Current Affairs Quiz : March 19 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on March 19 2017. All the recent incidents which were held on Nineteenth March 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : March 19 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : March 19 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz March 19 2017

Current Affairs Quiz : March 19 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : March 19 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently who is sworn in as New Chief Minister of Uttarakhand?

  • A. K K Paul
  • B. Trivendra Singh Rawat
  • C. Bhuwan Chandra Khanduri
  • D. Ramesh Pokhriyal

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Trivendra Singh RawatExplanation – Former Uttarakhand BJP chief Trivendra Singh Rawat is sworn in as the new Chief Minister of the state on March 18, 2017 at the Parade Grounds in state capital Dehradun.Uttarakhand Governor K K Paul administered the oath of office and secrecy to 56-year-old Rawat and nine ministers at a ceremony.

[/show_more]

2. Recently who was appointed as the new Chairperson of the National Commission for Safai Karamcharis (NCSK)?

  • A. Manhar Valji Bhai Zala
  • B. Solanki Hirabhai Odhavjibhai
  • C. Makwana Bhavanaben Raghvbhai
  • D. Gohil Shivabhai Jerambhai

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Manhar Valji Bhai ZalaExplanation – Manhar Valji Bhai Zala was appointed as the new Chairperson of the National Commission for Safai Karamcharis (NCSK) with effect from March 16, 2017 which was headless since past one year.

[/show_more]

3. Recently how many Indian women were honored with the ‘Women Icons’ Award in Singapore?

  • A. 12
  • B. 14
  • C. 11
  • D. 10

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – 11 – Explanation – Eleven Indian women were honored with the ‘Women Icons’ Award among 25 Asian Women on March 17, 2017 in Singapore for dedicating their lives to social work. The award was organised by Business Excellence & Research Group Pte Ltd and supported by Nanyang Technological University of Singapore.

[/show_more]

4. Recently As per a data presented by Minister of State for Finance Santosh Kumar Gangwar how many Debit Cards Subjected To Malware Attack Through ATM?

  • A.29 Lakh
  • B. 25 Lakh
  • C. 20 Lakh
  • D. 22 Lakh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – 29 Lakh – Explanation – As per a data presented by Minister of State for Finance Santosh Kumar Gangwar in the Parliament on March 17, 2017, in 2016 a total of 29 lakh debit cards were subjected to malware attack through ATMs that were connected with the switch of Hitachi.

[/show_more]

5. Recently which bank gets Rs. 418-cr capital infusion From Centre?

  • A. State Bank of India
  • B. United Bank of India
  • C. Union Bank of India
  • D. Bank of India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – United Bank of IndiaExplanation – State run United Bank of India on March 16, 2017 received a capital infusion of Rs 418 crore from the Centre as a part of its turnaround-linked capital infusion plan. The bank said that the proposal for allotment of equity shares of face value of Rs 10 each at a premium to the Central Government through preferential allotment will be placed before the board of directors at a meeting scheduled on March 27.

[/show_more]

6. Recently came into news the book “Rekha – The Untold Story” who is the author of this book?

  • A. Yasser Usman
  • B. Ravinder Singh
  • C. Amish Tripathi
  • D. Amitav Ghosh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Yasser Usman – Explanation – The book titled Rekha: The Untold Story authored by Yasser Usman was in news in the first week of March 2017. The book that was published in August 2016 by juggernaut suddenly came into news after few reports claimed that Rekha was secretly marriage with Sanjay Dutt.

[/show_more]

7. In which two Countries recently Ink Long-Term Support Contract On Sukhoi Su-30MKI?

  • A. India and Australia
  • B. India and Pakistan
  • C. India and Russia
  • D. India and America

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – India and Russia – Explanation – India and Russia have inked two pacts for long-term maintenance support for Sukhoi-30MKI jets on March 17, 2017 during the India-Russia Military Industrial Conference in New Delhi.

[/show_more]

8. Recently Boeing Co Signs $3.4 bn deal with which government for AH-64E Apache helicopters?

  • A. China government
  • B. U.S. government
  • C. Russia government
  • D. Pakistan government

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – U.S. government – Explanation – Boeing Co and the U.S. government have signed a $3.4 billion contract on March 16, 2017 under which the US Army and an international customer outside US will acquire the latest Apache attack helicopter, the Apache ‘E’ variant. The contract to acquire AH-64E Apache will span over a period of five years.

[/show_more]



9. Recently First-Ever Haryana Sahitya Sangam began in which district of Haryana?

  • A. Ambala
  • B. Fatehabad
  • C. Hisar
  • D. Panchkula

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Panchkula – Explanation – The first edition of the Haryana Sahitya Sangam began on March 17, 2017 at Indradhanush Auditorium, Panchkula in Haryana. The three day event was inaugurated by the Chief Minister Manohar Lal Khattar and has been organized as a part of the Haryana Swarna Jayanti celebrations.

[/show_more]

10. Recently Indian railway Signs Agreement with which country for Infrastructure Support?

  • A. Germany
  • B. Brazil
  • C. Australia
  • D. Pakistan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Australia – Explanation – Monash University Institute of Railway Technology (IRT), Australia has entered into an agreement with the Indian Railways to support future research and technology development related to critical infrastructure in India. The agreement was signed on March 16, 2017 in New Delhi between the representatives from Monash University Institute of Railway Technology (IRT) and Indian Ministry.

[/show_more]

11. Recently MIT Pune & IBM Jointly Unveils a Robot what is the name of the robot?

  • A. Manav
  • B. Mega man
  • C. Chintu
  • D. Doraemon

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – ChintuExplanation – The final year computer engineering students at Maharashtra Institute of Technology (MIT) Pune and technology giant IBM have developed a robot named Chintu to assist senior citizens in their everyday tasks.

[/show_more]

12. Recently who Develops Goggles to Help Visually Impaired from Arunachal Pradesh?

  • A. Anang Tadar
  • B. Shorya Mahanot
  • C. Truptraj Pandya
  • D. Priyanshi Somani

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Anang TadarExplanation – Anang Tadar, a Class XI student of New Galaxy Academy, Nirjuli, Arunachal Pradesh has invented a unique pair of goggles that uses ultrasound and infrared sensors to help the visually impaired detect obstacles on their path.

[/show_more]

13. Recently in which country Sports Minister Vijay Goel Addresses Global Millennium Summit?

  • A. Australia
  • B. Bhutan
  • C. Dubai
  • D. England

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – DubaiExplanation – The Minister of State (I/C) for Youth Affairs and Sports Shri Vijay Goel was invited as the Chief Guest at the two-day Global Millennium Summit in Dubai on March 18, 2017.

[/show_more]

14. Recently Nobel laureate poet and playwright Derek Walcott Passes away at the age of

  • A. 85
  • B. 87
  • C. 88
  • D. 90

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – 87 – Explanation – Nobel laureate poet and playwright Derek Walcott died on March 17, 2017 at his home on the Caribbean island of St Lucia after a long illness. He was 87. He won the Nobel Prize for Literature in 1992 and the TS Eliot Prize for Poetry in 2011.

[/show_more]

15. US State recently declares which day as ‘Indian American Appreciation Day’?

  • A. March 16
  • B. March 15
  • C. March 10
  • D. March 18

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A– March 16Explanation – The US state of Kansas has declared to observe March 16 as “Indian American Appreciation Day” to honour Indian engineer Srinivas Kuchibhotla who was killed in an apparent hate crime on February 22, 2017.

[/show_more]

16. Recently which Indian national car racer died in car accident?

  • A. Narain Kartikeyan
  • B. Karun Chandhok
  • C. Armaan Ebrahim
  • D. Ashwin Sundar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D– Ashwin Sundar – Explanation – National car racer Ashwin Sundar and his wife Niveditha were burnt to death early morning on March 18, 2017 in an accident that took place at the Pattinapakkam area, on  Former Car Racer Ashwin Sundar Died in Car Accidentthe Santhome High Road in Tamil Nadu.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: March 19 2017


Do not forget to check the following topics