Current Affairs Quiz : March 28 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on March 28 2017. All the recent incidents which were held on Twentyeight March 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : March 28 2017” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : March 28 2017 Question And Answers
Current Affairs Quiz March 28 2017

Current Affairs Quiz : March 28 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : March 28 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently 2017 National Theatre Festival concluded in which state?



  • A. Kerala
  • B. Telangana
  • C. Gujarat
  • D. Rajasthan

Show Answer

Answer: A – Kerala – Explanation – The 2017 National Theatre Festival (NTF) has started at Tagore Theatre in Thiruvananthapuram, Kerala from March 16 and will continue till March 24. The Festival is organised by the Information and Public Relations Department, Government of Kerala. The 2017 edition of the festival is dedicated to one of the doyens of Indian theatre, the late Kavalam Narayana Panikkar.

Hide

2. Recently in which city 2017 International Diamond conference hosted by GJEPC?

  • A. Pune
  • B. Chandigarh
  • C. Mumbai
  • D. New Delhi

Show Answer

Answer: C – Mumbai – Explanation – The Gem and Jewellery Export Promotion Council of India (GJEPC) host the International Diamond Conference on 19-20 March 2017 at Hotel Grand Hyatt, Mumbai. The conference is being held with an objective of bringing together the leading Miners, Diamantaires, Retailers, Bankers and Analysts from across the globe on a platform to discuss the supply and demand issues faced by the Global Diamond Industry.

Hide

3. Recently India’s first post office passport seva Kendra has been inaugurated in which place?

  • A. Bengaluru
  • B. Thiruvananthapuram
  • C. Gandhinagar
  • D. Mysore

Show Answer

Answer- D- Mysore – Explanation- India’s first Post Office Passport Seva Kendra (POPSK) has been inaugurated 2017 at the Mysore Head Post office in Karnataka to offer all passport related services on the lines of PSKs. the postal department to offer passport related services through a network of post offices.

Hide

4. Play writer Arun Sharma was passes away recently he was from

  • A. Assam
  • B. Kerala
  • C. Punjab
  • D. West Bengal

Show Answer

Answer- A- Assam – Explanation -Renowned playwright and Sahitya Akademi Award winner Arun Sarma died on Monday at a private hospital in the national Capital after a brief illness.

Hide

5. Which University will host the 105th session of Indian Science Congress next year?

  • A. Telangana University
  • B. Osmania University
  • C. Palamuru University
  • D. Potti Sriramulu Telugu University

Show Answer

Answer: B – Osmania UniversityExplanation – Osmania University has been selected by the Indian Science Congress Association to organize the 105th session of Indian Science Congress next year. The 105th session of Indian Science Congress, a gathering of scientific luminaries from countries across the world, will be held at the Hyderabad campus of Osmania University from January 3 to 7 next year.

Hide

6. Recently in which states ESIC launched Mobile Clinic Service?

  • A. Andhra Pradesh
  • B. Telangana
  • C. Both A & B
  • D. Only B

Show Answer

Answer: C – Both A & B – Explanation – The Employees State Insurance Corporation (ESIC) launched Mobile Clinic Services for the states of Andhra Pradesh and Telangana.Union minister of state for labour and employment Bandaru Dattatreya, launched the ESIC Mobile Clinic Services by flagging off Jan Suraksha Vans/Ambulances here that would serve the areas not covered by ESI dispensaries in Telangana and Andhra Pradesh.

Hide

7. Which Day is Celebrate as World theater day?

  • A. 26 March
  • B. 27 March
  • C 28 March
  • D. 25 March

Show Answer

Answer- B. 27 March – Explanation- World Theatre Day was created in 1961 by the International Theatre Institute (ITI).An international non-governmental organization, ITI was founded in 1948 by UNESCO and the international theatre community. World Theatre Day is celebrated annually on the 27th of March.

Hide

8. Recently 3 Indian women made a long road trip from Coimbatore to ___________________ in 70 days.

  • A. London
  • B. Boston
  • C. California
  • D. Manchester

Show Answer

Answer: – A- London – Explanation– Coimbatore-based Meenakshi Arvind (45), Mookambika Rathinam (38), and Priya Rajpal (55) of Mumbai commenced their 70-day-long road trip named ‘XPD 2470’ from Coimbatore to London on March 26, 2017.The trip is undertaken to promote literacy and to commemorate 70 years of Indian Independenc

Hide

9. Who is the newly appointed chairman of the Animal Welfare Board of India (AWBI)?

  • A. Mohan Singh Ahluwalia
  • B. Chinny Krishna
  • C. Sharad Singh Negi
  • D. Kamal Arora

Show Answer

Answer-C- Sharad Singh Negi – Explanation – The Animal Welfare Board of India (AWBI) is a statutory advisory body under the Union Ministry of Environment, Forests and Climate Change (MoEF) and its headquarters is located at Chennai, Tamil Nadu. The AWBI is in news because the organization will now be permanently chaired by a senior MoEF official. Thus, Dr. Sharad Singh Negi, who is the Director General of Forests & Special Secretary (MoEF), has been appointed the chairman of the newly created 18-member Board of AWBI.

Hide

10. What is the rank of HDFC’s MD, Aditya puri in the 2017 world’s 30 best CEO List?

  • A. 33
  • B. 30
  • C. 23
  • D. 22

Show Answer

Answer – B – 30 – Explanation- HDFC Bank managing director Aditya Puri’s name has featured in the list of world’s 30 best CEOs, published by American financial magazine Barron’s.Puri, 66, has transformed HDFC Bank from a start-up into one of the world’s highest-quality banks, generating eye-popping returns by maintaining lending standards while expanding beyond corporate loans into a full-service retail bank,” Barron’s said.

Hide

11. Which of the following public lender has been ranked 26th among the world’s 50 greatest leaders, according to Fortune Magazine?

  • A. ICICI Bank
  • B. Punjab National Bank
  • C. SBI
  • D. HDFC Bank

Show Answer

Answer – C – SBI – Explanation- State Bank of India (SBI) Chairperson Arundhati Bhattacharya has been ranked 26th among the world’s 50 greatest leaders, according to Fortune Magazine.

Hide

12. Which Bank recently signed a Financing Agreement for Uttarakhand health Systems Development Project?

  • A. Axis Bank
  • B. World Bank
  • C. Swiss Bank
  • D. None of these

Show Answer

Answer-B- World Bank – Explanation -India and World Bank have singed Signs Financing Agreement for IDA credit of $100 million for the “Uttarakhand Health Systems Development Project. The project aims to improve access to quality health services, particularly in the hilly districts of the state and to expand health financial risk protection for residents of the State.

Hide

13. Who has been awarded with the 6th Glenfiddichs Emerging Artist of the Year 2017?

  • A. Vandana Kothari
  • B. Mangesh Rajguru
  • C. Sitaram Swain
  • D. None Of these

Show Answer

Answer – C – Sitaram Swain – Explanation- Odisha-based Sitaram Swain wins 6th Glenddichs Emerging Artist of the Year 2017. Star-studded evening here, meant to celebrate and reward extraordinary work by emerging artists, Odisha­based Sitaram Swain was awarded the sixth Glenfiddichs Emerging Artist of the Year 2017

Hide

14. Which Actor recently received Kala Ratan Award 2017?

  • A. Nasiruddin sah
  • B. Amitabh Bacchan
  • C. Anupam kher
  • D. None of these

Show Answer

Answer- C- Anupam Kher – Explanation- Anupam Kher who was honored him the Padma Shri in 2004 and the Padma Bhushan in 2016 for his contribution in the field of cinema and arts will now be awarded Kala Ratan Award 2017.

Hide

15. Recently Cricketer Shaun Tait announced his retirement from all three formats, he is the cricketer of which country?

  • A. New Zealand
  • B. Australia
  • C. England
  • D. West Indies

Show Answer

Answer- B- Australia – Explanation- Shaun Tait, who has represented Australia in all three formats, announced his retirement from cricket. Tait’s first international came in 2016 against India in a T20 international at the Sydney Cricket Ground.

Hide

Video Current Affairs Quiz: March 28 2017

 


Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query