≡ Menu




Current Affairs Quiz : October 03 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on October 03 2016. All the recent incidents which were held on Third October 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : October 03 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers October 03 2016

Current Affairs Quiz October 03 2016

Current Affairs Quiz : October 03 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : October 03 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently who appointed as full time member of 21st Law Commission of India?

  • A. S. Sivakumar
  • B. R. Sivakumar
  • C. T. Sivakumar
  • D. N. Sivakumar

Show Answer

Ans: – A – S. Sivakumar – Explanation – The Union Government has appointed S. Sivakumar as a full-time Member of the 21st law Commission of India (LCI). He is professor at the Indian Law Institute (ILI) in New Delhi. He hails from and has authored several books on law.

Hide

2. Recently which airport awarded with best tourist friendly airport in India?

  • A. Chennai International Airport
  • B. Tirupati Airport
  • C. Indira Gandhi International Airport
  • D. Netaji Subhas Chandra Bose International Airport

Show Answer

Ans:- B – Tirupati Airport – Explanation – Tirupati Airport was awarded with “Best Tourist Friendly Airport” under the category for “State Annual Excellence Awards (2015-16)” by Andhra Pradesh Tourism. The award was presented by Andhra Pradesh CM Nara Chandra Babu Naidu in the world tourism day event.

Hide

3. Recently who won the Google Science Fair Prize 2016?

  • A. Kiara Nirghin
  • B. Jayala Nirghin
  • C. Ayana Nirghin
  • D. Kimani Nirghin

Show Answer

Ans: – A – Kiara Nirghin – Explanation – Indian-origin South African girl Kiara Nirghin on 1 October 2016 won the Google Science Fair prize 2016. She won this grand prize of 50000 US dollars scholarship for using orange peel to develop a cheaper super-absorbent material that helps soil retain water.

Hide

4. Recently who appointed as the chairman of PTI?

  • A. Viveck Goenka
  • B. Riyadh Mathew
  • C. Hormusji N. Cama
  • D. Mahendra Mohan Gupta

Show Answer

Ans: – B – Riyadh Mathew – Explanation – Riyadh Mathew, Director of Malayala Manorama is elected as the Chairman of PTI. He succeeds Hormusji N. Cama. Viveck Goenka, Chairman and Managing Director of Indian Express is appointed as the Vice-Chairman of PTI. He succeeds Mr. Mathew as Vice-Chairman.

Hide

5. Recently who appointed as the director of Nehru Memorial Museum and Library?

  • A. Shakti Sinha
  • B. Rajiv Verma
  • C. Aveek Kumar Sarkar
  • D. Vijay Kumar Chopra

Show Answer

Ans: – A – Shakti Sinha – Explanation – Putting an end to the controversy following the inclusion of Shakti Sinha to the post, The Appointments Committee of the Cabinet approved the appointment of retired IAS officer Shakti Sinha to the post of director, Nehru Memorial Museum and Library.

Hide

6. Recently who appointed as Managing Director of Abbot India Ltd.?

  • A. Subodh Bhargava
  • B. P. Bhatt
  • C. Ishaat Hussain
  • D. Ambati Venu

Show Answer

Ans:- D – Ambati Venu – Explanation – Ambati Venu was on 29 September 2016 appointed as Managing Director of Abbott India Ltd. The appointment came almost five months after its previous MD Rehan Khan resigned from the company in April 2016. Venu was appointed for a five-year term and will report to Bhasker Iyer, Vice President with Abbott’s Established Pharmaceuticals Division.

Hide

7. Recently who won the Malaysian Grand Prix 2016?

  • A. Nico Rosberg
  • B. Max Verstappen
  • C. Daniel Ricciardo
  • D. Lewis Hamilton

Show Answer

Ans: – C – Daniel Ricciardo – Explanation – Daniel Ricciardo on 2 October 2016 won the 2016 Malaysian Grand Prix held at the Sepang International Circuit in Selangor, Malaysia. Max Verstappen finished second while Nico Rosberg ended at the third position.

Hide

8. Which day observed as World Habitat Day 2016?

  • A. 3rd October
  • B. 2nd October
  • C. 1st October
  • D. 4th October

Show Answer

Ans:- A – 3rd October – Explanation – The World Habitat Day was on 3 October 2016 observed across the world with the theme Housing at the Centre. The 2016 World Habitat Day campaign aims to raise awareness about the need for affordable housing for all in urban areas, towns and cities.

Hide

Video Current Affairs Quiz: October 03 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)