Search Here

Current Affairs Quiz : September 16 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 16 2016. All the recent incidents  which  were held on Sixteen September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 16 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 16 2016

Current Affairs Quiz September 16 2016

Current Affairs Quiz : September 16 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 16 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently United States signed a 38 billion dollars defence deal with which country?



  • A. Israel
  • B. Argentina
  • C. Australia
  • D. Brazil

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Isreal – Explanation – United States has signed a 38 billion Memorandum of Understanding (MoU) with Isreal to provide the country with military assistance over a 10 year period. The MoU will be valid from 2019 through 2028. This defence deal is the largest such agreement the US has ever had with any country.

[/show_more]

2. Recently a typhoon hits Chinese coast, Wreaks Havoc named the typhoon?

  • A. Ophelia
  • B. Bess
  • C. Meranti
  • D. Mike

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Meranti – Explanation – Typhoon Meranti was the world’s strongest typhoon made landfall in east China’s Fujian Province, causing widespread destruction. The typhoon that hit Xiang’an district of Xiamen city had been monitored as the strongest one hitting southern Fujian Province since 1949.

[/show_more]

3. Recently American theatre-film director Jack Hofsiss passed away, in that time he was the age of ____________ years old.

  • A. 75
  • B. 65
  • C. 55
  • D. 60

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – 65 – Explanation – American theatre-film director Jack Hofsiss passed away in Los Angeles. He was 65. Hofsiss directed several TV films including a 1982 adaptation of “The Elephant Man,” a version of “Cat of a Hot Tin Roof” starring Jessica Lange, and “The Oldest Living Graduate” with Henry Fonda.

[/show_more]

4. Recently Reliance Communications and which telecom company signed a deal?

  • A. Vodafone
  • B. BSNL
  • C. Idea
  • D. Aircel

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – Aircel – Explanation – Anil Ambani led Relince Communication (RCom) has signed deal with Maxis Communications Berhad (MCB) for merger of wireless business of Aircel Limited with itself. The merger is considered as the largest ever consolidation in the Indian telecom sector. The merged entity will be country’s fourth largest phone company in terms of customers and revenue.

[/show_more]

5. Recently who won the Lemelson-MIT Prize 2016?

  • A. Pradyut Ghosh
  • B. Ramesh Raskar
  • C. Bidyut Ghosh
  • D. Pranab Raskar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – Ramesh Raskar – Explanation – Indian born innovator and scientist Ramesh Raskar has won the prestigious 2016 Lemelson MIT Prize. He is an associate professor at Massachusetts Institute of Technology (MIT’s) Media Lab. He is known for his co-invention of an uktra imaging camera that can see around corners, low cost eye care solution. It also enables users to read the first few pages of a book without opening the cover.

[/show_more]

6. Recently which Indian-American physician-author selected for 2015 National Humanities Medal?

  • A. Fouad Ajami
  • B. Nina M. Archabal
  • C. Abraham Verghese
  • D. H. Abrams

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Abraham Verghese – Explanation – Abraham Verghese, Indian-American physician-author, on 14 September 2016 was selected for the prestigious 2015 National Humanities Medal. On the other hand, Mel Brooks, Morgan Freeman, Audra McDonald, Berry Gordy and Philip Glass are on the list for the National Medal of Arts, while Terry Gross and Wynton Marsalis are among the Humanities recipients.

[/show_more]

7. Recently Priyanka Chopra bagged which position in Forbes list of Highest paid TV actress?

  • A. 8th
  • B. 10th
  • C. 15th
  • D. 20th

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – 8th  – Explanation – Priyanka Chopra has become the first Indian star to enter the Forbes list of highest paid television actresses in the world. Colombian-American actress Sofia Vergara topped Forbes magazine’s annual list of best paid television actresses for the fifth year in a row, earning $43 million.

[/show_more]

8. Recently which team won the Duleep Trophy tournament?

  • A. India Red
  • B. India Green
  • C. India Blue
  • D. India Orange

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – India Blue – Explanation – Gautam Gambhir led India Blue has won the inaugural day/night 2016-17 Duleep Trophy. In the final match held in Greater Noida, India Blue defeated India Red, captained by Yuvraj Singh, by massive 355 runs.

[/show_more]

9. Recently Indian cyclists won how many medals on opening day of Track Asia Cup 2016?

  • A. 6
  • B. 4
  • C. 3
  • D. 2

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – 6 – Explanation- Indian Cyclists won six medals, including three gold, two silver, and one bronze on the opening day of the Track Asia Cup 2016 in New Delhi. The medal winners for India include Deborah Herold, Kezia Vargheese, Alena Reji, Rajkumari Devi, Nayana Rajesh and Anu Chutia.

[/show_more]

10. Recently which team won the Calcutta Football League (CFL) 2016?

  • A. Mohammedan Sporting
  • B. East Bengal
  • C. Mohun Bagan A.C.
  • D. United S.C.

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – B – East Bengal – Explanation – Indian football giants East Bengal on 16 September 2016 won the Calcutta Football League (CFL) for the seventh consecutive time. The team defeated Mohammedan Sporting 1-0 at the Kalyani Stadium.

[/show_more]

11. Recently 2016 Kabaddi World Cup’s logo unveiled in ________________.

  • A. Mumbai
  • B. Kolkata
  • C. Pune
  • C. New Delhi

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – New Delhi – Explanation – The logo of the 2016 Kabaddi World Cup unveiled by Indian Sports Minister Vijay Goel and International Kabaddi Federation President Janardan Singh Gehlot in New Delhi on September 14 , 2016. The logo is derived from the natural heritage of Gujarat, the Asiatic Lion, symbolizing the ferocity of a Kabaddi defender and the agility of a raider.

[/show_more]

12. Recently which country declared itself free from bird flu?

  • A. Pakistan
  • B. Sri Lanka
  • C. India
  • D. Bangladesh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – India – Explanation – India declared itself free from the highly contagious avian influenza (H5N1) or bird flu from 5 September 2016. The declaration was made by the Department of Animal Husbandry under the Agriculture Ministry.

[/show_more]

13. Recently who appointed as the director of Research Centre Imarat?

  • A. Narayana Murthy
  • B. Manish Gupta
  • C. Narayana Gupta
  • D. Manish Murty

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Narayana Murty – Explanation – BHVS Narayana Murthy, an expert in Avionics, in the second week of September 2016 was appointed as Director of Research Centre Imarat (RCI). The RCI is a premiere Defence Research Development Organisation (DRDO) laboratory located in Hyderabad.

[/show_more]

14. Recently who appointed as the chairman of Isuzu Motors India?

  • A. Hiroyasu Miura
  • B. Hiroshi Nakagawa
  • C. Jim Yong Kim
  • D. Akemi Miura

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Hiroshi Nakagawa – Explanation – Hiroshi Nakagawa was appointed as the Chairman of Japanese automobile maker Isuzu Motors India (IMI) and Hiroyasu Miura appointed as the Chairman & Managing Director of Isuzu Engineering Business Centre India Pvt Ltd (IEBCI).

[/show_more]

15. Recently which bollywood actor appointed as brand ambassador of UP farmers’ scheme?

  • A. Nawazuddin Siddiqui
  • B. Salman Khan
  • C. Amir Khan
  • D. Amitabh Bachchan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – Nawazuddin Siddiqui – Explanation – Bollywood actor Nawazuddin Siddiqui appointed as the brand ambassador of ‘Samajwadi Kisan Beema Yojana’ announced by Uttar Pradesh Chief Minister Akhilesh Yadav.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: September 16 2016 

 

Do not forget to check the following topics

Last Updated on by jbigdeal