≡ Menu




Current Affairs Quiz :May 08 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on May 08 2017. All the recent incidents which were held on Eighth May 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : May 08 2017” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz : May 08 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz May 08 2017

Current Affairs Quiz :May 08 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :May 08 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Which state government will set up Police public schools in the state?

  • A. Haryana
  • B. Punjab
  • C. Kerala
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer: A – Haryana – Explanation – The Haryana Government will set up police public schools in all subdivisions to provide best education facilities to the children of police personnel in the state by the end of April 2018. 1,560 houses for police personnel are being built by the Haryana Police Housing Corporation in the first phase. Construction of 1,500 more houses will be undertaken in the second phase.

Hide

2. Ancient water body to be revived work in this state?

  • A. Andhra Pradesh
  • B. Tamil Nadu
  • C. Gujarat
  • D. Rajasthan

Show Answer

Answer: B – Tamil Nadu – Explanation – A non-governmental organisation, the Environmentalist Foundation of India (EFI) has initiated the process of reviving an ancient water body that is located in the front of the Sri Ramanujar Sannadhi at Sevilimedu in Kancheepuram district of Tamil Nadu. The revival work coincides with the 1,000th birth anniversary of Sri Ramanuja.

Hide

3. Who has inaugurates 8th conference of head of missions in Delhi?

  • A. Venkaiah Naidu
  • B. Uma Bharati
  • C. Sushma Swaraj
  • D. Gopinath Munde

Show Answer

Answer: C – Sushma Swaraj – Explanation – External Affairs Minister Sushma Swaraj has inaugurated the eighth conference of head of missions in Delhi.  It is a four­day annual conference which aims to discuss major developments globally and how India should mould its policy to deal with them.

Hide

4. Recently which state government makes Aadhaar cards mandatory for all financial assistance schemes?

  • A. Assam
  • B. Uttarakhand
  • C. Uttar Pradesh
  • D. Punjab

Show Answer

Answer: D – Punjab – Explanation – Punjab State Government under Chief Minister Captain Amarinder Singh has made Aadhaar Cards mandatory in place of Ration Cards for all Financial Assistance Schemes. It has also introduced new forms to get the benefit of old age pensions.

Hide

5. Recently at the age of ________________ Leila Seth the first woman judge of Delhi high court was died.

  • A. 86
  • B. 89
  • C. 76
  • D. 79

Show Answer

Answer: A – 86 – Explanation – The first woman chief justice of a Delhi high court Leila Seth has died. She was 86 and died of cardiac seizure. She was the first woman to have topped the London Bar exam.

Hide

6. Recently in which country last dinosaur species to survive on Earth was discovered?

  • A. Morocco
  • B. Algeria
  • C. Angola
  • D. Kenya

Show Answer

Answer: A – Morocco – Explanation – The fossil of one of the last living African dinosaurs was discovered in a phosphate mine in northern Morocco. The species, Chenanisaurus barbaricus, is reportedly one of the last ones to have survived on Earth before an asteroid strike wiped them out 66 million years ago. The project was carried out as a part of an international scientific collaboration that aims to conserve Morocco’s rich fossil heritage by helping create and study the country’s paleontology collections.

Hide

7. Recently which of the Satellites successfully launched by the ISRO?

  • A. East Asia
  • B. South Asia
  • C. North Asia
  • D. West Asia

Show Answer

Answer: B – South Asia – Explanation – Indian Space Research organisation (ISRO) on 5 May 2017 successfully launched the South Asia Satellite. The communication and broadcasting satellite was launched with Geosynchronous Satellite Launch Vehicle GSLV F-09 from the second launch pad of the Satish Dhawan Space Centre at Sriharikota at 4.57 pm.

Hide

8. Recently in which country THAAD missile defense system was now operational?

  • A. Norway
  • B. Cuba
  • C. South Korea
  • D. Bermuda

Show Answer

Answer: C – South Korea – Explanation – Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) missile defense system is now operational in South Korea. The system has attained initial intercept capability which will be augmented by end of 2017 on arrival of new components.

Hide

9. Recently in which city 15th edition of WFH International Musculoskeletal Congress (IMC) was held?

  • A. Osan
  • B. Paju
  • C. Jinju
  • D. Seoul

Show Answer

Answer: D – Seoul – Explanation – 15th edition of WFH International Musculoskeletal Congress (IMC) held in Seoul The 15th edition of WFH International Musculoskeletal Congress (IMC) held in Seoul. It is a 3 day event started from 5 of May to 7 of May, 2017

Hide

10. Name the Indian boxer who has recently wins silver at Asian Boxing Championships.

  • A. Shiva Thapa
  • B. Elnur Abduraimov
  • C. Zou Shiming
  • D. Md. Ali Qamar

Show Answer

Answer: A – Shiva Thapa – Explanation – On May 6, 2017, Indian Boxer Shiva Thapa won a silver medal at the Asian Boxing Championships in Tashkent, Uzbekistan. He lost the final match to Elnur Abduraimov from Uzbekistan as he got injured at the beginning of the match.

Hide

11. Recently which country wins Sultan Azlan Shah Cup 2017?

  • A. Australia
  • B. Great Britain
  • C. India
  • D. New Zealand

Show Answer

Answer: B – Great Britain – Explanation – Great Britain has won 26th edition of the Sultan Azlan Shah Cup Hockey tournament by defeating Australia in the final match by 4­3. The final match was held on May 6, 2017 in Ipoh, Malaysia. Great Britain has won the Azlan Shah Cup after a gap of 23 years. India won the bronze medal in this tournament by defeating New Zealand. It is to be noted that Australian team has won Azlan Shah Cup nine times.

Hide

12. Recently who has wins the Wisden-MCC Cricket Photo of the Year award?

  • A. Saqib Majeed
  • B. Atul Kamble
  • C. Saqib Khan
  • D. Akhtar Khan

Show Answer

Answer: A – Saqib Majeed – Explanation – Saqib Majeed, a Srinagar­based freelance photographer has won the prestigious 2016 Wisden­MCC (Melbourne Cricket Council) Cricket Photograph of the Year. He won this award for a stunning image, which captured boys playing cricket in the Nishat Gardens in Srinagar.

Hide

13. Recently which Indian cricketer was conferred with Fellowship Award in UK?

  • A. Rahul Dravid
  • B. Sourav Gangully
  • C. Sachin Tendulkar
  • D. VVS Laxman

Show Answer

Answer: C – Sachin Tendulkar – Explanation – Sachin Tendulkar conferred with Fellowship Award at the 7th annual Asian Awards in UK.

Hide

14. Who has been appointed as Vice Chancellor of Ashoka University?

  • A. Pratap Bhanu Mehta
  • B. Girish Chandra Tripathi
  • C. Ashutosh Ghosh
  • D. Dileep K Nair

Show Answer

Answer: A – Pratap Bhanu Mehta – Explanation – Ashoka University on 4 May 2017 named Pratap Bhanu Mehta as its Vice Chancellor (VC). The varsity announced that Mehta has been appointed “after conducting an extensive global search”. Mehta is a renowned public intellectual and head of Centre for Policy Research, a Delhi-based think-tank.

Hide

15. Who has been appointed as youngest President of France?

  • A. Marine Le Pen
  • B. Emmanuel Macron
  • C. François Fillon
  • D. Benoît Hamon

Show Answer

Answer: B – Emmanuel Macron – Explanation – French voters elected independent centrist Emmanuel Macron as the country’s youngest president, delivering a resounding victory to the unabashedly pro-European former investment banker and strengthening France’s place as a central pillar of the European Union.

Hide

Video Current Affairs Quiz: May 08 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)