Search Here

Current Affairs Quiz : November 17 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on November 17 2016. All the recent incidents which were held on Seventeenth November 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : November 17 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Question And Answers November 17 2016

Current Affairs Quiz November 17 2016

Current Affairs Quiz : November 17 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : November 17 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently how many generic medicine stores inaugurated in Gujarat?



  • A. 52
  • B. 42
  • C. 32
  • D. 12

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- A – 52 – Explanation – Gujarat Government inaugurated 52 generic medicine stores across the state on November 14, 2016. Gujarat Chief Minister Vijay Rupani inaugurated one of the generic stores named as ‘Deendayal Pradhan Mantri Jan Aushadhi Store’ inside Civil Hospital premises.

[/show_more]

2. Recently Arunachal Pradesh launched Kiosk System for which district?

  • A. Anjaw
  • B. Lohit
  • C. Changlang
  • D. Tawang

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- B – Lohit – Explanation – Arunachal Pradesh Deputy Chief Minister Chowna Mein on November 15, 2016 inaugurated a Kiosk System, which ia a touch screen portable device that runs with power supply and provides all the necessary information relating to Lohit District.

[/show_more]

3. Recently who inaugurated the Jhelum-Tawi Flood Recovery Project?

  • A. Nirmal Kumar Singh
  • B. Abdul Rehman Veeri
  • C. Mehbooba Mufti
  • D. Chander Parkash

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- C – Mehbooba Mufti – Explanation – Chief Minister of Jammu and Kashmir Mehbooba Mufti launched the Jhelum-Tawi Flood Recovery project on November 14, 2016, for which World Bank has funded an amount of US $250 million (Rs. 1,600 crore).

[/show_more]

4. Recently which medicine company signed a tri – party -agreement for malaria project in Mandla, Madhya Pradesh?

  • A. Cipla
  • B. Aurobindo Pharma
  • C. Cadila Healthcare
  • D. Sun Pharma

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- D – Sun Pharma Explanation – Drug major Sun Pharma signed tri-party agreement between Indian Council of Medical Research, Government of Madhya Pradesh and Foundation for Disease Elimination and Control of India (FDEC- India) to launch the malaria-free India demonstration project in Mandla, Madhya Pradesh.  

[/show_more]

5. Recently IoT services venture-‘UNLIMIT’ launched by which company?

  • A. Airtel
  • B. Reliance
  • C. Vodafone
  • D. Idea

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- B – Reliance – Explanation – Reliance group partnered with Cisco Jasper for a new venture named ‘UNLIMIT’ to provide Internet of Things (IoT) services to customers across India. Unlimit is designed solely for enterprise customers in India, for providing them IoT services. As part of this service, Reliance launched IoTStarter kit and Unlimit tracking for asset and vehicle tracking.

[/show_more]

6. Recently United States announced ___________ million clean energy projects in India.

  • A. 95 million
  • B. 65 million
  • C. 70 million
  • D. 25 million

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- A – 95 million – Explanation – The United States,has announced two financial projects worth USD 95 million in India to bring more energy-efficient appliances to rural sector in India, as part of its efforts to continue the global transition to zero-and-low carbon energy sources.

[/show_more]

7. Recently which city ranked first 2017 World’s Best City Brands?

  • A. Singapore
  • B. London
  • C. New York
  • D. Sydney

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: – B – London – Explanation – A report was released by Resonance on 2017 World’s Best City Brands at World Travel Market in London on November 8, 2016.According to the report London ranked first in the Resonance Consultancy 2017 World’s Best City Brands Report.

[/show_more]

8. Recently which country’s doctors performed brain implant for the first time in history?

  • A. United States
  • B. China
  • C. Brazil
  • D. Netherland

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- D – Netherland – Explanation – Doctors from Netherlands have performed the first ever brain implant on a 58 year old woman paralysed by Lou Gehrig’s disease (also known as amyotrophic lateral sclerosis-ALS).

[/show_more]

9. Recently which country withdrawn its name from International Crime Court? 

  • A. Russia
  • B. United States
  • C. Rome
  • D. Brazil

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- A – Russia – Explanation – Russia has officially withdrawn from international Criminal Court (ICC) after President Vladimir Putin signed an executive order in this regard. The executive order mentioned that Russia is pulling out of the 2002 Rome Statue establishes the ICC’s status and powers.

[/show_more]

10. Which day observed as the World Philosophy Day?

  • A. 16th November
  • B. 17th November
  • C. 15th November
  • D. 14th November

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- B – 17th November – Explanation – The World Philosophy Day was observed globally on 17 November 2016. This year, United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) organised the special events from 16 November to 18 November.

[/show_more]

11. Recently Google launched an App named the App?

  • A. Scan App
  • B. VideoScan App
  • C. PhotoScan App
  • D. GoogleScan App

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- C – PhotoScan App – Explanation – Search Engine Google on 16 November 2016 launched the scanning app Google PhotoScan to scan and digitize physical photographs.

[/show_more]

12. Recently which Indian golfer won the Asian Tour title in Philippines?

  • A. Arjun Atwal
  • B. Gaurav Ghei
  • C. SSP Chawrasia
  • D. Shiv Kapur

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer:- C – SSP Chawrasia – Explanation – Indian golfer SSP Chawrasia(38) win the USD One million Resorts World Manila Masters in Philippines. It is his first Asian Tour title outside India. He birdied the 18th play-off hole twice to clinch victory over Sam Chien of the United States and Malaysia’s Nicholas Fung.

[/show_more]

13. Recently which Indian chess player won the 2016 Champions Showdown in St Louis?

  • A. Viswanathan Anand
  • B. Akshayraj Kore
  • C. Sundar M Shyam
  • D. Sahaj Grover

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: – A – Viswanathan Anand – Explanation – Viswanathan Anand won the 2016 Champions Showdown against Hikaru Nakamurain in St Louis, USA on November. The tournament was played across five days, each competitor faced 24 matches. Anand won seven matches and drew 16.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: November 17 2016 

 

Do not forget to check the following topics

Last Updated on by jbigdeal