≡ Menu




Current Affairs Quiz : July 15 2016 MCQ Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 15 2016. All the recent incidents which were held on Fifth teen  July 2016 are drifted here as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download this  “Current Affairs Quiz : July 15 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz July 15 2016 Question And Answers [PDF]

Current Affairs Quiz : July 15 2016

Current Affairs Quiz : July 15 2016 Question And Answers

 

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 15 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1.Recently how much amount Union Cabinet approved the revised Cost Estimate of Punatsangchhu-II Hydroelectric Projects in Bhutan?

  • A. 7290.62 crore
  • B. 7280.62 crore
  • C. 7260.62 crore
  • D. 7250.62 crore

Show Answer

Ans:- A – 7290.62 crore – Explanation – The Union Cabinet has given its approval for Revised Cost Estimate (RCE) of 7290.62 crore rupees for the ongoing 1020 MW Punatsangchhu-II Hydroelectric Project (HEP) in Bhutan. The Hydroelectric Project seeks to provide surplus power to India and thus augment power availability in the country.

Hide

2. _____________ declared Zika emergency across northern half of the country?

  • A. Fiji
  • B. Samoa
  • C. Cuba
  • D. Peru

Show Answer

Ans:- D – Peru – Explanation – Peru has declared Zika outbreak as a health emergency across the northern half of the country after 102 people were infected with the virus. The 90-day health emergency was declared to prevent the spread of the disease.

Hide

3. Recently who resigned from Ministry of Minority Affairs of the Union council of ministers?

  • A. Gowdara Mallikarjunappa
  • B. Najma Heptullah
  • C. Babul Supriyo
  • D. Mukhtar Abbas Naqvi

Show Answer

Ans:- B – Najma Heptullah – Explanation – Minority Affairs Minister Najma Heptullah and Minister of State for Heavy Industries Gowdara Mallikarjunappa Siddeshwara has resigned from the Union council of ministers. Their resignations were accepted by the President Pranab Mukherjee.

Hide

4. Recently which country’s junior men’s team won the Eurasia Hockey Cup 2016?

  • A. Canada
  • B. Sweden
  • C. India
  • D. United States

Show Answer

Ans:- C – India – Explanation – India’s junior Men’s team has just clinched the EurAsia Cup 2016 after defeating Dynamo-Stroitel 3-2 in a close contest held at Yekaterinburg in Russia.

Hide

5. Recently India’s Olympic Silver Medalist Joe Antic passed away, he related with which sports?

  • A. Football
  • B. Hockey
  • C. Archery
  • D. Boxing

Show Answer

Ans:- B – Hockey – Explanation – Hockey Olympian Joe Antic passed away 12 July 2016 in Mumbai. He was 90. Antic represented the country in the Rome Games where Pakistan won the final between the arch-foes 1-0. The hockey player was also a part of the hockey squad that finished runner-up, again to Pakistan, in the Asian Games at Jakarta.

Hide

6. Recently who won the Fide Women’s Grand Prix trophy in China?

  • A. Harika Dronavalli
  • B. Padmini Kruttika
  • C. Tania Sachdev
  • D. Humpy Koneru

Show Answer

Ans:- A – Harika Dronavalli – Explanation – India’s Grand Master Harika Dronavalli on 14th July 2016 won the Fide Women’s Grand Prix trophy in Chendu, China. This was the first Grand Prix Chess title for the Grand Master from Guntur.

Hide

7. Recently which country’s cricket board has bought four bulletproof buses?

  • India
  • Bangladesh
  • Pakistan
  • Srilanka

Show Answer

Ans:- C – Pakistan – Explanation – The Pakistan Cricket Board (PCB) has bought four bulletproof buses as it tries to convince other teams to shed their security apprehensions and visit the country. Pakistan has largely been shunned by teams since 2009 when gunmen attacked a bus carrying Sri Lankan cricketers, injuring six players and killing six security personnel and two civilians.

Hide

8. Recently in which country apparent a terrorist attack by a truck?

  • A. United States
  • B. India
  • C. Bangladesh
  • D. France

Show Answer

Ans:- D – France – Explanation – A truck rammed into a crowed celebrating Bastille Day in the French Riviera city on Thursday night, killing at keast 84 people in an apparent terrorist attack in which the driver also opened fire on revelers, before shot dead by police.

Hide

 Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)