Current Affairs Quiz : February 24 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on February 24 2017. All the recent incidents which were held on Twentyfour February 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : February 24 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : February 24 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz February 24 2017

Current Affairs Quiz : February 24 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : February 24 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently which state has prohibited the sale of processed, flavoured tobacco & nicotine products for 1 year?



  • A. Haryana
  • B. Punjab
  • C. Gujarat
  • D. Himachal Pradesh

Show Answer

Answer: B – Punjab – Explanation – Punjab government lead by Parkash Singh Badal has imposed the one year ban on the manufacture, storage, sale or distribution of food products containing tobacco or nicotine like  Punjabgutkha and pan masala . The decision has been taken in view of the orders issued by Supreme Court. The ban also applicable to processed, flavoured, scented, chewing tobacco.

Hide

2. Recently union government has announced that all the village in India will be connect broadband by-

  • A. 2018
  • B. 2017
  • C. 2019
  • D. 2020

Show Answer

Answer: A – 2018Explanation – Union government aims to bring high-speed digital connectivity to every village by 2018 and is profound to share proficiency in the area with other nations.

Hide

3. Recently cabinet approved signing of Air Services Agreement between India and this country?

  • A. Thailand
  • B. Japan
  • C. Greece
  • D. Germany

Show Answer

Answer: C – GreeceExplanation – Union Cabinet has approved the signing of Air Services Agreement (ASA) between India and Greece which has the potential to spur greater trade, investment, tourism and cultural exchange also in line government’s developments in the civil aviation sector.

Hide

4. Cabinet approves signing of an Agreement between India and Poland on cooperation in the field of __________________________ and allied sectors.

  • A. Industries
  • B. Petroleum
  • C. Tourism
  • D. Agriculture

Show Answer

Answer: D – Agriculture – Explanation – The Union Cabinet has approved the signing of Agreement between India and Poland on cooperation in the field of agriculture and allied sectors. The agreement includes various activities in the field of agriculture and allied sector including exchange of information on the current situation in agriculture, the phytosanitary conditions of crops, threats posed by harmful organisms and the threats posed by animal infectious diseases.

Hide

5. Name the railway minister who recently unveils Antyodaya rail coaches for unreserved passengers?

  • A. Suresh Prabhu
  • B. Piyush Goyal
  • C. Manohar Parrikar
  • D. Jagat Prakash Nadda

Show Answer

Answer: A – Suresh PrabhuExplanation – Union Railway Minister Suresh Prabhu had unveiled the new Antyodaya Express, a fully unreserved train for the common man with specially designed colourful coaches. The first Antyodaya Express will be plied between Mumbai and Tatanagar, and the second will be between Ernakulam and Howrah shortly.

Hide

6. Recently with which country the Union Government notified a protocol amending tax treaty?

  • A. Israel
  • B. Iran
  • C. Germany
  • D. Netherland

Show Answer

Answer: A – IsraelExplanation – The government has notified the protocol amending the India-Israel tax treaty to provide for exchange of information on tax matters including bank details with a view to check black money flows. The amended treaty provides that information received from Israel in respect of an Indian resident can be shared with other law enforcement agencies like the Enforcement Directorate, the Directorate of Revenue Intelligence and CBI with authorization of Competent Authority.

Hide

7. Recently which country launched supply ship to International Space Station?

  • A. US
  • B. Japan
  • C. Russia
  • D. China

Show Answer

Answer: C – RussiaExplanation – Russia successfully launched an unmanned spacecraft taking food and equipment to the International Space Station after the previous such ship crashed to Earth shortly after launch in December.

Hide

8. Where recently four new species of world’s smallest frogs discovered?

  • A. Western Ghat
  • B. Eastern Ghat
  • C. Sundarban
  • D. Nilgiri Hills

Show Answer

Answer: A – Western GhatExplanation – Noted Scientist also called Frogman of India as professor SD Biju from Delhi University (DU) and his team discovered four new miniature species, now listed among the smallest known frogs in the world

Hide

9. Recently which company ties up with FIFA U-17 World Cup for Mission XI Million?

  • A. Adidas
  • B. Nike
  • C. Reebok
  • D. Polo

Show Answer

Answer: A – AdidasExplanation – German Sportswear giant Adidas announced its ties up with FIFA U-17 World Cup Local Organising Committee for the Mission XI Million programme. Adidas will help to reach out to the youth across India to increase participation in football and create a platform for them to develop their skills.

Hide

10. What is the name of the bank that bags two awards at IBA Banking Technology Awards?

  • A. Karnataka Bank
  • B. Yes bank
  • C. Bank of India
  • D. HDFC bank

Show Answer

Answer: A – Karnataka BankExplanation – The commerical banking company Karnataka Bank has won two ‘IBA-Banking Technology’ awards in Mumbai on February 21, 2017.

Hide

11. Recently SIDBI has signed a MoU with which bank to provide concessional loans to micro and small units?

  • A. Dena Bank
  • B. Vijaya Bank
  • C. Karnataka Bank
  • D. Bank of India

Show Answer

Answer: B – Vijaya BankExplanation – Lucknow based Small Industries Development Bank of India (SIDBI) has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Bengaluru based Vijaya Bank for providing concessional finance to micro and small enterprises (MSEs).

Hide

12. Which bank has signed an agreement with Chola MS to sell Insurance Products?

  • A. Oriental Bank of Commerce
  • B. Karnataka Bank
  • C. Syndicate Bank
  • D. Citi Bank

Show Answer

Answer: A – Oriental Bank of CommerceExplanation –  Haryana based Oriental Bank of Commerce has signed a corporate agency agreement with Chennai based general insurance provider Cholamandalam General Insurance Company for distribution of insurance products on February 22, 2017.

Hide

13. In which state Oricon going to set up Rs 100 crore facility for packaging product?

  • A. Odisha
  • B. West Bengal
  • C. Assam
  • D. None of these

Show Answer

Answer: A – Odisha – Explanation – Oricon Enterprises Ltd (OEL) is planned to build a manufacturing facility in Odisha with an investments of Rs 100 crores. This facility will be used to manufacture new packaging products.

Hide

14. Nasscom signed MoU with ITAC of this country?

  • A. Poland
  • B. Japan
  • C. China
  • D. Austria

Show Answer

Answer: B – Japan – Explanation –The National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the IoT Acceleration Consortium (ITAC) Japan  on February 22, 2017. Its aims to collaborate to address digital technology shifts and accelerate IoT (Internet of Things) adoption at a global level across the industry.

Hide

15. Which of the company Acquire Telenor India recently?

  • A. Reliance
  • B. Idea
  • C. Vodafone
  • D. Bharti Airtel

Show Answer

Answer: D – Bharti AirtelExplanation – India’s largest domestic telecom operator Bharti Airtel has signed an agreement with Telenor South Asia Investments to acquire Telenor India Communications.

Hide

Video Current Affairs Quiz: February 24 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query