Current Affairs May 2012

Current Affairs May 2012 MCQ Question Answers Download PDF General Knowledge

Current Affairs May 2012 - Question Answers

Current Affairs May 2012

1. What is the new name of Russian nuclear powered submarine k- 152 Nerpa after that handed over to
India?
Ans. INS Chakra
2. Who is the author of the book ‘My Unforgettable Memories’ ?
Ans. Mamata Banerjee
3. Who is the present Chief Minister of Arunachal Pradesh?
Ans. Nabam Tuki
4. Whose Auto Biography is called ‘Prisoner 5990’ ?
Ans. R. Balakrishna Pilla
5. Where in India, largest solar power plant with an installed capacity of 40 MW started producing
electricity?
Ans. Pokhran in Rajasthan
6. Who created history by becoming the first Indian female wrestler to have qualified for the London
Olympics 2012?
Ans. Geeta
7. Who has been appointed next Chairman of Atomic Energy Commission?
Ans. Ratan Kumar Sinha
8. Where is the World’s first Virtual shopping store opened?
Ans. Korea
9. Name the nuclear submarine which became the part of Indian Navy in April 2012.
Ans. INS Chakra
10. Name the world’s highest and longest bridge that was officially opened to motorists in China.
Ans. Anzhaite – Long span suspension Bridge in Jishou
11. Where in Rajasthan Spices Board’s first Spices Park is setup?
Ans. Jodhpur
12. Which Asian country recently became member of Consultative Group to Assist the Poor (CGAP)?
Ans. India
13. Name the Malawi President who died recently?
Ans. Bingu wa Mutharika
14. Who was sworn in as Malawi’s President following the death of Bingu wa Mutharika?
Ans. Joyce Banda



Month-YearDownload Link
 Current Affairs May 2012 May 2012Current Affairs May 2012 PDF Download