International cricketer appointed as brand ambassador of American Tourister?

  • A. Mahendra Singh Dhoni
  • B. Virat Kohli
  • C. Yuvraj Singh
  • D. Rohit Sharma

Show Answer

Answer: – B – Virat Kohli  – Explanation – Indian international cricketer Virat Kohli was appointed as first Indian brand ambassador of Luggage maker American Tourister owned by Samsonite.

Hide

10. Recently who won the gold at Asian Luge Championship in Japan?

  • A. Shiva Keshavan
  • B. Tanaka Shohei
  • C. Lien Te-An
  • D. Jeje Lalpekhlua

Show Answer

Answer: – A – Shiva Keshavan – Explanation – Shiva Keshavan, the only professional luger from India, won his third gold in Asian Luge Championship at Nagano, Japan, on December 23, 2016. The 35-year-old Shiva Keshavan finished the Asian Luge Championship race with a time of 99.962 seconds and top speed of 130.4 km/h to clinch the title.

Hide

11. Recently who nominated as ‘2016 All India Football Federation (AIFF) player of the year’?

  • A. Gurpreet Singh Sandhu
  • B. Robin Singh
  • C. Jeje Lalpekhlua
  • D. Arnab Mondal

Show Answer

Answer: – C – Jeje Lalpekhlua – Explanation – Mohun Bagan and Chennaiyin FC striker Jeje Lalpekhlua was nominated as the ‘2016 All India Football Federation (AIFF) Player of the Year on December 21. The 25-year-old Indian professional footballer from Mizoram will be presented a prize of Rs. 2.5 lakh along with the glittering trophy.

Hide

12. Recently which country won the Asia Cup under-19 title?

  • A. Sri Lanka
  • B. India
  • C. Pakistan
  • D. Bangladesh

Show Answer

Answer: – B – India  – Explanation – India beat hosts Sri Lanka by 34 runs in the finals and cinched the Under-19s Asia Cup title on December 23, 2016 at the R Premadasa Stadium, Srilanka. India under-19s team, coached by Rahul Dravid, opted to bat first after winning the toss and posted 273/8 in their 50 overs to which Sri Lanka could score 239 all out in 48.4 overs.

Hide

13. Recently who bagged the National title in 6-red Snooker?

  • A. Aditya Mehta
  • B. Geet Sethi
  • C. Yasin Merchant
  • D. Pankaj Advani

Show Answer

Answer:- D – Pankaj Advani  – Explanation – Sixteen-time world champion, Pankaj Advani bagged the National title in 6-red Snooker, the shorter format of the game. Advani is the only player in the world to win all titles — National, Continental and World — in 6-red Snooker.

Hide

14. Recently British-born astronaut Piers Sellers passed away, in that time he was the age of ______________ years old.

  • A. 61
  • B. 71
  • C. 81
  • D. 91

Show Answer

Answer: – A – 61 – Explanation – British-born astronaut Piers Sellers died of pancreatic cancer in Houston, Texas at the age of 61 on December 23, 2016. Sellers, a climate scientist and former astronaut flew on three space shuttle missions between 2002 and 2010 and gained fame late in life for his eloquent commentary about the earth’s fragility.

Hide

Video Current Affairs Quiz: December 25 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)