Current Affairs Quiz : November 15 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on November 15 2016. All the recent incidents which were held on Fifteenth November 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : November 15 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Question And Answers November 15 2016
Current Affairs Quiz November 15 2016

Current Affairs Quiz : November 15 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : November 15 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently PM laid foundation stone of Greenfield Airport and Tuem Electronic City in state of India?



  • A. Assam
  • B. Sikkim
  • C. Arunachal Pradesh
  • D. Goa

Show Answer

Answer:- D – Goa – Explanation – Prime Minister Narendra Modi visited the coastal state of Goa on November 13, 2016 to lay foundation stone for two projects: Greenfield airport in North Goa and Tuem Electronic city. The function was held at Dr Shama Prasad Mukherjee stadium in Bambolim village. 

Hide

2. Recently 36th India International Trade Fair began in which city of India?

  • A. Kolkata
  • B. Mumbai
  • C. New Delhi
  • D. Pune

Show Answer

Answer:- C – New Delhi – Explanation – The 36th edition of India International Trade Fair (IITF) has started at Pragati Maidan, New Delhi. It will be held from 14th to 18th November 2016. The fair was inaugurated by the President Pranab Mukherjee. The theme of 2016 IITF is Digital India.

Hide

3. Recently Fortune magazine has named which business person as ‘’Business Person of the Year, 2016’’?

  • A. Jeff Bezos
  • B. Mark Zuckerberg
  • C. Larry Page
  • D. Mary Dillon

Show Answer

Answer:- B – Mark Zuckerberg – Explanation – Fortune magazine has named the co-founder and CEO of the biggest social networking site Facebook, Mark Zuckerberg as Business Person of the Year, 2016.The 32 year old Zuckerberg, was honored based on various criteria, including the company’s performance year over year as well as his vision for growth and the ability to achieve it.

Hide

4. Recently which Indian girl won Google India’s doodle competition?

  • A. Anvita Prashant Telang
  • B. Anuska Rathi
  • C. Anindita Prasad
  • D. Arunima Banerjee

Show Answer

Answer:- A – Anvita Prashant Telang – Explanation – Anvita Prashant Telang, 11 year old girl from Pune has been named as the national winner of the “Doodle 4 Google” contest for her Doodle submission on the theme titled “If I could teach anyone anything, it would be“.

Hide

5. Recently which film won short film award at Mumbai Academy of Moving Image (MAMI) Film Festival?

  • A. I Am That Change
  • B. Donna
  • C. The Guest
  • D. True Love Story

Show Answer

Answer:- C – The Guest – Explanation – Short film ‘The Guest’, which emerged as the winner in the ‘Large Short Films’ category at the Mumbai Academy of Moving Image (MAMI) Film Festival. The short film has been directed by Ayappa KM and stars Avinash Tiwari and Yana Mistry.

Hide

6. Recently who appointed as Managing Director of Mahindra and Mahindra?

  • A. Rahul Bajaj
  • B. Deepak Parekh
  • C. Subir Raha
  • D. Pawan Goenka

Show Answer

Answer: – D – Pawan Goenka – Explanation – Mahindra and Mahindra appointed Pawan Goenka as Managing Director and Anand Mahindra were redesignated as executive chairman. Goenka joined Mahindra as general manager, R&D in 1993.

Hide

7. Recently who appointed as the Ambassador of India to the Republic of Chad?

  • A. Nagabhushana Reddy
  • B. Nagabhushana Reddy
  • C. Nagabhushana Reddy
  • D. Nagabhushana Reddy

Show Answer

Answer:- A – B. Nagabhushana ReddyExplanation – The IFS officer B. Nagabhushana Reddy appointed as the Ambassador of India to the Republic of Chad with residence in Abuja (Nigeria). He is currently working as the High Commissioner of India to the Federal Republic of Nigeria.

Hide

8. Recently which Indian woman golfer became first Indian to win Ladies European Tour?

  • A. Aditi Ashok
  • B. Riya Ashok
  • C. Saanvi Ashok
  • D. Samaira Ashok

Show Answer

Answer:- A – Aditi Ashok – Explanation – The 18 year old Indian golfer Aditi Ashok became the first Indian woman to win a Ladies European Tour title by clinching the Hero Women’s Indian Open at the DLF Golf and Country Club in Gurgaon on November 13, 2016.

Hide

9. Recently former Spanish world boxing champ Perico Fernandez passed away, in that time he was the age of _____________ years old.

  • A. 54
  • B. 64
  • C. 87
  • D. 95

Show Answer

Answer: – B – 64 – Explanation – Former Spanish super lightweight world boxing champion Pedro “Perico” Fernandez has died. He was 64. Fernandez fought 125 pro fights, winning 82 and drawing 15 until he retired in 1987.

Hide

10. Recently who won the 2016 National Women Premier Chess Championship?

  • A. Humpy Koneru
  • B. Harika Dronavalli
  • C. Padmini Rout
  • D. Nisha Mohota

Show Answer

Answer:- C – Padmini Rout – Explanation – International Master Padmini Rout has won the 2016 National Women Premier Chess Championship. With this win, she has scored a hat-trick in the National Women Premier Chess Championship. Earlier she had won the championship in 2014 and 2015.

Hide

Video Current Affairs Quiz: November 15 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query