Current Affairs Quiz : March 27 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on March 27 2017. All the recent incidents which were held on Twentyseven March 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : March 27 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : March 27 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz March 27 2017

Current Affairs Quiz : March 27 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : March 27 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently Finance Minister Arun Jaitley whose developed products handed over to Indian Navy?



  • A. DRDO
  • B. DNDO
  • C. TRDO
  • D. DREO

Show Answer

Answer- ADRDOExplanation- The Union Minister of Defense, Finance and Corporate Arun Jaitley on 24 March 2017 handed over the following three naval systems to the Indian Navy at a ceremony held in New Delhi. All these naval systems were developed indigenously by the Defense Research and Development Organization (DRDO). And, they were handed over to the Chief of the Naval Admiral Sunil Lanba.

Hide

2. Which of the given Office of the Insurance Ombudsman became the first to receive the ISO 9001:2015 Certification for Quality Management on March, 2017?

  • A. Office of the Insurance Ombudsman, Delhi
  • B. Office of the Insurance Ombudsman, Chennai
  • C. Office of the Insurance Ombudsman, Kolkata
  • D. Office of the Insurance Ombudsman, Hyderabad

Show Answer

Answer- A- Office of the Insurance Ombudsman, Delhi – Explanation- The Delhi Office of the Insurance Ombudsman was awarded ISO 9001:2015 certification by Standardization, Testing and Quality Certification (STQC) for Quality Management Standard (QMS) at a function in New Delhi today. ISO certification is based on quality management principles including strong customer focus, motivation and continual improvement and review.

Hide

3. Archaeologists found world’s largest capstone in which Indian State?

  • A. Karnataka
  • B. Telengana
  • C. TamilNadu
  • D. Kerala

Show Answer

Answer- B- Telengana – Explanation- The archaeology department of Telangana has discovered the world’s largest capstone after excavating an ancient human burial site in Siddipet district, officials Archaeology Department said.

Hide

4. Recently Rajya Sabha passed which Bill?

  • A. Employee’s Compensation (Amendment) Bill, 2016
  • B. Employee’s Co operational (Amendment) Bill, 2016
  • C. Employee’s Bill, 2016
  • D. None of These

Show Answer

Answer- A- Employee’s Compensation (Amendment) Bill, 2016
Explanation-
The Rajya Sabha on 22 March 2017 passed the Employee’s Compensation (Amendment) Bill, 2016. The amendment bill, which was passed by the Lok Sabha on 9 August 2016, seeks to amend the Employee’s Compensation Act, 1923.

Hide

5. Which Index Report 2017 released by The World Economic Forum (WEF)?

  • A. Global Energy Architecture Performance
  • B. Global Energy Agriculture Performance
  • C. World Energy Agriculture Performance
  • D. None of These

Show Answer

Answer- A-Global Energy Architecture Performance – Explanation- The World Economic Forum (WEF) on 22 March 2017 released the Global Energy Architecture Performance Index (EAPI) Report 2017. The index ranked 127 countries on their ability to deliver secure and sustainable energy. In the report, while Switzerland occupied the top spot, India was placed in the 87th position.

Hide

6. Which Day observed International Day of Solidarity with Detained and Missing Solidarity Members?

  • A. 23 March
  • B. 26 March
  • C. 25 March
  • D. 27 March

Show Answer

Answer- C-25 March – Explanation- The 2017 International Day of Solidarity with Detained and Missing Stay Members was observed on 25 March 2017.The day is observed each year on the anniversary of the abduction of Alec Collette. The day aims to mobilize action, demand justice and strengthen United Nations’ resolve to protect the UN stay and peacekeepers, as well as their colleagues in the nongovernmental community and the press.

Hide

7. India has become the 3rd largest aviation market in terms of domestic passenger traffic, which of the following country has topped the list?

  • A. US
  • B. China
  • C. Japan
  • D. Russia

Show Answer

Answer- A- US – Explanation – India has become the third largest aviation market in terms of domestic passenger traffic, beating Japan, an industry report has said. India’s domestic air passenger traffic stood at 100 million in 2016 and was behind only the US (719 million) and China (436 million), Sydney-based aviation think-tank Centre for Asia Pacific Aviation (CAPA) said in its latest report.

Hide

8. Who is newly appointed Director of AIIMS, New Delhi?

  • A. Harshbardhan Guleria
  • B. Randeep Guleria
  • C. Manab Guleria
  • D. Sudhir Guleria

Show Answer

Answer – B – Randeep GuleriaExplanation- Renowned pulmonologist Randeep Guleria on 24 March 2017 was the Director of the All India Institute of Medical Sciences (AIIMS).The appointment was made by the Appointment Committee of the Cabinet (ACC), headed by Prime Minister Narendra Modi. Dr Guleria has been appointed as Director, AIIMS, for five years. Dr Guleria will succeed Dr M C Mishra, who retired in January 2017 after serving for over three years.

Hide

9. Recently who is appointed as BSF Combat Officer?

  • A. Tanushree Pareek
  • B. Tanushree Ghosh
  • C. Anushree Pareek
  • D. Anu Pareek

Show Answer

Answer- A- Tanushree Pareek – Explanation- Tanushree Pareek became the first woman combat officer to be commissioned in the 51-year history of the Border Security Force, the country’s largest border guarding force. Pareek, 25, also led the passing out parade of 67 trainee officers that was reviewed by Union Home Minister Rajnath Singh at the Border Security Force camp at Tekanpur near Gwalior.

Hide

10. Recently which bank Launched RuPay International Platinum Debit Card?

  • A. Uco Bank
  • B. Karnataka Bank
  • C .United Bank
  • D.. Punjab National Bank

Show Answer

Answer- B- Karnataka Bank – Explanation- Karnataka Bank has launched the ‘Money Plant RuPay International Platinum Debit Card’ to provide more privileges to its premium and HNI (high net worth individual) customers. The card can be used for domestic and international cash withdrawals and purchases. The card has a withdrawal limit of Rs.75,000 and purchase limit of Rs.2 lakh a day at point-of-sales terminals and e-commerce sites, and two free accesses to airport lounges per quarter across 30-plus airports in India and 300-plus airports worldwide.

Hide

11. Who won outstanding Business Leader for the Year at India Business Leader Awards (IBLA) 2016-17 New Delhi?

  • A. Arundhati Chaterjee
  • B. Arundhati Banerjee
  • C. Arundhati Bhattacharya
  • D. None of These

Show Answer

Answer-c- Arundhati Bhattacharya – Explanation- State Bank of India chairman Arundhati Bhattacharya: Outstanding Business Leader for the Year India’s most well-known business personalities congregated at CNBC-TV18’s India Business Leader Awards (IBLA) 2016-17 in New Delhi.

Hide

12. Which Company was awarded the Best Indian IT SME Company?

  • A. BT Technologies
  • B. Virinchi Technologies
  • C. Agni Technologies
  • D. None of These

Show Answer

Answer- B -Virinchi Technologies – Explanation- Virinchi Technologies was awarded the Best Indian IT SME Company. Virtusa (India) and GE (India) Exports bagged the Best Indian IT Services Company in Rs. 100 to Rs.500 core category and CA Technologies Pvt. Ltd in Best MNC IT Software Company category.

Hide

13. Who won the Business Standard Annual Awards for Corporate Excellence?

  • A. Siddhartha Lal
  • B. Sundar Lal
  • C. Siddhartha singh
  • D. None Of These

Show Answer

Answer-A- Siddhartha LalExplanation- The Business Standard Annual Awards for Corporate Excellence was held in Mumbai. Eicher Motors Managing Director (MD) Siddhartha Lal won the CEO of the Year award.

Hide

14. Name the F1 driver who wins the Australian Grand Prix on March 26, 2017?

  • A. Max Verstappen
  • B. Lewis Hamilton
  • C. Valtteri Bottas
  • D. Sebastian Vettel

Show Answer

Answer: D- Sebastian Vettel – Explanation- Australian Grand Prix 2017: Sebastian Vettel outpaces Lewis Hamilton as Toto Wolff displays pit lane fury. The German had swept into the press room in jubilation, almost lifting his manager, Britta Roeske, clean off her feet as he celebrated Ferrari’s restoration to their accustomed place at the summit of Formula One.

Hide

15. Which First Indian girl to explore the route from Sea Link near Worli Koliwada to the Gateway of India?

  • A. Gauri Singh
  • B. Poonam Singh
  • C. Purnima Singh
  • D. None of These

Show Answer

Answer-A- Gauri Singh – Explanation– Gauri Singh, 14-year-old girl became the first girl to explore the route from Sea Link near Worli Koliwada to the Gateway of India. She completed the 36 km long distance route in 6 hours and 30 minutes.

Hide

16. Which State Team beat Goa to lift record 32nd Santosh Trophy?

  • A. Maharastra
  • B. West Bengal
  • C. Orissa
  • D. Uttarakhand

Show Answer

Answer- B- West Bengal – Explanation- West Bengal lifted the Santosh Trophy for the 32nd time after Manvir Singh struck in the 119th minute for a 1-0 win over Goa, extending their domination in the premier domestic football tournament.

Hide

Video Current Affairs Quiz: March 27 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query