Current Affairs Quiz : December 31 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on December 31 2016. All the recent incidents which were held on Thirtyfirst December 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : December 31 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : December 31 2016 Question And Answers
Current Affairs Quiz December 31 2016

Current Affairs Quiz : December 31 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : December 31 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently Centre Government sanctioned Rs._______________ for Tirupur dyeing industry.



  • A. 200 Cr
  • B. 300 Cr
  • C. 400 Cr
  • D. 500 Cr

Show Answer

Answer: – A – Rs. 200 Cr – Explanation – The Centre has sanctioned Rs. 200 crores to the Tirupur Dyeing Industry in Tamil Nadu on December 28, 2016, which was on the verge of closure due to severe financial crisis as a result of their huge investments in the first ever Zero Liquid Discharge (ZLD) projects in the country.

Hide

2. Recently PM Narendra Modi launched UPI based mobile payment app called ________________.

  • A. CHOTA BHIM
  • B. BIHM
  • C. ARJUN
  • D. NAKUL

Show Answer

Answer: – B – BHIM – Explanation – Prime Minister Narendra Modi launched UPI based mobile payment application called BHIM (Bharat Interface for Money). This is a rebranded version of UPI (Unified Payment Interface) and USSD (Unstructured Supplementary Service Data), at the Digi Dhan Mela event in Talkatora stadium in New Delhi. 

Hide

3. Recently who inaugurated the 77th session of Indian History Congress?

  • A. Narendra Modi
  • B. Hamid Answerari
  • C. Pranab Mukherjee
  • D. Arun Jaitley

Show Answer

Answer: – C – Pranab Mukherjee  – Explanation – President Pranab Mukherjee has inaugurated the 77th session of Indian History Congress (IHC) at University of Kerala in Thiruvananthapuram, Kerala over 3,000 historians and research scholars are participating in the 3-day session of IHC.

Hide

4. Recently world’s highest bridge opened in which country of the world?

  • A. Japan
  • B. China
  • C. North Korea
  • D. England

Show Answer

Answer: – B – China  – Explanation – The Beipanjiang Bridge of China is now open for public travel. The height of the bridge is 1,854 feet (565 metres) above the sea level. It overtook the Si Du River Bridge of Hubei to become the world’s highest bridge.

Hide

5. Recently India and which country signed 3rd protocol for amending Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA)?

  • A. Russia
  • B. America
  • C. Singapore
  • D. Switzerland

Show Answer

Answer: – C – Singapore – Explanation – India and Singapore have signed the 3rd protocol for amending Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA). It will help in government’s efforts to eliminate black money. Earlier India had amended the DTAA with Mauritius and Cyprus.

Hide

6. Recently Pakistan’s oldest living test cricketer Imtiaz Ahmed passed away, in that time he was the age of ____________ years old.

  • A. 88
  • B. 98
  • C. 78
  • D. 80

Show Answer

Answer:- A – 88 – Explanation – Pakistan cricket on Saturday lost its oldest living Test player Imtiaz Ahmed after he died in Lahore following a protracted illness. He was just five days away from turning 89.

Hide

7. Recently which bank tied up with real estate portal magicbricks.com?

  • A. State Bank of India
  • B. Union Bank of India
  • C. Syndicate Bank
  • D. Axis Bank

Show Answer

Answer: – A – State Bank of India – Explanation – State Bank of India and real estate portal magicbricks.com on 29 December 2016 entered into a tie-up. According to the tie-up the projects of those 500 real estate builders whose projects are approved and rated by State Bank of India, will be available for buyer on the portal of magicbricks.com.

Hide

8. Recently who suspended from People’s Party of Arunachal (PPA)?

  • A. Tomo Riba
  • B. Kalikho Pul
  • C. Pema Khandu
  • D. Kahfa Bengia

Show Answer

Answer: – C – Pema Khandu  – Explanation – Incumbent Chief Minister and former Congress rebel Pema Khandu and six other The five other MLAs are Zingnu Namchom (Namsai), Passang Dorjee Sona (Mechuka), Chow Tewa Mein (Chowkham), Jambey Tashi (Lumla)and Kamlung Mossang (Miao).lawmakers were suspended from the People’s Party of Arunachal (PPA).

Hide

9. Recently who appointed as Prime Minister of Romania?

  • A. Sorin Grindeanu
  • B. Dacian Ciolos
  • C. Victor Ponta
  • D. Emil Boc

Show Answer

Answer:- A – Sorin Grindeanu – Explanation – Social-democrat Sorin Grindeanu was 30th December 2016 named as the Prime Minister of Romania. Romania’s President Klas Iohannis signed the official decree naming Grindeanu as the new Prime Minister.

Hide

10. Recently which Indian tennis player announced retirement from tennis?

  • A. Somdev Devvarman
  • B. Rohan Bopanna
  • C. Yuki Bhambri
  • D. Vishnu Vardhan

Show Answer

Answer: – A – Somdev Devvarman – Explanation – Somdev’s career was marred by a recurring shoulder injury in 2012. He recovered to stage a comeback but he had been missing from action without any specified reason for some time now.

Hide

Video Current Affairs Quiz: December 31 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query