≡ Menu




Current Affairs Quiz July 17 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 17 2016. All the recent incidents which were held on Seventh teen  July 2016 are drifted here as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download this  “Current Affairs Quiz : July 17 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links

Current Affairs Quiz July 17 2016 Question And Answers



Current Affairs Quiz : July 17 2016 Question And Answers

 

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 17 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1.Recently who won as first Indian dance reality show ‘’So You Think You Can Dance Ab India Ki Baari’’?

  • A. Tarun Nihalani
  • B. Alisha Behura
  • C. Kalpita Kachroo
  • D. Aryan Patra

Show Answer

Ans:- B – Alisha Behura – Explanation – Chhattisgharh lass Alisha Behura, also called the ‘Krump Queen’, emerged on Sunday night as ‘Dance Star’ of the first Indian edition of dance reality show ‘’ So you Think You Can Dance Ab India Ki Baari’’. She was among the top four contestants and faced stiff competition from Tarun Nihalani, Kalpita Kachroo and Aryan Patra.

Hide

2. Recently which former Brazilian football player played in Premier Futsal Clash in India?

  • A. Kaka
  • B. Roberto Carlos
  • C. Ronaldo
  • D. Ronaldinho

Show Answer

Ans:- D -Ronaldinho – Explanation – Former Brazilian sta Ronaldinho set the Jawaharlal Nehru Stadium here alight with a virtuoso five-goal performance as Goa 5s ran down Bengaluru 5s 7-2 in an entertaining Premier Futsal Clash on Sunday (17-07-2016).

Hide

3. Recently India’s first ultra-marathon flagged off in_______________?

  • A. Delhi
  • B. Kolkata
  • C. Ahmadabad
  • D. Gandhinagar

Show Answer

Ans:- A – Delhi – Explanation – Te ‘Great India Run’, India’s first multi-city marathon was flagged off in a gala ceremony at iconic Amar Jawan Jyoti in India Gate here early on Sunday (17-07-16). The event kicked off with a warm up session of the participating 15 ultra runners followed by flagging off the ultra-run and a five kilometer ‘fun run’.

Hide

4. Recently who won the ‘’Barbasol Championship Golf Tournament’’?

  • A. Kim Young
  • B. Simon Yates
  • C. Aaron Baddeley
  • D. Jerry Smith

Show Answer

Ans:- C – Aaron Baddeley – Explanation – Aaron Baddeley left no doubt how much his first victory in 5-1/2 years meant to him. The Australian made a 24-foot putt on the fourth hole of a playoff with Si Woo Kim to win the Barbasol Championship on Sunday (17-06-16) at Grand National.

Hide

5. Recently who sworn-in as the acting governor of Arunachal Pradesh?

  • Gopal Krishna Gandhi
  • Keshri Nath Tripathi
  • Kalyan Singh
  • Tathagata Roy

Show Answer

Ans: – D – Tathagata Roy – Explanation – Tripura Governor Tathagata Roy has sworn in as the acting Governor of Arunachal Pradesh. With this becomes 18th  Governor to be sworn as Governor of Tripura.

Hide

6. Recently which terrorist was killed of the Hizbul Mujaen in a police operation?

  • Burhan Wani
  • Mainudul Hok
  • Khauchad Mia
  • Adam Khan

Show Answer

Ans:- A – Burhan Wani – Explanation – 21 people have died in Kashmir since Friday when protesters began clashing with the police in the Valley after terrorist Burhan Wani of the Hizbul Mujaen was killed in a police operation. The state government has asked separatist leaders to help restore peace.

Hide

7. Recently which legendry football coach of India passed away?

  • Amal Paul
  • Amal Roy
  • Amal Dutta
  • Amal Sarkar

Show Answer

Ans:- C – Amal Dutta – Explanation- Amal Dutta, former India player and first professional full-time football coach of the country, died on 10 July 2016 following old age complications. He was 86.

Hide

8. Recently which animal declared as the city animal of Guwahati?

  • A. Barasingha Deer
  • B. Gangetic River Dolphin
  • C. One horned Indian rhinos
  • D. Indian Roller

Show Answer

Ans:- B – Gangetic River Dolphin – Explanation – Assam’s Guwahati became the first city in the country to have its own city animal after Kamrup metropolitan district administration declared Gangetic River dolphin as its official mascot.

Hide

9. Recently Asian Development Bank (ADB) approved what amount of loan to build India’s longest river bridge across Ganga near Patna in Bihar?

  • A. $ 400 Million
  • B. $ 300 Million
  • C. $ 600 Million
  • D. $ 500 Million

Show Answer

Ans:- D – $ 500 Million – Explanation – The Asian Development Bank (ADB) on 24 June 2016 approved 500 million US dollars loan to build a road bridge across the river Ganga near Patna in Bihar. Once completed, the 9.8 kilometer long bridge will be India’s longest river bridge.

Hide

Video Current Affairs Quiz: July 17 2016

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)