Current Affairs Quiz : July 09 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 09 2016. All the recent incidents which were held on Ninth July 2016 are drifted here as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download this  “Current Affairs Quiz : July 09 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : July 09 2016

Current Affairs Quiz : July 09 2016

Current Affairs Quiz : July 09 2016 Question And Answers

 

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 09 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1.Recently which country Parliament passed new “anti-terrorism laws”? 

  • A. Russian
  • B. United States
  • C. Japan
  • D. South Korea

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A- Russian – Explanation: The lower house of the Russian Parliament has voted 325 to 1 to adopt the “Yarovaya Law”, a package of amendments authored by the ruling United Russia party member Irina Yarovaya, who is known for previous legislative crackdowns on protesters and non-governmental organizations.

[/show_more]

2. Recently which country hockey team jumped to fifth position in world hockey ranking?

  • A. Pakistan
  • B. Australia
  • C. India
  • D. Japan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – India – Explanation: India’s men hockey team jumped to fifth position ahead of the likes of Belgium, Argentina and New Zealand when the Indian hockey team lodged a protest during the penalty shootout before finally settling for historic silver after the jury announced that the 1-3 result against Australia.

[/show_more]

3. Recently which country’s men hockey team ranked top in world hockey ranking in 2016?

  • A. Germany
  • B. Belgium
  • C. Argentina
  • D. Australia

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – Australia – Explanation: Australia ranked top up the list in world hockey ranking. The ranking were introduced to overcome the criticism of fixing when drawing the pools for each tournament. It also determines the quotas for tournaments such as the Olympic Games and also the World Cup.

[/show_more]

4. Recently which country women hockey team ranked top in world hockey ranking in 2016?

  • A. Netherlands
  • B. Argentina
  • C. Scotland
  • D. Australia

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Netherlands – Explanation: The FIH World Ranking Netherlands ranked top in the world ranking. The ranking were introduced to overcome the criticism of fixing when drawing the pools for each tournament. It also determines the quotas for tournaments such as the Olympic Games and also the World Cup.

[/show_more]

5. Recently which country women cricket team ranked top in ICC Cricket Ranking?

  • A. England
  • B. Australia
  • C. New Zealand
  • D. India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – Australia – Explanation:  Recently ICC Cricket ranking Australia women team top in the list. It also determines the quotas for tournaments such as the world Cup.

[/show_more]

6. Recently which player joined as the team “Atletico The Kolkata” in 3rd seasons?

  • A. Jose Luis Espinosa Arroyo
  • B. Helder Postiga
  • C. Iain Hume
  • D. Ofentse Nato

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Iain Hume – Explanation: Hero Indian Super League’s inaugural winner’s Atletico de Kolkata recently retained the services of Iain Hume ahead of the third season. Having ended season 2as their top-scorer with 11 goals to go along with his four assists, Hume, who moved to ATK from Kerala Blasters FC after the first seasons.

[/show_more]

7. When is the “world Homoeopathy day” observed?

  • A. 10th April
  • B. 15th May
  • C. 23rd July
  • D. 9th August

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – 10th April – Explanation: World Homoeopathy Day was observed 10 April and it was organized by India. The day commemorates the birth anniversary of Dr. Samuel Hahnemann, a German Physician.

[/show_more]

8. When is the “International Human Space Flight day” observed?

  1. 9th August
  2. 25th January
  3. 12th April
  4. 31st March

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – 12th April – Explanation: The General Assembly on 7 April declared 12 April as the international Day of Human Space Flight “to celebrate each year at the international level the beginning of the space era for mankind, reaffirming the important contribution of space science and technology in achieving sustainable development goals and increasing the well-being of states and peoples, as well as ensuring the realization of their aspiration to maintain outer space for peaceful purposes”.

[/show_more]

9. When is the “International Forests Day” observed?

  • A. 17th February
  • B. 21st March
  • C. 19th June
  • D. 11th November

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – 21st March – Explanation: The International Day of Forests is observed on March 21 every year. The day was established by resolution of the United Nations General Assembly on November 28, 2012.

[/show_more]

10. When is the “International happiness day” observed?

  • A. 17th July
  • B. 28th November
  • C. 20th March
  • D. 26th February

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – 20th March – Explanation: International day of Happiness was observed on 20 March 2016 across the world. Red, the leader of the Angry Birds mobile game characters, was as appointed by the United Nations an envoy to inspire climate action toward a sustainable and happier future for all.

[/show_more]

11. When is the “world Radio Day” observed?

  • A. 13th February
  • B. 22nd March
  • C. 9th September
  • D. 21st July

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – 13th February – Explanation: February 13 is observed as world Radio Day every year. The day celebrates the radio as a way of educating people, providing information, and promoting freedom of expression across cultures. Each year the United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization (UNESCO) celebrates World Radio Day by planning activities with broadcasters, organizations and communities around the world.

[/show_more]

12. When is the “National Voters Day” observed?

  • A. March 19th
  • B. February 9th
  • C. July 23rd
  • D. January 25th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – January 25th  – Explanation: Sixth National Votes day (NVD) is celebrated across India on January 25. Since 2011, NVD is annually celebrated on January 25. The significance of this day is to encourage youngsters, who have reached the age of 18, of the country to participate in the electoral process, by enrolling or registering themselves in electoral rolls and to exercise their franchise.

[/show_more]

13. When is the “Indian Army Day” observed?

  • A. 15th December
  • B. 25th August
  • C. 15th January
  • D. 10th March

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – 15th January – Explanation: Army Day in India is celebrated with great enthusiasm every year on 15th of January. It has been started celebrating to respect the Lieutenant General of India, K. M. Cariappa who was the first Indian Army’s Commander-in-Chief. Army day 2016 has been celebrated as 68th Indian Army day in the national capital.

[/show_more]

14. When is the “world AIDS Day” observed?

  • A. December 1st
  • B. February 3rd
  • C. March 2nd
  • D. September 9th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – December 1st  – Explanation: World AIDS Day is held on the December 1st every year since 1988. This day is an opportunity for people worldwide to unite in the fight against HIV, show their support for people living with HIV and to commemorate people who have died. Globally there are an estimated 34 million people who have the virus.

[/show_more]

15. When is the “International Friendship Day” observed?

  • A. 31st January
  • B. 30th July
  • C. 17th August
  • D. 5th September

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – 30th July – Explanation:  The International Friendship day celebrated every year on July 30th. It is a day for celebrating friendship and takes place annually. On 27 April 2011 the General Assembly of the United Nations declared 30 July as official International Friendship Day.

[/show_more]

16. Recently which music director won “Japan’s Fukuoka Prize” in 2016?

  • A. Vishal Sekher
  • B. Anu Malik
  • C. Bappi Lahiri
  • D. A.R. Rahman

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – A. R. Rahman – Explanation: Legendary Oscar winning Indian music composer A.R. Rahman has been awarded with Japan’s Fukuoka Prize for 2016. It is reported that Rahman has been conferred with the award for his outstanding contribution towards creating, preserving and showcasing South Asian traditional fusion music.

[/show_more]

17. Recently which police officer hangs himself, after blaming congress minister on TV of Karnataka state?

  • A. MK Ganapathy
  • B. R.Suresh
  • C. Ajay Hilori
  • D. Satheesh Kumar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – MK Ganapathy – Explanation – In the afternoon, a local TV channel aired an interview of a senior police officer declaring that “if anything happens” to him, those who should be held responsible include KJ George, a minister in the Congress government. Last evening, MK Ganapathy was found, in uniform and with his service revolver fastened to his belt, hanging from the ceiling of a lodge in the Kodagu district, about 270 km from the capital of Bengaluru.

[/show_more]

18. Recently which South African writer won the Caine prize 2016?

  • A. Guy Butler
  • B. Dennis Brutus
  • C. Lawrence Anthony
  • D. Lidudumalingani

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Lidudumalingani – Explanation – South African writer, filmmaker and photographer Lidudumalingani has won the 17th edition of prestigious Caine Prize 2016. He was bestowed with this prestigious award for his short story ‘’Memories We Lost’’.

[/show_more]

19. Recently which country ranked world’s fourth largest app economy?

  • A. America
  • B. India
  • C. China
  • D. Brazil

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – India – Explanation – India is rapidly moving into the mobile app age and is already the fourth-largest mobile app economy. The amount of time Indians spend on apps has also increased dramatically, says mobile-app analytics company App Annie. In total app downloads per year, only China, US, and Brazil are ahead of India.

[/show_more]

20. Recently who became the first Indian footballer to play in Europa League?

  • A. Subrata Paul
  • B. Sanju Pradhan
  • C. Gupreet Singh Sandhu
  • D. Robin Singh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C -Gurpreet Singh Sadhu – Explanation – Gurpreet Singh Sandhu became the first Indian football player in UEFA Europa League. He achieved this feat after was named in Norwegian club Stabaek FC’s squad for qualifying match against Connah’s Quay Nomads FC in Europa League.

[/show_more]

21. Recently who has been elected as new President of Federation Internationale de Football Association (FIFA)?

  • A. Gianni Infantino
  • B. Issa Hayatou
  • C. Sepp Blatter
  • D. Joao Havelange

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:-  A – Gianni Infantino – Explanation – Gianni Infantino (45) of Switzerland has been elected as new President of Federation Internationale de Football association (FIFA), a global governing body of football.

[/show_more]

22. The world’s largest Charkha has been set up in which city of India?

  • A. Kolkata
  • B. Bengaluru
  • C. New Delhi
  • D. Porbander

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – New Delhi – Explanation – The world’s largest Charkha has been set up by the Micro, Small and Medium Enterprices (MSME) Minister Kalraj Mishra at Terminal 3 of the Indira Gandhi International Airport (IGIA) in New Delhi.

[/show_more]

23. In what ranked India was placed in the recently released 2016 Networked Readiness Index (NRI)?

  • A. 92nd
  • B. 91st
  • C. 71st
  • D. 89th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:-B – 91st  – Explanation – India was placed at 91st position in the recently released 2016 Networked Readiness Index (NRI) by the Geneva-based World Echonomic Forum (WEF). The index was released as the part of the WEF’s Global Information Technology Report.

[/show_more]

24. In what ranked India was placed in Logistics Performance Index 2016?

  • A. 35th
  • B. 37th
  • C. 36th
  • D. 38th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – 35th – Explanation – In the recently released bi-annual Logistics Performance Index (LPI) 2016 of World Bank Group, India ranked 35th among 160 countries. The index was published in the world Bank bi-annual report ‘Connecting’ to Compete 2016: Trade Logistics in the Global Economy’. For the third time, Germany has topped in LPI.

[/show_more]

25. In what position as per 2016 Global Retail Development Index (GRDI), India has been ranked?

  • A. 3rd
  • B. 4th
  • C. 2nd
  • D. 1st

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C -2nd  – Explanation – India has been ranked second position as per 2016 Global Retail Development Index (GRDI) released by London-based consultancy A T Kearney. India has jumped 13 positions from last year (2015) to rank second among 30 developing countries on ease of doing business.

[/show_more]



26. Recently in which place Union Government approved to setting up of National Investment & Manufacturing Zone (NIMZ) in India?

  • A. Bhubaneswar,Odisha
  • B. Cuttack, Odisha
  • C. Rourkela, Odisha
  • D. Kalinganagar, Odisha

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Kalinganagar, Odisha – Explanation – The Union Government has given its final approval to setting up of National Investment & Manufacturing Zone (NIMZ) in Kalinganagar, Odisha. It will come up on a massive area of 163 square kilometers and on completion will the third NIMZ of India.

[/show_more]

27. Named the National Agriculture Market portal which was recently PM Narendra Modi launched?

  • A. eMARKET
  • B. eBAZAR
  • C. eNAM
  • D. eAGRICULTURE

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – eNAM – Explanation – Prime Minister Narendra Modi launched National Agriculture Market portal eNAM to connect e-mandis several States. eNAM is an online inter-connectivity of e-mandis, aimed at ushering in much needed agriculture marketing reforms to enable farmers to get better price of their produce.

[/show_more]

28. Which country will be the fastest growing big economy in the world in 2016?

  • A. China
  • B. India
  • C. America
  • D. England

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – India – Explanation – As per recently released United Nations (UN) World Economic Situation and Prospects 2016 Report, India will be the fastest growing big economy in the world in 2016.

[/show_more]

29. Recently who has been appointed as the new Chief Secretary of Uttar Pradesh?

  • Deepak Singhal
  • Alok Ranjan
  • Ram Naik
  • Pradip Bhatnagar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Deepak Singhal – Explanation – Deepak Singhal has been appointed the new Chief Secretary of Uttar Pradesh. Mr. Singhal will succeed Alok Ranjan, who has got retire in the month of June after a three-month extension of service.

[/show_more]

30. Recently who has been appointed as new CEO for Reliance Group IoT business operation?

  • A. Kumar Birla
  • B. Jeff Bezos
  • C. Lisa Su
  • D. Juergen Hase

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Juergen Hase – Explanation – Anil Ambani led Reliance Group, which had drawn up a comprehensive strategy to drive growth in the Internet of Things (IoT) space, has appointed Juergen Hase as the Group CEO for its IoT Business.

[/show_more]

31. Name the Javeline thrower who sets national record at National Inter – state Athletics Championships?

  • A. Sharmila Kumari
  • B. Annu Rani
  • C. Suman Devi
  • D. Aruna Kumari

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Annu Rani – Explanation – Javeline thrower Annu Rani on 2 July 2016 bettered her national record with a 59.87m throw at the 56th National Inter-State Senior Athletics Championships in Hyderabad.

[/show_more]

32. Recently who re-elected as president of Tamil Nadu Cricket Association for 15th term?

  • A. Ashok Anand.P.R
  • B. Sourav Ganguly
  • C. N Srinivasan
  • D. Jyothi Prasad

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – N Srinivasan – Explanation – Former BCCI chief N Srinivasan was unanimously re-elected as President of the Tamil Nadu Cricket Association (TNCA) for a 15th consecutive term on 25 June 2016.

[/show_more]

33. Recently which place Union Government approved establishment of third NIMZ of India?

  • A. Uttar Pradesh
  • B. Odisha
  • C. Gujarat
  • D. Rajsthan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Odisha – Explanation – The Union Government on 26 May 2016 approved establishment of a National Investment and Manufacturing Zone (NIMZ) in Odisha. This is the third NIMZ of India involving a massive area of 163 square kilometers. The project will come up at Kalinganagar industrial area in Jajpur district of Odisha.

[/show_more]

34. Recently what amount India & World Bank Signs a agreement for Karnataka Urban Water Supply Modernization?

  • A. US$ 110 Million
  • B. US$ 200 Million
  • C. US$ 100 Million
  • D. US$ 300 Million

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – US$ 100 Million – Explanation – The loan, from the International Bank for Reconstruction and Development (IBRD), has a 5-year grace period, and a maturity of 24 years.

[/show_more]

35. In shortly Reserve Bank of India to issued 1000 rupees Banknotes with inset letter __________?

  • A. ‘I’
  • B. ‘B’
  • C. ‘F’
  • D. ‘R’

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – ‘R’ – Explanation – The banknotes bearing signature of Raghuram G Rajan, will also have the year of printing ‘2016’ printed on the reverse.

[/show_more]

36. In which rank India has placed in Crony- Capitalism Index?

  • A. 9th
  • B. 4th
  • C. 8th
  • D. 10th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A -9th – Explanation – India is ranked at ninth position in crony-capitalism index that was released by the Economist in the first week of May 2016. India has a crony sector wealth accounting for 3.4 percent of the gross domestic product (GDP).

[/show_more]

37. Named the analytics dashboard for export, import data which was Union Ministry has launched?

  • A. NAMO
  • B. NAVO
  • C. EXIM
  • D. EXIL

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – EXIM – Explanation – Minister of State (I/C) for Commerce and Industry Nirmala Sitharaman on 3 May 2016 launched EXIM Analytics Dashboard to provide an easy access to detailed trade data of the country.

[/show_more]

38. Recently which system Indian railway launched for unreserved tickets?

  • A. Internet Facility System
  • B. Coach Cleaning System
  • C. Bar Coding System
  • D. Help Line System

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Bar Coding System – Explanation – The system will prevent the circulation of unauthorized tickets which are affecting the railways’ revenue. As per the decision of Centre for railway Information System (CRIS), the encrypted Quick Response (QR) Code on the unreserved tickets would be printed through thermal printers.

[/show_more]

39. Recently in which rank India has placed in USSC’s 2016 intellectual Property Index?

  • A. 38th
  • B. 28th
  • C. 18th
  • D. 37th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – 37th  – Explanation – India ranked 37 out of the 38 economies surveyed in the 2016 Intellectual Property Index (IPI). The index was released on 10 February 2016 by the Global Intellectual Property Centre (GIPC) of the United States Chamber of Commerce (USCC).

[/show_more]

40. Recently what amount of rupees sanctioned for construction of railway track to connect Kolkata & Tripura via Bangladesh?

  • A. 570 crore
  • B. 580 crore
  • C. 560 crore
  • D. 590 crore

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- 580 crore – Explanation – To connect Kolkata with Tripura via Bangladesh through railway, the Union Government on 10 February 2016 sanctioned about 580 crore rupees. The money was sanctioned for constructing the 15-kilometer railway track between Kolkata and Tripura.

[/show_more]

41. Recently Prime Minister Narendra Modi inaugurated Paradip Oil Refinery in which state of India?

  • A. Assam
  • B. Gujarat
  • C. Odisha
  • D. Rajasthan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Odisha – Explanation – Prime Minister Narendra Modi on 7 February 2016 inaugurated the Paradip Oil Refinery in Odisha. It is Indian Oil Corporation Limited’s 11th refinery, which was dedicated to the nation by PM Modi.

[/show_more]

42. Recently who resigns as “Chief Operating Officer” of Microsoft in 2016?

  • A. Kevin Turner
  • B. Peter Williamson
  • C. John Thomas
  • D. B Johnson

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Kevin Turner – Explanation: Kevin Turner on 7 July 2016 resigned as the Chief Operating Officer (COO) of Microsoft with effect from 31 July 2016.Being the COO, Turner was handling Microsoft’s enormous sales operations. He had been at Microsoft for 11 years.

[/show_more]

43. Recently which state decided to “conduct Smart Pulse Survey” of 1.48 crore households in India?

  • A. Assam
  • B. Kerala
  • C. Andhra Pradesh
  • D. West Bengal

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Andhra Pradesh – Explanation: Andhra Pradesh government has decided to conduct a Smart Pulse Survey for collecting socio-economic data of 1.48 crore households in the state. The survey started on 8 July 2016 will end on 30 July 2016.

[/show_more]

44. Recently which country launched “High-Speed OPV INS Tarasa” in 2016?

  • A. Japan
  • B. China
  • C. Russia
  • D. India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – India – Explanation: The last ship in the series of four Water Jet Fast Attack Crafts (WJFAC) being built by the Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd (GRSE) for the Indian Navy was launched. Christened INS Tarasa , after an Island in the Andaman and Nicobar archipelago, the ship was launched by Aruna Korde, wife of Vice Admiral Jaywant Korde the navy’s controller of Logistics.

[/show_more]

45. Recently which state launched women helpline number “181” in India?

  • A. Nagaland
  • B. Rajasthan
  • C. Telangana
  • D. Odisha

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Nagaland – Explanation: Nagaland Governor PB Acharya has launched women helpline -181 in the premises of district Hospital Dimapur in Nagaland and also inaugurated Sakhi, a one stop Centre, intended to support women affected by violence both in private and public spaces under one roof. He highlighted the multiple roles played by women as home markes, guardians of children and the hard work put in by them in every field.

[/show_more]

46. Recently which state first to provide “free Hepatitis-C treatment” in India?

  • A. Tamil Nadu
  • B. Jammu and Kashmir
  • C. Punjab
  • D. Maharashtra

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Punjab – Explanation: Punjab Chief Minister Prakash Singh Badal has launched a special fund called ‘Mukh Mantri Punjab Hepatitis C Relief Fund’ to provide free treatment for patients affected by Hepatitis C. With this initiative, Punjab has become the first state in the country to provide free treatment to confirmed cases of Hepatitis C.

[/show_more]

47. Recently government survey in which state 99% people is non-vegetarian in India?

  • A. Punjab
  • B. Telangana
  • C. Bihar
  • D. West Bengal

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – Telangana – Explanation: Telangana has the highest proportion of meat-eaters in the country with almost 99% of its residents being non-vegetarians, a Registrar General of India survey of people aged 15 years and above has revealed. An almost equal percentage of men (98.8) and women (98.6) are non-vegetarians in the state.

[/show_more]

48. Recently which state launched “open government’s data portal” in India?

  • A. Jammu and Kashmir
  • B. Assam
  • C. Telangana
  • D. Sikkim

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – Sikkim – Explanation: Sikkim claimed to become the first state in India to have an open government data portal. Lok Sabha MP, P D Rai launched the open government data portal ‘Sikkim.data.gov.in’ and Open Government Data Platform (Sikkim). Sikkim thus became the first state in India to have this portal. 

[/show_more]

49. Recently Indian Post released “____________ Indian” Stamp in 2016?

  • A. Amazon
  • B. Flip cart
  • C. Snap deal
  • D. Shopclues

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Amazon – Explanation: Indian Post has released Rs.5 stamp to mark third anniversary of amazon India’s services in the country. Called My Stamp, it shows a delivery boy with a carton labeled Amazon. Amazon India, which launched its services in India, services customers in over 19,000 pin codes through a network of 155,000 post offices

[/show_more]

50. Recently which cricketer named “International Bowler of the year award” in 2016?

  • A. James Anderson
  • B. Dale Steyn
  • C. Ravichandran Ashwin
  • D. Stuart Broad

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Ravichandran Ashwin – Explanation: Ravichandran Ashwin born 17 September 1986 is an Indian international cricketer. He is a right-handed batsman and right-arm off break bowler. He plays for Tamil Nadu in domestic cricket and the ‘Rising Pune Supergiantsin’ IPL (Indian Premier League). He is the fastest Indian bowler to reach the 50, 100 and 150 wicket mark in Test Cricket.

[/show_more]

 

 Do not forget to check the following topics