≡ Menu




Current Affairs Quiz Question And Answers July 31 2016

This page is all about Current Affairs Quiz on July 31 2016. All the recent incidents which were held on Thirty One  July 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : July 31 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : July 31 2016

Current Affairs Quiz : July 31 2016

Current Affairs Quiz : July 31 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 31 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



 

1. Recently Dilip Babasaheb Bhosale sworn in as Chief Justice of which court of India?

  • A. Kolkata High Court
  • B. Allahabad High Court
  • C. Bombay High Court
  • D. Karnataka High Court

Show Answer

Ans:- B – Allahabad High Court – Explanation – Justice Dilip Babasaheb Bhosale was sworn in as the new Chief Justice of Allahabad High Court. He succeeds Justice D.Y. Chadrachud who was appointed judge of Supreme Court.

Hide

2. Recently which football player conferred with Mohun Bagan Ratna?

  • A. Syed Nayeemuddin
  • B. Mohammed salim
  • C. Sunil Chhetri
  • D. Amal Dutta

Show Answer

Ans:- A – Syed Nayeemuddin – Explanation – The Mohun Bagan FC has conferred club’s highest decoration Mohun Bagan Ratna (jewel) on legendary Indian Footballer Syed Nayeemuddin. With this, he becomes 16th recipient of the prestigious award which is bestowed upon person for making seminal contribution to the success of the club.

Hide

3. Recently who conferred with AAAI life time achievement award?

  • A. Srinivasan M. Swamy
  • B. Srinivasan L. Swamy
  • C. Srinivasan K. Swamy
  • D. Srinivasan V. Swamy

Show Answer

Ans:- C – Srinivasan K. Swamy – Explanation – The Advertising Agencies Association of India (AAAI) conferred its Lifetime Achievement Award on famous adman Srinivasan K. Swamy. Mr. Swamy is popularly as Sundar. He is a veteran in the industry and has almost four decades of rich experience.

Hide

4. Recently Yuriko Koike appointed as first female governor of which country?

  • A. Korea
  • B. China
  • C. Indonesia
  • D. Japan

Show Answer

Ans:- D – Japan – Explanation – Former Japanese Defence Minister Yuriko Koike on 31st July 2016 was elected as the first woman governor of Tokyo, the city of Japan. Koike garnered more than 20.9 million votes in the election, defeating her opponents, Hiroya Masuda Torigue, by a wide margin.

Hide

5. Recently International Kabaddi Federation announced which country to host Kabaddi World Cup in October 2016?

  • A. India
  • B. Pakistan
  • C. Sri Lanka
  • D. Bangladesh

Show Answer

Ans:- A- India – Explanation – International Kabaddi Federation on 31st July 2016 announced selected India to host the 2016 Kabaddi World Cup. The World Cup featuring 12 countries is scheduled to be held in October 2016, the dates for the event will be announced later.

Hide

6. Recently which state government to form separate cell for Primitive Tribes Group?

  • A. Maharashtra
  • B. Odisha
  • C. Jharkhand
  • D. Andhra Pradesh

Show Answer

Ans: – C – Jharkhand – Explanation – Jharkhand government in July 2016 decided to form a separate cell for the Primitive Tribes Group (PTG) in the Welfare Department. The purpose of the cell is to monitor the benefits to the group under various schemes.

Hide

7. Recently who appointed as Director General of Maharashtra police?

  • A. Praveen Dixit
  • B. Satish Mathur
  • C. S K Hain
  • D. Om Prakash

Show Answer

Ans:- B – satish Mathur – Explanation – Satish Mathur was appointed as Director General of Maharashtra Police on 20th July 2016 by Maharashtra Government. Mathur, the IPS of 1981- batch, is due to retire in June 2017.

Hide

8. Recently Justice Iqbal Ahmed Ansari sworn in as Chief Justice of which court of India?

  • A. Bombay High Court
  • B. Kolkata High Court
  • C. Karnataka High Court
  • D. Pune High Court

Show Answer

Ans:- D – Pune High Court – Explanation – Justice Iqbal Ahmed Ansari was 29th July 2016 sworn in as the Chief Justice of Patna High court. His oath of office was administered by Bihar Governor Ramnath Kovind at Raj Bhawan in Patna.

Hide

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)