Current Affairs Quiz : January 10 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on January 10 2017. All the recent incidents which were held on Tenth January 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : January 10 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : January 10 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz January 10 2017

Current Affairs Quiz : January 10 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : January 10 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Union Government amends Income-tax Rules __________________ to link PAN in all existing bank accounts.



  • A. 1961
  • B. 1962
  • C. 1964
  • D. 1963

Show Answer

Answer: B – 1962 – Explanation – The Union Finance Ministry on 8 January 2017 amended the Income-tax Rules, 1962 to allow banks to obtain and link PAN or Form No 60 (where PAN is not available) in all existing bank accounts (other than BSBDA) by 28 February 2017.

Hide

2. Cycle is the symbol of which political party?

  • A. Bahujan Samaj Party
  • B. Aam Adami Party
  • C. All India Trinamool Congress
  • D. Samajwadi Party

Show Answer

Answer: D – Samajwadi PartyExplanation – After the recent the political feud and vertical split in Samajwadi Party, the both warring factions are claiming their stakes on the party symbol, the ‘cycle’. Following this, Election Commission of India (ECI) has served notices to both factions to provide supporting documents and evidence in.

Hide

3. Recently Home Minister Rajnath Singh inaugurated CISF Eastern Head Quarter in which place?

  • A. Dhandbad
  • B. Ranchi
  • C. Burdhawan
  • D. Dispur

Show Answer

Answer: B – Ranchi – Explanation – Shri Rajnath Singh was addressing the gathering after inaugurating the CISF Eastern Sector Headquarter and laying foundation stone of the CISF Residential Complex in Ranchi today during his daylong visit to Jharkhand.

Hide

4. Which country becomes the first country to switch off its FM radio network?

  • A. Norway
  • B. Iran
  • C. Uganda
  • D. Afghanistan

Show Answer

Answer: A – Norway – Explanation – Norway is set to become the first country to switch off its FM radio network next week, as it takes the unpopular leap to digital technology.

Hide

5. Which of the following country brought a new team of police named environmental police?

  • A. India
  • B. China
  • C. Japan
  • D. Thailand

Show Answer

Answer: B – ChinaExplanation – Officials in Beijing have announced a new environmental police squad to root out illegal burning in the city, the latest government response to the widespread public anger over China’s persistent problems with smog.

Hide

6. Recently which player wins 2016 FIFA best player award for 4th time?

  • A. Cristiano Ronaldo
  • B. Lionel Messi
  • C. Antoine Griezmann
  • D. Brock Osweiler

Show Answer

Answer: A – Cristiano Ronaldo – Explanation – Ace Portuguese footballer Cristiano Ronaldo on 9 January 2017 was honoured with the Best FIFA Men’s Player 2016 award in Zurich, Switzerland. Ronaldo garnered 34.54% of total votes to grab the title. He beat Barcelona’s Lionel Messi, who scored 26.42% of total votes, and Atletico Madrid’s Antoine Griezmann (7.53% of total votes) to the prize.

Hide

7. Which women player won 2016 FIFA best player award?

  • A. Marta
  • B. Alex Morgan
  • C. Hope Solo
  • D. Carli Lloyd

Show Answer

Answer: D – Carli Lloyd – Explanation – Carli Lloyd of the United States has won her second straight Fifa’s best woman player award. Lloyd, who finished with 20.68% of the total votes, beat Olympic gold medalist Melanie Behringer of Germany (16.60%) and five-times winner Marta of Brazil (12.34%).

Hide

8. Which company has signed an agreement with Castrol have in global strategic partnership?

  • A. Honda Motors
  • B. Suzuki Motors
  • C. BMW
  • D. Tata Motors

Show Answer

Answer: D – Tata Motors – Explanation – Tata Motors and Castrol have signed a 3-year strategic partnership agreement. As part of the agreement, Castrol will supply Commercial Vehicle Oils to Tata Motors globally.

Hide

9. Which of the following place to not accept card payments till January 13?

  • A. Petrol Pumps
  • B. Mall Mart
  • C. Hospitals
  • D. Airport

Show Answer

Answer – A – Petrol PumpsExplanation – Petrol pump owners have deferred till January 13 their decision to not accept credit and debit card payments for fuel sales after banks put off the move to levy the transaction (MDR) charge.

Hide

10. Which airline ranked third – worst airline in the world?

  • A. Spice Jet
  • B. Airblue
  • C. Air India
  • D. Air Indus

Show Answer

Answer: C – Air India – Explanation – For those who insist that traveling is all about the journey, we say this: It really depends on which carrier you’re flying. Aside from variations in cabins and service quality, there’s the major concern of how likely you are to get delayed. Fly on the wrong airline and your odds of a delay are as high as 55%; choose the right one and that number shrinks way down to just 11%. That’s enough to make or break a vacation’s spell, no matter where you’re sitting on the plane.

Hide

11. Who has been appointed as the new National Intelligence Director of USA?

  • A. Dan Coats
  • B. Tommy Franks
  • C. Vem Clark
  • D. Chuck Yeager

Show Answer

Answer: A – Dan CoatsExplanation – US President-elect Donald Trump has named Dan Coats as his National Intelligence Director. The Indiana ex-senator formerly served on the Senate Intelligence Committee.

Hide

12. Which newly listed Bank appoints Vincent Valladares as head of the bank’s commercial banking division?

  • A. Utkarsh Micro Finance
  • B. IDFC
  • C. Bandhan
  • D. RBL Bank Ltd.

Show Answer

Answer: D – RBL Bank Ltd.Explanation – Newly listed RBL Bank Ltd has appointed former Citibank executive Vincent Valladares as head of the bank’s commercial banking division. Valladares will be responsible for driving RBL Bank lending to small and medium enterprises (SMEs) and midsized companies with revenues under Rs. 2000 crore. He will report to MD & CEO Vishwavir Ahuja.

Hide

13. Recently which pharmaceutical companies appoint Peter Lankau as independent director?

  • A. Cipla
  • B. Johnson & Johnson
  • C. GlaxoSmithKline
  • D. Pfizer

Show Answer

Answer: A – Cipla – Explanation – Drug firm Cipla has appointed Peter Lankau as an independent director on its board with effect from January 10.

Hide

14. Which film wins seven Golden Globes awards including the best original score honour?

  • A. La La Land
  • B. Nocturnal Animals
  • C. Moonlight
  • D. Manchester By Sea

Show Answer

Answer: A – La La Land – Explanation – La La Land was the toast of Hollywood on Sunday night (08Jan17) after scoring seven top honors at the Golden Globe Awards. The film picked up all seven trophies it was nominated for, including Best Motion Picture, Musical or Comedy, Best Director for Damien Chazelle and acting honours for stars Ryan Gosling and Emma Stone.

Hide

15. Which film won the Best Motion Picture Drama award at 74th Golden Globe Awards?

  • A. Hell or High Water
  • B. Lion
  • C. Manchester by the Sea
  • D. Moonlight

Show Answer

Answer: D – Moonlight – Explanation – Moonlight is a 2016 American drama film written and directed by Barry Jenkins, based on the play In Moonlight Black Boys Look Blue by Tarell Alvin McCraney. The film stars Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Jharrel Jerome, Naomie Harris and Mahershala Ali.

Hide

Video Current Affairs Quiz: January 10 2017 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query