Current Affairs Quiz : March 25 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on March 25 2017. All the recent incidents which were held on Twentyfive March 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : March 25 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : March 25 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz March 25 2017

Current Affairs Quiz : March 25 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : March 25 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Which BJP legislator elected as deputy speaker of Goa assembly?



  • A. Himansu Ranjan
  • B. Suresh Nath
  • C. Michael Lobo
  • D. Sunita Farnandis

Show Answer

Answer: A – Michael Lobo – Explanation – Michael Lobo, a BJP legislator was elected as the Deputy speaker of the Goa Assembly on 24 March 2017. Lobo, who is a two-time MLA from Goa’s Calangute constituency, defeated the Congress nominee Izidore Fernandes by 21-15 during the day of the state’s Budget session.

Hide

2. Which Commission Introduced 250 MW plant in Assam?

  • A. BHEL
  • B. BELL
  • C. NIMAS
  • D. JSHC

Show Answer

Answer: A – BHEL – Explanation- Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) has commissioned a 250 MW coal-based thermal power unit at its Bongaigaon Thermal Power Station (TPS) in Assam, in said in a statement. BHEL is executing the main plant package contract for setting up three coal-fired units of 250 MW each at NTPC’s Bongaigaon Thermal Power Station.This is the largest coal based power plant in North East.

Hide

3. Which Union Petroleum Minister Launches MoPNG E seva?

  • A. Nagesh Sharma
  • B. Kumar dhaiya
  • C. Shri Dharmendra Pradhan
  • D. Umesh patel

Show Answer

Answer: C- Shri Dharmendra Pradhan – Explanation- Minister of State for Petroleum and Natural Gas Dharmendra Pradhan today launched MoPNG e-Seva, which is a grievance redressal platform for the customers regarding to petroleum and gas sector.

Hide

4. Which City becomes India’s first city to have vertical gardens?

  • A. Mumbai
  • B. Kolkata
  • C. Bengaluru
  • D. Chennai

Show Answer

Answer: C- Bengaluru – Explanation- The vertical garden recently setup in Bengaluru is making the city look all the more beautiful. The first vertical garden is adorned with over 3500 plants of 10 different species. The garden is an initiative of SayTrees and its setup at the Hosur Road Electronics City Flyover. SayTrees is an NGO having ordinary citizens as its members who are determined to protect nature.

Hide

5. What is the theme of World Tuberculosis Day (WTD) 2017?

  • A. ‘Unite to End TB’
  • B. ‘Stop TB In My life’
  • C. ‘Gear up to End’
  • D. None of these

Show Answer

Answer: A – ‘Unite to End TB’ – Explanation – March 24, is observed as World TB Day. This year the theme of World Tuberculosis Day 2017 is ‘Unite to End TB’. This year WHO has placed a special focus on the uniting efforts to ‘Leave no one behind? India has the highest number of tuberculosis (TB) patients globally, about 25 per cent of all cases.

Hide

6. Which Day Observed International Day for Right to Truth Concerning Gross Human Rights Violations 2017?

  • A. 23 March
  • B. 21 March
  • C. 24 March
  • D. 20 March

Show Answer

Answer: C – 24 March – Explanation- The International Day for the Right to the Truth Concerning Gross Human Rights Violations and for the Dignity of Victims was observed globally on 24 March 2017. The Day aims to honour the memory of victims of gross and systematic human rights violations and promotes the importance of the right to truth and justice.

Hide

7. Recently UNHRC approves Which Country request for two year extension to deliver war probe?

  • A. Nepal
  • B. Srilanka
  • C. Bhutan
  • D. Bangladesh

Show Answer

Answer: B – Silence – Explanation- The United Nations Human Rights Council (UNHRC) has granted Sri Lanka the two-year extension it sought to probe into the alleged war crimes committed during the three-decade long civil war that ended in 2009. The resolution granting the country the extension was approved by 40 including the United States and the United Kingdom. It was adopted without a vote on 23 March 2017.

Hide

8. Where is World’s largest Artificial Sunset set up?

  • A. Garmany
  • B. Turky
  • C. Japan
  • D. China

Show Answer

Answer: A – Germany – Explanation – Scientist in Germany tested the world’s largest artificial sun Thursday at the German Aerospace Center (DLR) in the town of Jülich. The project dubbed “Synlight” was created by researchers in an attempt to study how powerful light sources can be used to create carbon-free fuel.

Hide

9. Recently World Bank signs USD 100 million Health Care Deal for Which Indian State?

  • A. Karnataka
  • B. Uttarakhand
  • C. Kerala
  • D. Tamil nadu

Show Answer

Answer: B – Uttarakhand – Explanation- The World Bank on 23 March 2017 signed a USD 100 million credit agreement with the Union Government and Uttarakhand to improve quality of healthcare services in all 13 districts of Uttarakhand.

Hide

10. Which Banks Chairman Arundhati Bhattachrya Ranks 26 in Fortune’s world’s Greatest Leaders 2017?

  • A. State Bank of India
  • B. Punjab National Bank
  • C. Bank of Baroda
  • D. Union Bank of India

Show Answer

Answer: A – State Bank Of India – Explanation- State Bank of India (SBI) chief Arundhati Bhattacharya has been ranked 26th in the Fortune’s top 50 greatest leaders. She is the only Indian corporate leader in the list. Arundhati Bhattacharya, Chairman, SBI, has been ranked 26th in the fourth edition of Fortune’s World 50 Greatest Leaders list.

Hide

11. Which Financial Services Company recently launched mobile for offer Personal Loan- “myloan”?

  • A. SBI Capital Markets Limited
  • B. Bajaj Capital Limited
  • C. Birla Global Finance Limited
  • D. Tata Capital

Show Answer

Answer: D- Tata Capital – Explanation- Financial services company Tata Capital today launched a mobile app to extend its personal loans offering to young and mobile savvy audience. The app – ‘myLoan’ is a social profile based personal loan mobile application. It will make a real-time assessment of the borrower’s loan application through an algorithm, using a mix of digital, social and financial data.

Hide

12. How many Indian American Named for 2017 Ellis Medal of Honor?

  • A. 6
  • B. 7
  • C. 8
  • D. 9

Show Answer

Answer : A – 6 – Explanation- six Indian-Americans nominated for the prestigious Ellis Island Medal of Honour 2017 – the highest civilian award in the US for immigrants. Among 88 named recipients, the four other Indian-Americans are Harman International Industries chairman CEO Dinesh Paliwal, Dr Annapoorna S Kini, Yashvant Patel, Mohan H Patel, as well as Pakistani-American Dr Adil Haider.

Hide

13. Which Indian City to get a football stadium as per FIFA norms?

  • A. Chennai
  • B. Kolkata
  • C. Mumbai
  • D. Srinagar

Show Answer

Answer: D- SrinagarExplanation – The Bakshi stadium in Srinagar, Jammu & Kashmir is all set to be developed into a world-class facility as per the FIFA norms. The total estimated cost of the project is expected to be around Rs 48 Cr.

Hide

14. Which Book Recently Launched by the Union Minister of agriculture and Farmers welfare, Radha mohan Singh?

  • A. 30 Years – The Great Indian Milk Revolution
  • B. 50 Years – The Great Indian Milk Revolution
  • C. 40 Years – The Great Indian Milk Revolution
  • D. 20 Years – The Great Indian Milk Revolution

Show Answer

Answer: B – 50 Years – The Great Indian Milk Revolution – Explanation- The Union Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Radha Mohan Singh said that the growth in dairy production is the result of dairy cooperative societies’ hard work. Singh said it at the launch of Coffee Table Book titled “50 Years – The Great Indian Milk Revolution” commemorating National Dairy Development Board’s (NDDB) Golden Jubilee year. 

Hide

15. Which Frames is the 18th edition of Asia’s largest convention on the business of media and entertainment?

  • A. FICCI Frames 2017
  • B. ICCI Frames 2017
  • C. UNNI Frames 2017
  • D. None Of these

Show Answer

Answer: A- FICCI Frames 2017 – Explanation- The 18th edition of Asia’s largest convention on the business of media and entertainment “FICCI Frames-2017” has started in Mumbai, Maharashtra from March 21.The 3-day international convention will covers the entire spectrum of Media & Entertainment like Films, Broadcast (TV & Radio), Digital Entertainment, Animation, Gaming, Visual Effects, etc. with nearly 2000 Indian and 800 foreign delegates encompassing the entire universe of media and entertainment expected to attend the event.

Hide

Video Current Affairs Quiz: March 25 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query