Current Affairs Quiz : November 27 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on November 27 2016. All the recent incidents which were held on Twentyseventh November 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : November 27 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Question And Answers November 27 2016
Current Affairs Quiz November 27 2016

Current Affairs Quiz : November 27 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : November 27 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently Supreme Court banned sale of crackers in which city of India?



  • A. Pune
  • B. Kolkata
  • C. New Delhi
  • D. Mumbai

Show Answer

Answer: – C – New Delhi – Explanation – The Supreme Court on November 25, 2016, banned the sale of firecrackers in Delhi and the NCR region. The decision was taken to tackle the pollution level, after air pollution increased at an alarming rate in the Capital, to a dangerous level, worst in three years.

Hide

2. Recently which state government launched Annapurna rasoi programme to provide cheap food to weaker sections?

  • A. Maharashtra
  • B. Rajasthan
  • C. Bihar
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer: – B -Rajasthan – Explanation – Rajasthan government has decided to start an initiative “Annapurna rasoi programme” to provide quality meal at cheap price to people belonging to the weaker section and labourers.

Hide

3. Recently India’s first underwater festival organised in which city of India?

  • A. Pune
  • B. Mumbai
  • C. Kolkata
  • D. New Delhi

Show Answer

Answer:- A – Pune – Explanation – Pune-based Company, Finkick Adventures is organizing the India’s First Underwater Festival at the Finkick Adventures SCUBA Diving Center, Divisional Sports Complex, Rahim Shaikh Road, Yerawada, Pune on November 27, 2016.

Hide

4. Recently which state government introduced bill against placement agencies?

  • A. Maharashtra
  • B. Rajasthan
  • C. Jharkhand
  • D. Assam

Show Answer

Answer:- C – Jharkhand – Explanation – The Government of Jharkhand headed by Chief Minister Raghubar Das has introduced a bill named ‘Jharkhand Nizi Niyozan Abhikaran and Gharelu Kamgar (viniyam) vidheyak 2016 (Jharkhand private employment agency and domestic employee bill) against placement agencies to control those agencies from exploiting people in the name of giving employment outside the state.

Hide

5. Recently which bank and Bajaj Allianz general insurance signed agreement to sell insurance product?

  • A. Canara Bank
  • B. Yes Bank
  • C. Union Bank of India
  • D. Bank of India

Show Answer

Answer: – A – Canara Bank – Explanation – Public sector bank Canara Bank has signed a corporate agency agreement Bajaj Allianz General Insurance for the distribution of Bajaj Allianz’s general insurance products through its branches. As per the agreement Bajaj Allianz General Insurance will offer its leading general insurance plans to the customers of Canara Bank.

Hide

6. Recently who won the Financial Times & McKinsey Business Book of the Year 2016?

  • A. George Mallaby
  • B. Rodger Mallaby
  • C. Mark Mallaby
  • D. Sebastian Mallaby

Show Answer

Answer:- D – Sebastian MallabyExplanation – Eminent Journalist and Author Sebastian Mallaby have won the Financial Times & McKinsey Business Book of the Year 2016 for his ‘The Man Who Knew: The Life and Times of Alan Greenspan’ on November 22, 2016 at a ceremony in London.

Hide

7. Recently who appointed as the new president of Hockey India?

  • A. Mariamma Koshy
  • B. Narinder Dhruv Batra
  • C. Mushtaque Ahmad
  • D. Nusli Wadia

Show Answer

Answer:- A – Mariamma Koshy Explanation – Mariamma Koshy was appointed as President of Hockey India (HI) during the 41st Hockey India Executive Board meeting on November 25, 2016 in New Delhi. He replaced Narinder Dhruv Batra who was recently elected as the 15th chief of FIH (International Hockey Federation).

Hide

8. Recently who won GOLD at the Aiba Youth World Boxing Championship?

  • A. Akhil Kumar
  • B. Hawa Singh
  • C. Sachin Singh
  • D. Mohammed Ali Qamar

Show Answer

Answer:- C – Sachin Singh – Explanation – Sachin Singh (49kg) wins Gold Medal at the Aiba Youth World Boxing Championships St Petersburg 2016 held at St Peterburg, Russia on 26 November 2016. He defeated Jorge Grinan of Cuba. 16 year old Sachin became the third Indian boxer ever to win gold at the AIBA Youth World Championships. Earlier in 2008 Thokchom Nanao Singh had won Gold and in 2010 Vikas Krishan won Gold for India.

Hide

Video Current Affairs Quiz: November 27 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query