≡ Menu




Current Affairs Quiz : October 12 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on October 12 2016. All the recent incidents which were held on Twelveth October 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : October 12 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers October 12 2016

Current Affairs Quiz October 12 2016

Current Affairs Quiz : October 12 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : October 12 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. CERC appointed committee suggests overhaul in transmission planning was headed by_______________?

  • A. Mata Prasad
  • B. Hari Ram Gupta
  • C. Narayan Shankar
  • D. Vivek Sethlal

Show Answer

Answer:-   A – Mata Prasad – Explanation – The Central Electricity Regulatory Commission (CERC) appointed committee has submitted its recommendations. It was headed by power system expert Mata Prasad. The committee has suggested an overhaul in transmission planning to facilitate transfer of power on economic principles

Hide

2. Telangana gets how many new districts?

  • A. 21
  • B. 20
  • C. 19
  • D. 18

Show Answer

Answer:- A – 21 – Explanation – It was double bonanza for the people of Telangana as the 29th State not only celebrated Dasara in a grand manner but 21 new districts also became a reality taking the total number to 31.Keeping up his 2014 poll promise to create new districts for administrative convenience and providing welfare and developmental programmes to the people in an effective way, Chief Minister K. Chandrasekhar Rao on Tuesday inaugurated Siddipet, the new district carved out of existing Medak district to which he belongs.

Hide

 3. Name the Indian actress who has listed in “Variety Magazine”?

  • A. Priyanka Chopra
  • B. Kajal Agarwal
  • C. Sonam Kapoor
  • D. Sonakshi Sinha

Show Answer

Answer :- D – Priyanka Chopra – Explanation – Actress Priyanka Chopra adds another feature to her cap, The Quantico star has joined media mogul Oprah Winfrey and pop star Jennifer Lopez in Variety magazine’s ‘Power of Women Impact’ List. Priyanka Chopra is an Indian actress, singer, philanthropist, and the winner of the Miss World 2000 pageant.

Hide

4. Between which two countries bilateral maritime exercise commences at Belawan, Indonesia?

  • A. India & Indonesia
  • B. China & Indonesia
  • C. Bangladesh & Indonesia
  • D. Myanmar & Indonesia

Show Answer

Answer:-   A – India & Indonesia – Explanation – The 28th India and Indonesia Coordinated Patrol (CORPAT) and Second Bilateral Maritime Exercise have commenced at Belawan, Indonesia in the Andaman Sea. The 17-day-long bilateral exercise (from 10 to 27, October, 2016) will demonstrate India’s commitment to its ties with Indonesia and to maritime security in Indian Ocean Region (IOR)

Hide

5. The World’s first-ever “Bionic Olympics” has started in which country?

  • A. Malaysia
  • B. Germany
  • C. Japan
  • D. Switzerland

Show Answer

Answer:-   D – Switzerland – Explanation – The World’s first-ever Cybathlon championship for disabled athletes has started at Zurich in Switzerland. The championship is popularly known as ‘Bionic Olympics’, it differs from the Paralympics as it sees participants compete against each other using the latest assistive technologies such as robotic prostheses, brain-computer interfaces and powered exoskeletons. It is organized by the Swiss Federal Institute of Technology ETH Zurich.

Hide

6. Aaron Pryor, who passed away recently, was related to which sports?

  • A. Boxing
  • B. Racing
  • C. Wrestling
  • D. Kabbadi

Show Answer

Answer:-  A – Boxing – Explanation – Aaron Pryor (60), an American boxer, has recently passed away in Cincinnati, Ohio. He was known as “the Hawk” and was a crowd favorite who fought with a frenetic style.

Hide

7. Ruthvika Shivani is associated with which sports?

  • A. Lawn Tennis
  • B. Cricket
  • C. Badminton
  • D. Hockey

Show Answer

Answer:-  C – Badminton – Explanation – Indian shuttler Ruthvika Shivani Gadde has recently won the 2016 women’s singles Russian Open Badminton Grand Prix title after defeating Russia’s Evgeniya Kosetskaya in the final by 21-10, 21-13 at Vladivostok, Russia.

Hide

8. Recently who is appointed as a CEO of Cyanogen?

  • A. Lior Tal
  • B. Ruthvika Shivani Gadde
  • C. Abbas El Fassi
  • D. Abdelilah Bekirane

Show Answer

Answer:-  A  – Lior Tal – Explanation – Cyanogen, a startup behind its own, alternative version of the Android operating system, now has a new CEO. In the wake of reports that the company exaggerated its success in terms of active users, layoffs, and difficulties scaling, Cyanogen’s co-founder and CEO Kirt McMaster will be transitioning into an “Executive Chairman” role, while Lior Tal, previously COO, will now assume the CEO position.

Hide

9. Recently which NBA Player appointed as Chinese Ambassador to Mars?

  • A. Kevin Durant
  • B. Michael Jordan
  • C. Kobe Bryant
  • D. Yao Ming

Show Answer

Answer:-   D – Yao Ming  – Explanation – China appointed former NBA player Yao Ming was appointed as the Chinese Ambassador to China’s Mars mission by 2020.Yao Ming is the first to be appointed as an ambassador to a planet other than the Earth.China plans to land on Mars by 2020, two years behind SpaceX unmanned mission to the red planet in 2018

Hide

10. Recently Singapore closes which private bank?

  • A. BNP Paribas
  • B. Citibank Singapore Limited
  • C. Falcon Private Bank
  • D. DBS Bank Limited

Show Answer

Answer:-  C – Falcon Private Bank – Explanation – Singapore regulators ordered the closure Tuesday of Falcon Private Bank, citing alleged slack controls for transfers and improper conduct related to 1MDB, an indebted Malaysian state fund. The Monetary Authority of Singapore said in a statement that the Swiss private bank showed “serious failures in anti-money laundering controls and improper conduct by senior management” in Switzerland and Singapore.The bank will have to cease operations in Singapore and pay a penalty of 4.3 million Singapore dollars ($3.12 million) for 14 breaches. These include not filing suspicious transaction reports and alerting the authorities of irregular activities in customer accounts. Falcon is the second bank to lose its license in connection with investigations into Malaysia’s 1MDB fund that have led Singapore to seize many bank accounts, fine banks and charge private bankers.

Hide

11. Recently which bank Renews Tie-Up With United India Insurance?

  • A. Bank of Baroda
  • B. Bank of India
  • C. Bank of Maharashtra
  • D. Indian Overseas Bank

Show Answer

Answer:-   C – Bank of Maharashtra – Explanation – Bank of Maharashtra (BoM) has renewed its corporate agency tie-up with United India Insurance Company (UIIC). Customers can buy the entire gamut of UIIC products at any of the 1,896 branches of the bank across the country.T hey can buy insurance products related to motor, fire, health, marine, overseas travel policy and personal accident from the bank’s branches.

Hide

12. Recently which state Former CM Nishank awarded by Ugandan govt. for his literary work?

  • A. Jammu & Kashmir
  • B. Uttarakhand
  • C. Chhattisgarh
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer:-  B –  Uttarakhand – Explanation – Former Uttarakhand chief minister Ramesh Pokhriyal Nishank conferred with a prestigious award by the Ugandan government for promoting human values through his literature in Uganda on October 12 2016.The award was presented by the Ugandan Prime Minister Ruhakana Rugunda. He published number of poems, novels and stories. Some of his literacy work translated into other languages like Tamil, Telungu, German and English.

Hide

Video Current Affairs Quiz: October 12 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)