Current Affairs Quiz : September 11 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 11 2017. All the recent incidents which were held on Eleventh September 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September
 11 2017″ Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz : September 11 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :September 11 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently in which city 21st meeting of the GST council was held?

  • A. Hyderabad
  • B. Gandhinagar
  • C. Rajkot
  • D. Panaji

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Hyderabad – Explanation – On 9th September 2017, the 21st meeting of the Goods and Services Tax (GST) Council was held at Hyderabad International Convention Centre, in Hyderabad.

[/show_more]

2. On which day government approves cadre review policy for Army Officers?

  • A. 9 September 2017
  • B. 8 September 2017
  • C. 10 September 2017
  • D. 11 September 2017

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – 8 September 2017 – Explanation – On 8th September 2017, in New Delhi, the Government announced that it has approved cadre review policy for Junior Commissioned Officers & other rank-holders in the Army, and Indian Army is to induct women in military police.

[/show_more]

3. Who among the following has inaugurates 10th Medical Technology Conference in New Delhi?

  • A. Kiren Rijiju
  • B. Upendra Kushwaha
  • C. Anupriya Patel
  • D. Dr. Virendra Kumar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Anupriya Patel – Explanation – Anupriya Patel inaugurates 10th Medical Technology Conference in New DelhiAnupriya Patel was inaugurating the 10th Medical Technology Conference organized by Confederation of Indian Industry (CII) in New Delhi on 7th of Sept. 2017.

[/show_more]

4. Recently who has inaugurates the new Headquarters building of Bureau of Police Research and Development?

  • A. Dharmendra Pradhan
  • B. Piyush Goyal
  • C. Arun Jaitley
  • D. Rajnath Singh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: D – Rajnath Singh – Explanation – Bureau of Police ResearchThe Union Home Minister Shri Rajnath Singh has inaugurated the new HQs building of Bureau of Police Research and Development (BPR&D), Ministry of Home Affairs on 8th of Sept. 2017 in New Delhi.

[/show_more]

5. Recently in which state first National Canine Seminar organized by NSG?

  • A. Haryana
  • B. Maharashtra
  • C. Goa
  • D. Uttarakhand

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Haryana – Explanation – The first National Canine Seminar organized by National Security Guard (NSG) in NSG Campus, Manesar (Gurugram), Haryana on 7th of Sept. 2017.

[/show_more]

6. Recently in this river of Kerala new species of edible fish named as Labeo filiferus found?

  • A. Periyar
  • B. Pampa River
  • C. Bharathappuzha
  • D. Kabini River

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Pampa River – Explanation – The new species of edible freshwater fish has been discovered in Pampa River in Pathanamthitta district of Kerala.

[/show_more]

7. Recently in which country engineless glider Perlan II soars at 52,000 ft. sets new world record?

  • A. Argentina
  • B. Australia
  • C. Germany
  • D. Canada

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Argentina – Explanation – The Airbus Perlan II aircraft has set a new altitude world record for a glider, climbing to 52,172 feet on 3rdSeptember 2017 in El Calafate, Argentina.

[/show_more]

8. Recently scientists of this university make cheap and clean fuel from air?

  • A. University of Sussex
  • B. Cardiff University
  • C. Heriot-Watt University
  • D. University of Salford

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]



Answer: B – Cardiff University – Explanation – On 7th September 2017, scientists of Cardiff University, successfully created a fuel ‘methanol’ from methane and oxygen obtained from the free air, in the United Kingdom.

[/show_more]

9. Recently who among the following has wins Gold in Cadet World Wrestling Championship?

  • A. Sonam Malik
  • B. Neelam Malik
  • C. Reena Malik
  • D Poonam Malik

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Sonam Malik – Explanation – Sonam Malik bags Gold in Cadet World Wrestling ChampionshipYoung Indian wrestler Sonam Malik bagged a gold medal at the World Cadet Wrestling Championship. It is held in Athens, Greece.

[/show_more]

10. Who will have world’s first dividing retractable pitch?

  • A. Swansea City
  • B. Tottenham Hotspur
  • C. Newcastle United
  • D. Manchester United

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Tottenham Hotspur – Explanation – Tottenham have announced plans for the world’s first dividing retractable football pitch at their new stadium on 7th of Sept. 2017

[/show_more]

11. Recently with which bank BSNL joins hands for mobile wallet Speedpay rollout?

  • A. Punjab National Bank
  • B. United Bank of India
  • C. Union Bank of India
  • D. State Bank of India

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Punjab National Bank – Explanation – Punjab National Bank and BSNL has joined hands to roll out open mobile wallet Speedpay across 10 states in the country announced on 8th Sept. 2017.

[/show_more]

12. Recently this bank has waives retail loan processing fees up to 100 per cent?

  • A. Allahabad Bank
  • B. Bank of India
  • C. United Bank of India
  • D. Vijaya Bank

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – United Bank of India – Explanation – On 8th September 2017, United Bank of India announced that is has removed processing fee for retail home loans, car loans and two-wheeler loans, in Kolkata

[/show_more]

13. Which company sets up first food safety institute in India at Manesar?

  • A. Nestle
  • B. Britannia
  • C. Parle
  • D. Sun feast

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: A – Nestle – Explanation – The Food Safety Standards Authority of India (FSSAI) has inaugurated India’s first ever food safety institute set up by Nestle India in Manesar.

[/show_more]

14. Which of the following company has launches ‘GST Advantage’ for SMEs?

  • A. Vodafone
  • B. Airtel
  • C. BSNL
  • D. Idea

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: B – Airtel – Explanation – Bharti Airtel launched Airtel GST Advantage a solution designed to enable small businesses and start-ups to file their Goods and Service Tax (GST) returns “accurately, securely and seamlessly.”  They are in partnership with ClearTax, Airtel GST Advantage is being offered free to all existing Airtel Business customers. Airtel GST Advantage offers a three-pronged solution to customers that they can get free and secure access to the GST Network via Clear Tax, and all Airtel customers will have access to its newly-launched GST Advantage Helpdesk between 8 am and 8 pm on all weekdays.

[/show_more]

15. Recently whatsapp has launches new tools for business named ______________.

  • A. Whatsapp Tourism
  • B. Whatsapp Railway
  • C. Whatsapp Business
  • D. Whatsapp Trade

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Answer: C – Whatsapp Business – Explanation – WhatsApp is launching a new app to help businesses communicate with their customers announced on 6thsept 2017.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: September 11 2017


Do not forget to check the following topics