Current Affairs Quiz July 26 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 26 2016. All the recent incidents which were held on Twenty-Six July 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : July 26 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz July 26 2016 Question And Answers

Current Affairs Quiz : July 26 2016 Question And Answers

 

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 26 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently who appointed as Director General of National Museum?

  • A. Budha Rashmi Mani
  • B. Padma Lochan Sahu
  • C. Prem Kumar Nagta
  • D. Tejpal Singh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A -Budha Rashmi Mani – Explanation – Noted archaeologist Budha Rashmi Mani was on 25th July 2016 appointed as Directed General of National Museum for three years or till attaining the age of 70 years. His appointed was approved by Appointments Committee of Cabinet.

[/show_more]

2. Named the place where recently Brahmaputra Valley Film Festival 2016 was began?

  • A. Dibrugrah
  • B. Guwahati
  • C. Dishpur
  • D. Silchar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Guwahati – Explanation – The fourth edition of the Brahmaputra Valley Film Festival commenced on 22nd July 2016 in Guwahati, Asssam. The festival pays homage to thr rich culture of northeast and is dedicated to the film fraternity of the region.

[/show_more]

3. Named the place where recently Annual electronic music festival Tomorrowland began?

  • A. Russia
  • B. England
  • C. Belgium
  • D. South Africa

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Belgium – Explanation – One of the biggest electronic music festivals Tomorrowland began on 22nd July 2016 in Boom, Belgium. The year 2016 also marks Tomorrow 10th edition.

[/show_more]

4. Recently which Indian wrestler failed a dope test for Rio Olympics?

  • A. Sushil Kumar
  • B. Yogeshwar Dutt
  • C. Sunil Kumar Rana
  • D. Narsingh Yadav

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Narsingh Yadav – Explanation – Narsingh Yadav, the Indian wrestler qualifier for Rio Olympics, in July 2016 failed a dope test. He was tested positive for a banned substance steroid in an out-of-competition test conducted by the National Anti-Doping Agency (NADA).

[/show_more]

5. Recently who won the 2016 Swiss Open Gstaad?

  • A. Robin Haase
  • B. Rafael Nadal
  • C. Feliciano Lopez
  • D. Novak Djokovic

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Feliciano Lopez – Explanation – Top seeded Feliciano Lopez of Spain on 24th July 2016 defeated Robin Haase of the Netherlands 6-4, 7-5, to win the 2016 Swiss Open Gstaad.

[/show_more]

6. Recently IRCTC and which bank signed a MoU to promote UTS and E-Ticketing System to ease the Service for Passengers?

  • A. Bank of India
  • B. State Bank of India
  • C. Union Bank of India
  • D. United Bank of India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – State Bank of India – Explanation – Indian Railway Catering and Tourism Corporation (IRCTC) and one of the world’s Leading commercial Banks State Bank of India (SBI), have signed a Memorandum of understanding (MoU) on 20th July 2016.

[/show_more]

7. Recently how much amount of rupees IRCTC offered for insurance cover for passengers?

  • A. 10 Lakh
  • B. 15 Lakh
  • C. 20 Lakh
  • D. 25 Lakh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A- 10 Lakh – Explanation – Starting September, passengers booking tickets through the IRCTC website can avail of a travel accident cover for a premium as low as Re 1 for an insurance cover of Rs 10 lakh.

[/show_more]

8. How many people were killed the attack in Florida Night Club?

  • A. 6
  • B. 2
  • C. 8
  • D. 10

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]



Ans: – B – 2 – Explanation – Two people have been killed and more dozen shot at a night club in Fort Myers, Florida, authorities said.

[/show_more]

9. Recently Italian Court declared which motorcycle company as bankrupt?

  • A. Beta
  • B. Bianchi
  • C. Borile
  • D. Benelli

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Benelli – Explanation – In a twisted case of impending debt, the Italian court in Pesaro declared motorcycle maker Benelli as bankruft in a rulling after the company failed to settle its dues with a component maker.

[/show_more]

10. Recently which Indian channel joins hands with Twitter to promote new show?

  • A. Sony
  • B. Star Plus
  • C. Sony SAB
  • D. Zee TV

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Sony SAB – Explanation – Sony SAB in partnership with Twitter has launched an innovative and first of its kind social initiative on Twitter for its new ‘’Y.A.R.O. K Tashan’’ show.

[/show_more]

11. Recently India and which country launched joint training programme for agriculture?

  • A. South Africa
  • B. United States
  • C. Colombia
  • D. Brazil

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – United States – Explanation – The US Agency for International Development (USAID) and India’s Agriculture Ministry on Monday launched the second phase of the Feed the Future India Triangular Training Programme, bringing specialized agriculture training to 1,500 agriculture professionals across Africa and Asia.

[/show_more]

12. Recently which state government launched free pilgrimage scheme for senior citizens?

  • A. West Bengal
  • B. Jharkhand
  • C. Odisha
  • D. Assam

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Odisha – Explanation – Odisha Chief Minister Naveen Patnaik launched the free pilgrimage scheme for senior citizens in the state. The Chief Minister flagged off the first pilgrimage train to Rameswaram and Madurai, carrying more than 1000 people from 10 southern Odisha districts on a nine-day tour to the religious sites in south India from the Berhampur railway station in Ganjam district.

[/show_more]

13. Recently Reserve Bank of India imposed to which bank for a penalty of Rs. 5 crore?

  • A. Bank of Baroda
  • B. Union Bank of India
  • C. United Bank of India
  • D. Panjub National Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Bank of Baroda – Explanation –The reserve Bank of India (RBI) has imposed a penalty of Rs. 5 crore on the Bank of Baroda (BoB) for irregulariries in anti-money laundering (AML) provisions that came to light in October 2015.

[/show_more]

14. Recently Lok Sabha passed Institutes of Technology (Amendment) Bill, ____?

  • A. 2015
  • B. 2014
  • C. 2013
  • D. 2016

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – 2016 – Explanation – the Lok Sabha has passed Institutes of Technology (Amendment) Bill, 2016 or opening six new IITs. The Bill seeks to amend the Institute of Technology Act, 1961 to add six new IITs as institutions of national importance.

[/show_more]

15. Recently who appointed as AD & NE (Part time) Chairman at Axis Bank?

  • A. Sunil Mittal
  • B. Sanjiv Mishra
  • C. GR Gopinath
  • D. Subir Raha

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Sanjiv Mishra – Explanation – Mumbai – headquartered, Axis Bank has started that the Reserve Bank of India has granted approval for appointment of Dr. Sanjiv Mishra as additional Director and Non-Executive (Part time) Chairman of the bank of a period of three years with effect from July 18, 2016, up to July 17, 2019.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: July 26 2016

Do not forget to check the following topics