Search Here

Current Affairs Quiz : September 12 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 12 2016. All the recent incidents  which  were held onTwelve September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 12 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 12 2016

Current Affairs Quiz September 12 2016

Current Affairs Quiz : September 12 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 12 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently world’s first daily driverless bus service launched in which country?

  • A. Russia
  • B. Japan
  • C. China
  • D. France

Show Answer

Ans: – D – France – Explanation – The world’s first driverless bus service has started in Lyon, France which will run in the city’s Confluence area. The driverless bus service includes two electric shuttles that will transport passengers on a ten-minute route hosting five stops.

Hide

2. Recently the 5-day ‘’Youths Voters Festival’’ held in which state of India?

  • A. Manipur
  • B. Mizoram
  • C. Tripura
  • D. Nagaland

Show Answer

Ans: – D – Nagaland – Explanation – The 5-day Youth Voters’ Festival held in Nagaland under the directives of the Election Commission of India (ECI). It aims at increasing the electoral participation through voter registration and turnout to increase the qualitative participation in terms of ethical and informed voting and to provide a continuous electoral and democracy education to the people.

Hide

3. Recently which state government has signed MoU with Singapore government for a smart township project?

  • A. Arunachal Pradesh
  • B. Himachal Pradesh
  • C. Madhya Pradesh
  • D. Andhra Pradesh

Show Answer

Ans: – B – Himachal Pradesh  – Explanation – Himachal Pradesh government signed a preliminary Memorandum of Understanding (MoU) with Singapore government for developing a smart integrated township in Jathiadevi near Shimla airport.

Hide

4. Recently which state government launched 2 mbps internet facility to 6000 villages?

  • A. Gujarat
  • B. West Bengal
  • C. Assam
  • D. Uttar Pradesh

Show Answer

Ans: – A – Gujarat – Explanation – Gujarat Chief Minister Vijay Rupani has dedicated 2 mbps download and 512 kbps upload digital connectivity to 6,000 villages. The state government’s ultimate goal is to serve all 18,000 villages through an optical fiber network and it is noted that 20 kbps speed has jumped to 2,000 kbps in 6 thousand villages.

Hide

5. Recently which state in India became the first state to launched ‘Twitter Seva’?

  • A. Bihar
  • B. Uttar Pradesh
  • C. Tripura
  • D. Odisha

Show Answer

Ans:- B – Uttar Pradesh – Explanation – Uttar Pradesh became the first state in the country to launch the ambitious “Twitter Seva” project, when in one go 122 Twitter handles were unveiled in the state capital. Aim: To “provide the UP police, among other things, strengthening of its primary relationship with the citizens by providing fast, efficient and real time response to complaints and SoS’s raised by the 220 plus million population in the state.

Hide

6. Recently who appointed as Prime Minister of Kazakhstan?

  • A. Karim Massimov
  • B. Serik Akhmetov
  • C. Daniyal Akhmetov
  • D. Bakytzhan Sagintayev

Show Answer

Ans: – D – Bakytzhan Sagintayev – Explanation- Bakytzhan Sagintaev appointed as Prime minister of Kazakhstan by Kazakhstan President Nursultan Nazarbayev on September 9, 2016. Currently he is working as Masimov’s first deputy. He is appointed as the First Deputy Prime minister – the Minister of Regional Development of Kazakhstan in 2013. He is awarded the order Kurmet and anniversary medals.

Hide

7. Recently Shatrughan biography ‘‘Anything but Khamosh’’ launched in which country of the world?

  • A. Bangladesh
  • B. Bhutan
  • C. Nepal
  • D. Sri Lanka

Show Answer

Ans:- C – Nepal  – Explanation – The biography of Bollywoodactor and politician Shatrughan Sinha titled ‘‘Anything but Khamosh’’ was launched in Nepal. Vice President of Nepal, Nanda Kishor Pun was the chief guest at the function. The book on Sinha written by journalist Bharti Pradhan highlights life and struggle of the actor-turned BJP MP in the field of film as well politics.

Hide

8. Recently who won the 2016 US Open Men’s Singles title?

  • A. Stan Wawrinka
  • B. Novak Djokovic
  • C. Bruno Soares
  • D. Jamie Murray

Show Answer

Ans: – A – Stan Wawrinka  – Explanation – Third seed Stan Wawrinka on 11 September 2016 defeated world number one Novak Djokovic to lift the 2016 US Open Men’s Singles title. Jamie Murray and Bruno Soares won the men’s doubles title. Angelique Kerber won the women’s singles event.

Hide

9. Recently which revenge drama won the Golden Lion for Best Film Award at the 73 Venice Film Festival?

  • A.Sana Maulit Muli
  • B. Tayong Dalawa
  • C. Ang Babaeng Humay
  • D. Magkaribal

Show Answer

Ans: – C – Ang Babaeng Humay – Explanation – A revenge drama Ang Babaeng Humayo (The Woman Who Left) on 10 September 2016 won the Golden Lion for Best Film Award at the 73 Venice Film Festival. Ang Babaeng Humayo is nearly four-hour black and white revenge drama film about a woman’s thirst for revenge and her feelings of forgiveness after 30 years in jail for a crime she did not commit.

Hide

10. Recently which team won the Durand Cup football title 2016?

  • A. Army Green
  • B. Neroca FC
  • C. DSK Shivajians
  • D. Aizawal FC

Show Answer

Ans:- A – Army Green  – Explanation – Army Green on 11 September 2016 won the Durand Cup football title. In the final of Asia’s oldest football tournament in New Delhi, Army Green defeated Neroca FC 6-5 via penalty shoot outs. In the semi-final, Army Green had prevailed over Aizawal FC by a 4-2 margin, to become the first Army team since 2005 to reach the title clash.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 12 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query