Current Affairs Quiz : June 20 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on June 20 2017. All the recent incidents which were held on Twenty June 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
June 20 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : June 20 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz June 20 2017

Current Affairs Quiz : June 20 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :June 20 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently who has inaugurates KIP for young overseas Indians?

  • A. Sushma Swaraj
  • B. Uma Bharati
  • C. Mamta Banerjee
  • D. Nazma Heptula

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Sushma Swaraj – Explanation – External Affairs Minister Sushma Swaraj has inaugurated Know India Programme (KIP) for young overseas Indians at a function in New Delhi.

[/show_more]

2. Union Government has announced how many new Post Office Passport Kendras in second phase?

  • A. 140
  • B. 149
  • C. 155
  • D. 165

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:  B – 149 – Explanation – Sushma Swaraj has announced the opening of 149 new Post Office Passport Seva Kendras (POPSKs). It will be set up in the second phase.

[/show_more]

3. Which one of the following can now be subscribed digitally?

  • A. Digital India Programme
  • B. Gramin Bhandaran Yojana
  • C. Atal Pension Yojana
  • D. Pradhan Mantri Gramin Awaas Yojana

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Atal Pension Yojana – Explanation – Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) the administrative authority of Atal Pension Yojana (APY) has now introduced “APY@eNPS” which involves a complete digital enrolment process.

[/show_more]

4. Recently Mahatma Gandhi’s Sabarmati Ashram celebrates ______________ years.

  • A. 90
  • B. 105
  • C. 110
  • D. 100

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – 100 – Explanation – The centenary of Mahatma Gandhi’s Sabarmati Ashram in Gujarat has celebrated at the Nehru Centre on 17 of June.

[/show_more]

5. Which is become first Indian building to get itself trademarked?

  • A. Taj Palace
  • B. City Palace Jaipur
  • C. Mysore Palace
  • D. Victoria Memorial

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Taj Palace – Explanation – 114­year old Taj Palace (also referred to as Taj Mahal Palace) in Mumbai has become first Indian building to get itself trademarked, thereby joining the elite and small club of trademarked properties in the world which includes the Empire State Building in New York, the Eiffel Tower in Paris and Sydney Opera House.

[/show_more]

6. Which day is commemorated as International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict?

  • A. June 19
  • B. June 20
  • C. June 18
  • D. June 17

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – June 19 – Explanation – The International Day for the Elimination of Sexual Violence in Conflict is observed on 19 of June 2017.

[/show_more]

7. At the age of ______________ Harry Potter’s actor Sam Beazley was died.

  • A. 100
  • B. 101
  • C. 105
  • D. 110

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – 101 – Explanation – Sam Beazley, who played Professor Everard in ‘Harry Potter and the Order of the Phoenix‘, has passed away. He was 101.

[/show_more]

8. Which day is celebrated on June 18 globally?



  • A. International Yoga Day
  • B. World Heart Day
  • C. Father’s Day
  • D. Mother’s Day

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Father’s Day – Explanation – Father’s Day is a celebration honoring fathers and celebrating fatherhood, paternal bonds, and the influence of fathers in society. Although Fathers Day is celebrated on different dates in different countries, many countries around the world celebrate Father’s Day on third Sunday of June.

[/show_more]

9. Which country has started to celebrate the third International Day of Yoga?

  • A. UAE
  • B. Egypt
  • C. Qatar
  • D. Panama

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Egypt – Explanation – Egypt started to celebrate the third International Day of Yoga with several events lined up across the country to mark the day.  The Indian embassy in collaboration of Egyptian Government has organized several events to celebrate the UN International Day of Yoga on June 21. The preparations of Yoga Day are really a preparation for spreading the message of yoga which is essentially about peace and harmony.

[/show_more]

10. In which year next edition of ICC World T20 will be held?

  • A. 2020
  • B. 2019
  • C. 2018
  • D. 2021

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – 2020 – Explanation – According to sources in ICC, the next edition of World T2O will only be held in 2020.

[/show_more]

11. Who wins the 2017 Indonesia Open Super Series Premier Title recently?

  • A. Lee Chong Wei
  • B. Kazumasa Sakai
  • C. Kidambi Srikanth
  • D. Chen Long

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Kidambi Srikanth – Explanation – India’s Kidambi Srikanth won the Indonesia Open Super Series badminton title at Jakarta. He defeated Japan Kazumasa Sakai.

[/show_more]

12. Which country claims Junior Asian Championships title?

  • A. Iran
  • B. Uzbekistan
  • C. Kazakhstan
  • D. Kyrgyzstan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Iran – Explanation – The Iranian wrestlers won 7 medals (three gold, two silver and two bronze) and 69 points to win the Junior Asian Championships title.

[/show_more]

13. Recently RBI has initiated Prompt corrective action against this bank?

  • A. Bank of India
  • B. Bank of Maharashtra
  • C. Dena Bank
  • D. Vijaya Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Bank of Maharashtra – Explanation – The Reserve Bank has initiated Prompt Corrective Action (PCA) against Bank of Maharashtra (BoM) in view of high level of bad loans and negative return on assets.

[/show_more]

14. Which one is the ninth most expensive office market in world?

  • A. Connaught Place Delhi
  • B. New Delhi
  • C. Hyderabad
  • D. None of these

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Connaught Place, Mumbai – Explanation – According to the bi­annual Global Prime Office Occupancy Costs survey of US­based CBRE, Connaught Place in Delhi has been ranked ninth most expensive prime office market in the world.

[/show_more]

15. Recently in which country BankBazar.com opens office?

  • A. Singapore
  • B. Thailand
  • C. Hong Kong
  • D. Malaysia

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Malaysia – Explanation – Online financial services marketplace BankBazaar has begun its operations in Malaysia to strengthen its presence in South East Asia.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: June 20 2017

 


Do not forget to check the following topics