≡ Menu




Current Affairs Quiz : June 07 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on June 07 2017. All the recent incidents which were held on Seventh June 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
June 07 2017″ Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : June 07 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz June 07 2017

Current Affairs Quiz : June 07 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :June 07 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently E-taxi service launched in which city?

  • A. Hyderabad
  • B. Raipur
  • C. Bengaluru
  • D. Panaji

Show Answer

Answer: A – Hyderabad – Explanation – An e-taxi service launched in the city of Hyderabad to mark the World Environment Day. Hyderabad Mayor Bonthu Rammohan flagged off five e-taxis at an event organized on Necklace Road. The e-taxis have been launched by Green Mile, an electric vehicle infrastructure start-up company working towards sustainable transportation.

Hide

2..On World Environment Day which state has distributes one crore saplings for planting?

  • A. Karnataka
  • B. Sikkim
  • C. Kerala
  • D. Assam

Show Answer

Answer: C – Kerala – Explanation – Kerala joined the nation in observing World Environment Day with the Government taking lead by distributing one crore saplings for planting across the state. Schools, local self-government bodies and voluntary associations took part in the plant sampling programs of the government under ‘Green Kerala Mission’. A campaign titled ‘Connecting People to Nature’ launched besides starting a program to cut down trees that were harmful to the environment.

Hide

3. India’s first public bicycle sharing project launched in __________________.

  • A. Bikaner
  • B. Agra
  • C. Shimla
  • D. Mysuru

Show Answer

Answer: D – Mysuru – Explanation – CM Siddaramaiah has launched a public bicycle sharing system in Mysuru. A total of 450 bicycles can be borrowed for a nominal fee from 48 automated docking stations.

Hide

4. Recently which state government implements ‘green protocol’ for weddings?

  • A. Tamil Nadu
  • B. Kerala
  • C. Andhra Pradesh
  • D. Maharashtra

Show Answer

Answer: B – Kerala – Explanation – The Government of Kerala has implemented a ‘green protocol’ to make auspicious occasions such as weddings more nature-friendly. With the implementation of the protocol, the use of plastic and other non-degradable articles including disposable glasses, plates and thermocol decorations would be prohibited at marriage functions.

Hide

5. Recently at the age of _____________ veteran Tamil politician Era Sezhiyan was died.

  • A. 95
  • B. 94
  • C. 88
  • D. 91

Show Answer

Answer: A – 95 – Explanation – Veteran politician and former Parliamentarian Era Sezhiyan has passed away on 6 of June. He was 95.

Hide

6. Recently which country repeals 334-years old blasphemy law?

  • A. Holland
  • B. Scotland
  • C. Denmark
  • D. Tehran

Show Answer

Answer: C – Denmark – Explanation – Danish lawmakers in the first week of June 2017 repealed a 334-year-old blasphemy law that forbids public insults of a religion, such as the burning of holy books. Denmark was the only Scandinavian country with a blasphemy law, which called for up to four months in prison upon conviction, although most people were fined instead.

Hide

7. Recently six countries of the Arab region have cut off diplomatic ties with this country?

  • A. Qatar
  • B. Algeria
  • C. Sudan
  • D. Libya

Show Answer

Answer: A – Qatar – Explanation – Six countries of the Arab region, Saudi Arabia, United Arab Emirates (UAE), Bahrain, Yemen, Libya and Egypt have cut off their diplomatic ties with Qatar. The countries have all accused Doha for destabilising the region and have declared that they would not be maintaining any diplomatic relations with the nation with immediate effect.

Hide

8. Which country’s first university satellite sent into space from US?

  • A. Tunisia
  • B. Mongolia
  • C. Thailand
  • D. Oman

Show Answer

Answer: B – Mongolia – Explanation – First university satellite of Mongolia named after the Mongolian Gobi bear Mazaalai. It was sent off into space in the United States on 4 of June, 2017.

Hide

9. Which country becomes 29th member of NATO?

  • A. Bosnia
  • B. Serbia
  • C. Croatia
  • D. Montenegro

Show Answer

Answer: D – Montenegro – Explanation – On June 5, 2017, Montenegro officially joined North Atlantic Treaty Organization (NATO) and thereby became the 29 member country of NATO.

Hide

10. World’s fastest elevator to be installed in skyscraper complex building in _____________.

  • A. China
  • B. Japan
  • C. Poland
  • D. Thailand

Show Answer

Answer: A – China – Explanation – The world’s fastest elevator that can operate at a record breaking speed of 1,260 metres per minute is set to been installed in a skyscraper complex building in China.

Hide

11. Recently who were chosen for Kalinga Literary Awards?

  • A. Anand Neelakantan
  • B. Haraprasad Das
  • C. Paramita Satpathy
  • D. All of the above

Show Answer

Answer: D – All of the above – Explanation – Popular writer Anand Neelakantan, Odia poet Haraprasad Das and author Paramita Satpathy were on 6 June 2017 announced as the winners of the Kalinga Literary Awards. Neelakantan was chosen for the Kalinga International Literary Award, Haraprasad Das was chosen for the Kalinga Literary Youth Award and Satpathy was chosen for the Kalinga Karubaki Award. They will receive the award during the Kalinga Literary Festival 2017 which will be held from 10 June to 12 June 2017.

Hide

12. Which bank is set to develop 100 digital villages in various states?

  • A. Dena Bank
  • B. Vijaya Bank
  • C. Allahabad Bank
  • D. Bank of India

Show Answer

Answer: B – Vijaya Bank – Explanation – Vijaya Bank is set up to develop 100 digital villages in various States of the country. Its aim is to promote digital banking among the rural population.

Hide

13. Who has been appointed as brand ambassador for the Wildlife Trust of India?

  • A. Sania Mirza
  • B. Dia Mirza
  • C. Mahima Chaudary
  • D. Mandira Bedi

Show Answer

Answer: B – Dia Mirza – Explanation – Actress Dia Mirza on World Environment Day has appointed brand ambassador for the Wildlife Trust of India (WTI) on 5 of June, 2017

Hide

14. Recently which city metro collaborates with Google maps for geographic details?

  • A. Mumbai Metro
  • B. Kolkata Metro
  • C. Delhi Metro
  • D. All of the above

Show Answer

Answer: A – Mumbai Metro – Explanation – Mumbai Metro has collaborated with Google Maps for geographic details. It has partnered with Google to display its services in Google Maps application.

Hide

15. The book The Ministry of Utmost Happiness has been authored by whom?

  • A. Arundhati Sharma
  • B. Arundhati Roy
  • C. Arundhati Natrajan
  • D. Arundhati Khan

Show Answer

Answer: B – Arundhati Roy – Explanation – The book “The Ministry of Utmost Happiness” has been authored by Arundhati Roy, which was release on June 5, 2017

Hide

Video Current Affairs Quiz: June 07 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)