Current Affairs Quiz : February 14 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on February 14 2017. All the recent incidents which were held on Fourteenth February 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : February 14 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : February 14 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz February 14 2017

Current Affairs Quiz : February 14 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : February 14 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently which state passed the Amendment Bill 2017 prevention of cruelty to animals?

  • A. Karnataka
  • B. Tamil Nadu
  • C. Kerala
  • D. Andhra Pradesh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – KarnatakaExplanation – Legislative Assembly of Karnataka on 13 February 2017 passed the Prevention of Cruelty to Animals (Karnataka Amendment) Bill, 2017. The bill seeks to amend the Prevention of Cruelty to Animals Act, 1960, in its application to Karnataka. The bill presented in the assembly by Minister for Animal Husbandry and Sericulture, A Manju was passed to facilitate the conduct of traditional buffalo race “Kambala” and bullock cart races in South Kanara and Udupi districts.

[/show_more]

2. Who passed the specified bank notes (Cessation of Liabilities) Bill 2017?

  • A. Rajya Sabha
  • B. Lok Sabha
  • C. Superme Court
  • D. President of India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Lok SabhaExplanation – The Lok Sabha in February 2017 passed the Specified Bank Notes (Cessation of Liabilities) Bill, 2017. The bill replaces the Specified Bank Notes (Cessation of Liabilities) Ordinance, 2016. The ordinance was promulgated by the President Pranab Mukherjee on 30 December 2016.

[/show_more]

3. GNFC Township becomes India’s first cashless township was inaugurated by which state’s Chief Minister?

  • A. Goa
  • B. Sikkim
  • C. Gujarat
  • D. Rajasthan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – GujaratExplanation – India’s first cashless township “Gujarat Narmada Valley Fertilizers and Chemicals (GNFC) Township was inaugurated by Gujarat CM Vijay Rupani on February 13, 2017.

[/show_more]

4. Recently in which state India’s first floating elementary school was inaugurated?

  • A. Manipur
  • B. Assam
  • C. Tripura
  • D. Jammu & Kashmir

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – ManipurExplanation – India’s first floating elementary school particularly for drop outs has been inaugurated on Loktak lake at Langolsabi Leikai of Champu Khangpok floating village in Manipur on the occasion of World Wetlands Day on February 2, 2017.

[/show_more]

5. Name the union minister who launches new service to provide employment to unemployed youth in rular areas?

  • A. Anant Geete
  • B. Narendra Singh Tomar
  • C. Kalraj Mishra
  • D. Bhandaru Dattatreya

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Bhandaru DattatreyaExplanation – Bandaru Dattatreya, the Union Labour and Employment Minister launched the National Career Service (NCS) and JeevanPraman facility to the EPFO pensioners on 12 February 2017 through Post offices in DakSadan, Hyderabad. With the launch, India Post that has a large postal network comprising around 155000 post offices will now be doubling up as employment registration centres for the unemployed youth living in the rural areas through the NCS portal.

[/show_more]

6. Recently which country opens longest elevated cycle path in the world?

  • A. China
  • B. Japan
  • C. Brazil
  • D. Oman

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – ChinaExplanation –The world’s longest elevated cycle path has been opened in Xiamen, China which can handle about 2,023 cyclists with a speed limit of 15 miles per hour.

[/show_more]

7. Which day is observed as World Radio Day?

  • A. February 12
  • B. February 13
  • C. February 14
  • D. February 15

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – February 13 – Explanation – World Radio Day is observed annually on February 13th across the world to remember the unique power of radio to touch lives and bring people together across every corner of the  World radio Day globe.

[/show_more]

8. When is the Valentine’s Day celebrated?



  • A. 12 February
  • B. 13 February
  • C. 14 February
  • D. 15 February

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – 14 FebruaryExplanation – Valentine’s Day, also called Saint Valentine’s Day or the Feast of Saint Valentine,[1] is an annual holiday celebrated on February 14. It originated as a Western Christian liturgical feast day honoring one or more early saints named Valentinus, and is recognized as a significant cultural and commercial celebration in many regions around the world, although it is not a public holiday in any country.

[/show_more]

9. Recently which country won the one match test series against Bangladesh?

  • A. India
  • B. Sri Lanka
  • C. Kenya
  • D. Zimbabwe

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – India – Explanation – India beat Bangladesh by 208 runs in Hyderabad, on Monday, to win the one-match Test series. The Virat Kohli-led team created and broke many records with their convincing win against their neighbours.

[/show_more]

10. Who was crowned first UFC Women’s Featherweight Champion?

  • A. Amanda Nunes
  • B. Miesha Tate
  • C. Germaine De Randamie
  • D. Ronda Rousey

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Germaine De Randamie – Explanation – Germaine de Randamie defeated Holly Holm by unanimous decision in a clinch-filled bout at UFC 208 to become the first UFC women’s featherweight champion. The 32-year-old de Randamie (7-3) dropped to her knees in celebration as the Barclays Center crowd booed the end of a lackluster bout on Saturday.

[/show_more]

11. Who becomes the new test captain of England?

  • A. James Anderson
  • B. Eoin Morgan
  • C. Jos Buttler
  • D. Joe Root

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Joe RootExplanation – The England and Wales Cricket Board named Joe Root as England’s Test captain on February 13, 2017 who will take over Alastair Cook.

[/show_more]

12. In which place 70th British Academy Film Awards held?

  • A. Cambridge
  • B. London
  • C. Bristol
  • D. Bradford

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – London – Explanation – The 70th British Academy Film Awards commonly known as the BAFTA Awards was held on February 12, 2017 at the Royal Albert Hall in London to honour the best British and international contributions to film in the year 2016. The awards are presented by the British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

[/show_more]

13. Who was the winner of the BAFTA fellowship award?

  • A. Mel Brooks
  • B. Marlon Brando
  • C. John Wayne
  • D. Kirk Douglas

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Mel BrooksExplanation – The BAFTA Fellowship award was presented to the Hollywood’s legendary comedian and filmmaker Mel Brooks (90) by Duke of Cambridge Prince William.

[/show_more]

14. Recently in which city 59th Annual Grammy Awards ceremony was held?

  • A. Austin
  • B. Chicago
  • C. Los Angeles
  • D. San Francisco

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Los AngelesExplanation – The 59th Annual Grammy Awards ceremony was held on February 12, 2017 at the Staples Centre in Los Angeles. The ceremony recognized the best recordings, compositions, and artists of the eligibility year from October 1, 2015 to September 30, 2016.

[/show_more]

15. Which film swept the top five awards at the 70th British Academy Film Awards?

  • A. La La Land
  • B. Arrival
  • C. Lion
  • D. Manchester by the sea

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – La La Land – Explanation – The American musical-drama Film ‘La La Land’ swept the top five awards at the 70th British Academy Film Awards, BAFTA. The film directed by Damien Chazelle had Ryan Gosling and Emma Stone as the lead characters.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: February 14 2017

 


Do not forget to check the following topics