Current Affairs Quiz : July 19 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 19 2017. All the recent incidents which were held on Nineteen July 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
July 19 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : July 19 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz July 19 2017

Current Affairs Quiz : July 19 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :July 19 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently who introduce the Requisitioning and Acquisition of Immovable property (Amendment) Bill 2017 in Lok Sabha?

  • A. Rao Inderjit Singh
  • B. Faggan Singh Kulaste
  • C. Giriraj Singh
  • D. Parshottam Rupala

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Rao Inderjit Singh – Explanation – ‘Requisitioning and Acquisition of Immovable Property (Amendment) Bill, 2017’, a bill providing for amendment to the regulations governing compensation amount payable at the time of acquisition of immovable property by the central government was introduced in the Lok Sabha on July 18, 2017, by Minister of State for Planning, Programme Implementation and Statistics Rao Inderjit Singh.

[/show_more]

2. Recently which state appoints panel to design ‘state flag’ look into legal sanctity?

  • A. Tamil Nadu
  • B. Karnataka
  • C. Gujarat
  • D. Kerala

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Karnataka – Explanation – Karnataka has constituted a nine member committee to design a ‘state’ flag and submit a report on giving it legal sanctity.

[/show_more]

3. Recently a bill introduces in Lok Sabha for setting up petroleum institute in this state?

  • A. Kerala
  • B. Assam
  • C. Rajasthan
  • D. Andhra Pradesh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Andhra Pradesh – Explanation – A bill has introduced in Lok Sabha for setting up of the Indian Institute of Petroleum and Energy in Andhra Pradesh. It has been introduced on 18th of July 2017.

[/show_more]

4. Which of the following capital city will host global business meet in November 2017?

  • A. New Delhi
  • B. Hyderabad
  • C. Kolkata
  • D. Gandhinagar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Kolkata – Explanation – The Indian Chamber of Commerce (ICC), in association with the West Bengal Government, will host Horasis Asia Meeting, a Global Business meeting, in November 2017 announced on 18th of July 2017.

[/show_more]

5. The US and which country has jointly test-fired multimillion hypersonic missiles HIFiRE?

  • A. Australia
  • B. New Zealand
  • C. India
  • D. Japan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Australia – Explanation – The US and Australia have jointly test-fired a hypersonic missile capable of moving at a speed eight times faster than sound as part of a $54-million research project. The test was part of a project called the Hypersonic International Flight Research Experimentation Program (HIFiRE) involving the US and Australian militaries, Queensland University, Australia’s Defence Science and Technology Group and private companies, including Boeing and BAE Systems.

[/show_more]

6. Recently scientists from which country have develops 3D-printed soft silicone heart?

  • A. Europe
  • B. US
  • C. Switzerland
  • D. UK

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Switzerland – Explanation – Scientists from ETH Zurich in Switzerland have developed a 3D-printed soft silicone heart that closely resembles and functions like the human organ.

[/show_more]

7. Which day is observed as Nelson Mandela International Day?

  • A. July 17
  • B. July 18
  • C. July 19
  • D. July 20

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – July 18 – Explanation – Nelson Mandela International Day (or Mandela Day) is celebrated every year on 18th July to honour the former Nobel Prize winner. The United Nations officially declared this day in November 2009.

[/show_more]

8. Recently in which country new species of bird-like dinosaur identified?



  • A. Germany
  • B. Italy
  • C. Poland
  • D. Canada

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Canada – Explanation – Canadian scientists have identified a new bird-like species of dinosaur that lived nearly 71 million years ago. It was about the size of a person.

[/show_more]

9. Who wins the women’s single title in Wimbledon Championships 2017?

  • A. Garbine Muguruza
  • B. Martina Navratilova
  • C. Maria Sharapova
  • D. Venus Williams

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Garbine Muguruza – Explanation – 131st edition of the Wimbledon Championships tennis tournament took place at  All England Lawn Tennis and Croquet Club in Wimbledon, London, United Kingdom from 3rd – 16th July 2017. Garbine Muguruza of Spain won her first Wimbledon title in Women’s Singles category. She defeated Venus Williams of US in the finals.

[/show_more]

10. Who wins the Men’s Doubles title in Wimbledon Championships 2017?

  • A. Oliver MArach
  • B. Mate Pavic
  • C. Lukasz Kubot
  • D. Marcelo Melo

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C & D – Lukasz Kubot  & Marcelo Melo – Explanation – Fourth seeds Lukasz Kubot and Marcelo Melo clinched the Wimbledon men’s doubles title on Saturday with a 5-7, 7-5, 7-6 (7/2), 3-6, 13-11 win over Oliver Marach and Mate Pavic.

[/show_more]

11. Who clinch the mixed double title in Wimbledon Championships 2017?

  • A. Jamie Murray
  • B. Martina Hingis
  • C. Heather Watson
  • D. Henri Kontinen

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A & B – Jamie Murray & Martina Hingis – Explanation – Jamie Murray and Martina Hingis took on Heather Watson and Henri Kontinen, the stands were split over who to support. But in the end, the Scot won out in the Battle of Britain as he and his Swiss partner smoothed to a straightforward 6-4, 6-4 victory.

[/show_more]

12. How many medals Indian judokas bag in Asian Cadet Championships at Kyrgyzstan?

  • A. Five
  • B. Six
  • C. Seven
  • D. Three

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Three – Explanation – India has bagged three medals, including gold in the Asian Cadet Judo Championship in Bishkek, Kyrgyzstan.

[/show_more]

13. Who has been appointed as new Ramakrishna Mission president?

  • A. Swami Atmasthanandaji
  • B. Swami Smarananandaji
  • C. Swami Vagishanandaji
  • D. Swami Prabhanandaji

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Swami Smarananandaji – Explanation – Swami Smarananandaji Maharaj is elected as the 16th president of Ramakrishna Math and Ramakrishna Mission on 18th of July 2017.

[/show_more]

14. Recently which Union Minister has resigned from Modi’s Cabinet?

  • A. M. Venkaiah Naidu
  • B. Ravi Shankar Prasad
  • C. Suresh Prabhu
  • D. Ramvilas Paswan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – M. Venkaiah Naidu – Explanation – Union Minister Venkaiah Naidu has resigned from Prime Minister NarendraModi’s Cabinet. SmritiIrani was given additional charge of the Information & Broadcast Ministry.

[/show_more]

15. Recently which bank has launches website ‘SBI-Realty’ to facilitate home buyers?

  • A. State Bank of India
  • B. Indian Bank
  • C. Union Bank of India
  • D. Central Bank of India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – State Bank of India – Explanation – SBI bank has launched ‘SBI Realty’ www.sbirealty.in . It is a one stop integrated website for home buyers. The lender is expected to expand its home loan credit through such move.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: July 19 2017

 


Do not forget to check the following topics