Current Affairs Quiz : July 27 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 27 2017. All the recent incidents which were held on Twentyseven July 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
July 27 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : July 27 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz July 27 2017

Current Affairs Quiz : July 27 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :July 27 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. entral Reserve Police Force celebrates 78th anniversary?

  • A. 26 July 2017
  • B. 25 July 2017
  • C. 24 July 2017
  • D. 23 July 2017

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – 26 July 2017 – Explanation – The Central Reserve Police Force (CRPF) has celebrated its 78th Anniversary at CRPF Headquarters in New Delhi on 26th of July 2017.

[/show_more]

2. On which day Nation celebrates Kargil Vijay Diwas?

  • A. 25 July 2017
  • B. 26 July 2017
  • C. 24 July 2017
  • D. 23 July 2017

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – 26 July 2017 – Explanation – The country is celebrating the 18th Anniversary of ‘Kargil Vijay Diwas’ on 26th of July, 2017.

[/show_more]

3. Which city’s metro to be India’s first metro with own FM Station & to offer free water and toilet facilities?

  • A. Kolkata Metro
  • B. Delhi Metro
  • C. Mumbai Metro
  • D. Lucknow Metro

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Lucknow Metro – Explanation – India’s first Lucknow metro network to offer free drinking water and toilet facilities and will also become the first in the country to have its own FM radio station. It has been announced on 24th of July 2017.

[/show_more]

4. In which city 2017 BRICS Youth Forum opens?

  • A. Beijing
  • B. Moscow
  • C. Brasília
  • D. Cape Town

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Beijing – Explanation – 2017 BRICS Youth Forum opened in Beijing, China on July 25, 2017, to discuss youth development in the BRICS member-nations viz. Brazil Russia, India, China and South Africa.

[/show_more]

5. Recently which country gives Mugabe power to appoint judge?

  • A. Kenya
  • B. Zimbabwe
  • C. Nigeria
  • D. Namibia

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Zimbabwe – Explanation – Zimbabwe’s parliament has passed a bill by amending the constitution to give the president sweeping powers to appoint the country’s top judges without consulting any other institution It has been announced on 25th of July 2017.

[/show_more]

6. Recently at the age of ____________ former Australia and French open Tennis Champion Mervyn Rose dies.

  • A. 88
  • B. 89
  • C. 87
  • D. 90

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – 87 – Explanation – Former Australian Grand Slam champion and reputed coach Mervyn Rose has passed on 25th of July 2017. He was 87.

[/show_more]

7. Recently who wins 100m backstroke world gold in record time?

  • A. Kylie Masse
  • B. Lilly King
  • C. Rūta Meilutytė
  • D. Megan Quann

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Kylie Masse – Explanation – Kylie Masse of Canada has won the women’s 100m backstroke gold in a new world-record time at the world aquatics championships in Budapest, Hungary. The 21-year-old, Masse, clocked 58.10 seconds breaking Gemma Spoorth’s previous mark of 58.12 seconds from 2009 world championships in Rome, in the era of the now-banned neoprene suits. With this title Masse, who won a bronze at the 2016 Rio Olympics, also became Canada’s first ever woman world champion swimmer.

[/show_more]

8. Name the Chief Minister of Bihar who has resigned recently.



  • A. Lalu Prasad Yadav
  • B. Nitish Kumar
  • C. Sushil Modi
  • D. Tej Pratap Yadav

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Nitish Kumar – Explanation – Nitish Kumar, the Chief Minister of Bihar, has resigned from his office. He resigned on 26 July 2017 after citing dierences with ally RJD on the issue of corruption charges against Deputy Chief Minister Tejashwi Yadav

[/show_more]

9. Who has been appointed as Chief Executive Officer of Walmart India?

  • A. Devendra Chawla
  • B. Naveen Mathur
  • C. Reeshiv Dalal
  • D. Manish Solankhi

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Devendra Chawla – Explanation – Walmart India made former Chief executive Officer (CEO) of Future Consumer Devendra Chawla as its Chief Operating Officer. Walmart India owns and operates 21 best price modern wholesale stores in nine states across India. He will join as COO Merchandising, Marketing and Omni-channel function at Walmart India.

[/show_more]

10. Who is going to joins Alphabet Board of Directors?

  • A. Shantanu Narayen
  • B. Lisa Su
  • C. Sundar Picha
  • D. Tapan Singhel

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Sundar Picha – Explanation – Google CEO SundarPichai is going to join the board of directors of Alphabet, Google’s parent company announced on 7th of July 2017.

[/show_more]

11. Who has been appointed as CEO of Janalakshmi Financial Services?

  • A. Nasser Munjee
  • B. Shikha Sharma
  • C. Parvez Ahmed
  • D. Ajay Kanwal

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Ajay Kanwal – Explanation – Janalakshmi Financial Services (JFS), the largest microfinance company, has announced the appointment of its new CEO Ajay Kanwal. It has been announced on 25th July 2017.

[/show_more]

12. FSSAI will ban stapler pins in tea bags from ___________________.

  • A. January 2018
  • B. February 2018
  • C. November 2017
  • D. December 2017

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – January 2018 – Explanation –The Food Safety and Authority of India (FSSAI) has banned the stapler pins in tea bags from January 2018 announced on 24th of July 2017.

[/show_more]

13. Which firm has acquires ATB to expand corporate travel business?

  • A. Make My Trip
  • B. Yatra online
  • C. Akbar Travels of India Pvt Ltd
  • D. Goibibo

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Yatra online – Explanation – Yatra Online Inc, India’s second-largest online travel operator has acquired Air Travel Bureau (ATB) announced on 24th July 2017.

[/show_more]

14. Recently which bank has unveils forex card?

  • A. Standard Chartered Bank
  • B. Catholic Syrian Bank
  • C. Development Credit Bank
  • D. Kotak Mahindra Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Standard Chartered Bank – Explanation – Standard Chartered Bank has launched a Multi-currency Forex Card for overseas travellers.

[/show_more]

15. Recently who has released the book selected Speeches of President Pranab Mukherjee?

  • A. Prime Minister Narendra Modi
  • B. Sonia Gandhi
  • C. Rahul Gandhi
  • D. Hamid Ansari

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Prime Minister Narendra Modi – Explanation – The Prime Minister, Shri Narendra Modi has released the fourth volume of Selected Speeches of President Pranab Mukherjee on 24th of July 2017.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: July 27 2017

 


Do not forget to check the following topics