Search Here

Current Affairs Quiz : September 07 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 07 2016. All the recent incidents  which  were held on Seven September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 07 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 07 2016

Current Affairs Quiz September 07 2016

Current Affairs Quiz : September 07 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 07 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently India and which country’s join bilateral military exercise PRABAL DOSTYK-16 began?



  • A. Kazakhstan
  • B. Afghanistan
  • C. Pakistan
  • D. Iran

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Kazakhstan  – Explanation – India Kazakhstan joint bilateral military exercise PRABAL DOSTYK – 16 began in Karaganda region of Kazakhstan. The fourteen day will be a significant step towards fostering military as well as diplomatic ties between both countries. ‘Prabal Dostyk’ means ‘Robust Friendship’.

[/show_more]

2. Recently India and which country signed an agreement to expend scope of Preferential Trade Agreement (PTA)?

  • A. China
  • B. Myanmar
  • C. Sri Lanka
  • D. Chile

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Chile – Explanation – India and Chile have inked an agreement to expand the scope of their existing Preferential Trade Agreement (PTA) by covering more goods for tariff concessions. A PTA between India and Chile was earlier signed in March 2006 and had into force with effect from August, 2007.

[/show_more]

3. Recently which state of India has reported the highest number of dengue deaths in country?

  • A. Kerala
  • B. West Bengal
  • C. Odisha
  • D. Jharkhand

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – West Bengal – Explanation – West Bengal has reported the highest number of dengue deaths in the country. West Bengal has 23 dengue-related deaths with 5,639 people affected by it from January to August 31.

[/show_more]

4. Recently which senior CPI-ML (Liberation) leader was passed away?

  • A. Swapan Mukherjee
  • B. Swapan Banerjee
  • C. Swapan Kar
  • D. Swapan Paul

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A Swapan Mukherjee – Explanation – Senior CPI-ML (Liberation) leader Swapan Mukherjee, who played a major role in organising the party and its major campaigns, died in Chandigarh.

[/show_more]

5. Recently the first edition of ‘’Internet of Things India Congress 2016’’ began in which city of India?

  • A. Kolkata
  • B. Pune
  • C. Bengaluru
  • D. Mumbai

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Bengaluru  – Explanation – The first edition of ‘IoT India Congress, 2016’ began in Bengaluru, Karnataka. The three-day event was inaugurated by Union Information Technology (IT) and Electronics Minister Ravi Shankar Prasad and JS Deepak, Secretary, Minister of Telecommunications.

[/show_more]

6. Recently India and which country signed a MoU to allow unlimited number of flights into each other countries?

  • A. Russia
  • B. Korea
  • C. United Kingdom
  • D. Greece

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Greece  – Explanation – India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Greece to allow unlimited number of flights into each other’s countries and also has initiated the air service agreement for open skies.

[/show_more]

7. Recently who won the 2015 J C Daniel Award?

  • A. G. George
  • B. G. George
  • C. J. George
  • D. K. George

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – K.G. George  – Explanation – Veteran award-winning film director K.G. George on 6 September 2016 won the prestigious J.C. Daniel Award for his overall contribution to the Malayalam film industry. The award will be given away along with the State Film Awards at a function to be held at Palakkad in October 2016.

[/show_more]

8. Recently Minakshi of CISF created new record in ___________________.

  • A. Hammer Throw
  • B. Shooting
  • C. Wrestling
  • D. Swimming

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Hammer Throw  – Explanation – Minakshi of CISF has created a new record in the Women’s Hammer Throw at the 65th All India Police Athletics Championship in Hyderabad. She has broken the earlier record of 54.66 meters and set a new record of 57.58 meters and won Gold medal.

[/show_more]

9. Recently who appointed as President of Henkel India?

  • A. Shilip Kumar
  • B. Amit Kumar
  • C. Mukesh Kumar
  • D. Rahul Kumar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Shilip Kumar  – Explanation – Henkel, German based MNC elevates Shilip Kumar as president of its India business. He will succeed Jeremy Hunter who has now moved to Shanghai as president – Henkel China.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: September 07 2016 

 

Do not forget to check the following topics

Last Updated on by jbigdeal