≡ Menu




Current Affairs Quiz : July 01 2016 MCQ Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 01 2016. All the recent incidents which were held on First July 2016 are drifted here as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download this  “Current Affairs Quiz : July 01 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links

Current Affairs Quiz Question And Answers July 01 2016



Current Affairs Quiz : July 01 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download month wise current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 01 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Who is the 34th BCCI president? 

  • A) Jagmohan Dalmiya
  • B) N Srinivasan
  • C) Sharad Pawar
  • D) Anurag Thakur

Show Answer

Ans: (D) Anurag Thakur
Explanation:  Anurag Thakur was recently elected 34th BCCI (Board of Control for Cricket in India) by board general meeting in Mumbai.

Hide

2. Who is the Pakistan Crickets team recently appointed new head coach? 

  • A) Mickey Arthur
  • B) Greg Chappel
  • C) John Wright
  • D) Rickey Ponting

Show Answer

Ans: (A) Mickey Arthur

Explanation: Mickey Arthur was former South African Cricketer. He has been appointed Pakistan team head coach by Pakistan Cricket Board (PCB).

Hide

3. Which country wins 2016 T-20 World cup?

  • A. India
  • B. Sri Lanka
  • C. England
  • D. West Indies

Show Answer

 Answers : A- West Indies 
Explanation: West Indies win 2016 T-20 World cup final beat England at Eden Garden, Kolkata.

Hide

4. Who is the Australian all-round cricketer recently retires from International cricket? 

  • A. Steve Smith
  • B. Shane Watson
  • C. James Faulkner
  • D. Glenn Maxwell

Show Answer

Ans: (B) Shane Watson

Explanation: Australian Cricket team big all-rounder Shane Watson retires from all round International Cricket, his cricket career spanned 14 years.

Hide

5. Which country wins 2016 Asia cup T-20 Trophy?

  • A. Bangladesh
  • B. Sri Lanka
  • C. India
  • D. Pakistan

Show Answer

 Ans: (C) IndiaExplanation: India wins 2016 Asia cup T-20 final and record sixth times. India win Asia cup beat Bangladesh at Bangladesh, sher-e-Bangla National cricket stadium.

Hide

6. Which State wins recently played Ranji Trophy final 2016? 

  • A. Assam
  • B. Mumbai
  • C. Bengal
  • D. Saurashtra

Show Answer

 Ans 🙁 B) MumbaiExplanation: Mumbai cricket team wins 2016 Ranji Trophy final. Mumbai beats Sourashtra by 21 runs at Gahunje Stadium Maharashtra Cricket Association by pune.

Hide

7. Who is the Cricket Umpire recently bands for 5 years by BCCI? 

  • A. Simon Taufel
  • B. Russell Tiffin
  • C. Asad Rauf
  • D. Saleem Badar

Show Answer

 Ans: (C) Asad RaufExplanation:  An Umpire Asad Rauf band for 5 years by BCCI (Board of Control for Cricket in India).It was announced by BCCI president Shashank Manohar.

Hide

8. Which is the University recently Lunched world’s first 1000-Processor Microchip? 

  • A. University of California
  • B. London University
  • C. Oxford University
  • D. Harvard University

Show Answer

 Ans 🙁 A) University of California       Explanation: University of California recently launched a world firsts and highest 1000-Processor microchip. This microchip names Kilocore, that has 1000 independent programmable processor.

Hide

9. What is the name of bollywood Actor he called for Dadasaheb Phalke Award 2014? 

  • A. Sammi Kapoor
  • B. Dilip Kumar
  • C. Shashi Kapoor
  • D. Anil Kapoor

Show Answer

 Ans: (C) Shashi KapoorExplanation: Bollywood Actor and Producer Shashi Kapoor Named Dada Saheb Phalke Award 2014.His Performance in hindi flims like Jab Jab Phool Khile, Deewer.

Hide

10. In which rank India has scored globally on the 2016 Human Capital Index (HCI) ? 

  • A. 105th
  • B. 106th
  • C. 107th
  • D. 108th

Show Answer

 Ans.-(A) 105thExplanation – India was ranked low at 105th position out of 130 countries globally on the 2016 Human Capital Index (HCI) , which was recently released in the World Economic  Forum (WEF) report.

Hide

Do not forget to check the following topics

5 Users (1 vote)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)