≡ Menu




Current Affairs Quiz : June 23 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on June 23 2017. All the recent incidents which were held on Twentythree June 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : 
June 23 2017″ Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : June 23 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz June 23 2017

Current Affairs Quiz : June 23 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :June 23 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Which Indian city become first to use robot to control unruly traffic?

  • A. Gandhinagar
  • B. Indore
  • C. Bhopal
  • D. Shimla

Show Answer

Answer: B – Indore – Explanation – Indore has become the first city in India where a robot is being used on an experimental basis to control its ever growing and unruly traffic.

Hide

2. Which state has become 3rd state to be open defecation free?

  • A. Kerala
  • B. Karnataka
  • C. Himachal Pradesh
  • D. Uttarakhand

Show Answer

Answer: A – Kerala – Explanation – Kerala has become the third Open Defecation Free (ODF) state in the country announced on the state’s foundation day on 22 of June 2017.

Hide

3. Recently this state has launches scheme for better treatment of HIV-Hit people.

  • A. Assam
  • B. Manipur
  • C. Mizoram
  • D. Tripura

Show Answer

Answer: C – Mizoram – Explanation –The Mizoram Health Minister Lal Thanzara has launched the ‘Test and Treat Strategy’ of the Mizoram state AIDS Control Society (MSACS) to improve treatment for HIV affected people in the state.

Hide

4. Which day is observed as World Music Day?

  • A. June 21
  • B. June 22
  • C. June23
  • D. June 24

Show Answer

Answer: A – June 21 – Explanation – The World Music Day 2017 is celebrated on June 21st across the world. The theme of World Music Day 2017 is Musicians gather to perform at a public place. World Music Day is first incorporated into France in 1982. It is a day of national importance which was later adopted by many countries.

Hide

5. Recently India and this country have identified key areas to boost cooperation in Science & Technology sector?

  • A. France
  • B. Russia
  • C. Australia
  • D. Norway

Show Answer

Answer: B – Russia – Explanation – India and Russia have identified key areas to cooperate in the Science and Technology sector, including Space and Marine Technologies, IT and deep ocean engineering. The meeting was attended by Defence Minister Arun Jaitley and Russian Deputy Prime Minister Dmitryi Rogozin. It is Inspired by India’s ‘Make in India’ initiative and Moscow has launched a “Do It In Russia” initiative to promote local manufacturing and technology development.

Hide

6. Recently at the age of _______________ Italian fashion legend Carla Fendi was died.

  • A. 77
  • B. 78
  • C. 79
  • D. 80

Show Answer

Answer: C – 79 – Explanation – Italian fashion legend Carla Fendi passed away in the third week of June 2017 in Rome. She was 79. Carla’s death was announced on 20 June 2017 by her family.

Hide

7. Who among the following has announces his retirement from International Cricket?

  • A. Luke Ronchi
  • B. MS Dhoni
  • C. David Warner
  • D. Sarfraz Ahmed

Show Answer

Answer: A – Luke Ronchi – Explanation – Wicketkeeper batsman Luke Ronchi, who played for New Zealand and having earlier also represented Australia, has announced his retirement from the international game on 22 of June 2017.

Hide

8. Recently who has conferred with Ministry of Environment Award for 2017 in Japan?

  • A. Shrihari Chandraghatgi
  • B. K. Nagaraju
  • C. L. Krishna Naik
  • D. M. K. Shivaprakash

Show Answer

Answer: A – Shrihari Chandraghatgi – Explanation – Indian agricultural microbiologist Shrihari Chandraghatgi has been conferred the Ministry of Environment Award for 2017 in Japan.

Hide

9. Recently who has been awarded with International Dublin Literary Award 2017?

  • A. Akhil Sharma
  • B. José Eduardo Agualusa
  • C. Jim Crace
  • D. Juan Gabriel Vásquez

Show Answer

Answer: B – José Eduardo Agualusa – Explanation –The International Dublin Literary Award has been awarded to the Angolan writer Jose Eduardo Agualusa on 21 of June for his 14th novel, A General Theory of Oblivion.

Hide

10. Recently this bank and Kochi Metro launches India’s first single-wallet contactless Open Loop Metro Card?

  • A. City Union Bank
  • B. DCB Bank
  • C. Axis Bank
  • D. Dhanlaxmi Bank

Show Answer

Answer: C – Axis Bank – Explanation – Axis Bank in association with Kochi Metro Rail Corporation (KMRL) has launched KMRL Axis Bank ‘Kochi1’ Card, India’s first open loop EMV contactless metro card that would make travel a convenient and hassle free experience for commuters in Kochi.

Hide

11. Which of the following company has launches floating dock for Indian Navy?

  • A. Larsen & Toubro
  • B. Bharati Shipyard
  • C. Hindustan Construction Company
  • D. Reliance Infrastructure

Show Answer

Answer: A – Larsen & Toubro – Explanation – Larsen and Toubro ( L&T) announced the launch of a floating dock, designed and built for the Indian Navy, at the company’s Greenfield shipyard at Kattupalli near Chennai. Floating Dock (FDN-2) is India’s first originating built floating dock. It is 185 meters long and 40 meters wide and is designed for docking Indian Navy ships and submarines of up to 8,000 tons of displacement.

Hide

12. Which city in India become first to get fuel delivers at one’s home?

  • A. Udaipur
  • B. Bengaluru
  • C. Kota
  • D. Warangal

Show Answer

Answer: B – Bengaluru – Explanation – Bengaluru has become the country’s first city where one can have fuel delivered at one’s doorstep. It is similar like the delivery of milk and newspapers. It has been announced on 22 June 2017.

Hide

13. Who has been appointed as managing director of Manappuram Home Finance?

  • A. Hari Nanda
  • B. Jeevandas Narayan
  • C. Shyam Srinivasan
  • D. S Rajendran

Show Answer

Answer: B – Jeevandas Narayan – Explanation – Manappuram Finance has announced the appointment of Jeevandas Narayan as the Managing Director on 21 of June 2017.

Hide

14. Name the CEO & Co-Founder of Uber who has recently resigns.

  • A. Dr. N. Kamakodi
  • B. T. N. Manoharan
  • C. Saket Agarwal[
  • D. Travis Kalanick

Show Answer

Answer: D – Travis Kalanick – Explanation – Uber Technologies Inc co­founder Travis Kalanick has stepped down as CEO on 21 of June 2017.

Hide

15. Which country names Mohammed Bin Salman as Crown Prince?

  • A. Oman
  • B. Qatar
  • C. Saudi Arabia
  • D. United Arab Emirates

Show Answer

Answer: C – Saudi Arabia – Explanation – Saudi Arabia’s Deputy Crown Prince Mohammed bin Salman was named as crown prince on 21 of June 2017.

Hide

Video Current Affairs Quiz: June 23 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)