Current Affairs Quiz : September 18 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 18 2016. All the recent incidents  which  were held on Eighteen September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 18 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 18 2016

Current Affairs Quiz September 18 2016

Current Affairs Quiz : September 18 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 18 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

1. Recently former Union Minister and Captain Ayub Khan passed away, in that time he was the age of ______________ years old.

  • A. 85
  • B. 95
  • C. 75
  • D. 65

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – 85 – Explanation – Former Union Minister and Captain Ayub Khan, died at Jhunjhunu in Rajasthan following a massive cardiac arrest. He is a war hero of 1965.He was 85. He was admitted   to B.D.K. Government Hospital in Jhunjhunu when he complained of uneasiness, but was declared brought dead.

[/show_more]

2. PM Modi launches irrigation and drinking water supply projects worth 4800 cr rupees in tribal areas of which state?

  • A. Rajasthan
  • B. Gujarat
  • C. Maharashtra
  • D. Bihar

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- B – Gujarat – Explanation – Prime Minister Narendra Modi dedicated the water supply and irrigation projects worth of Rs 4800 crore under the Gujarat Vanbandhu Kalyan Yojna at Limkheda in Dahod district, Gujarat on his 66th birthday anniversary celebrations.

[/show_more]

3. Recently “Selfie with My Shauchalya” Campaign launched in which state of India?

  • A. Bihar
  • B. Maharashtra
  • C. Punjab
  • D. Assam

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Punjab – Explanation – The Ludhiana District Administration has started the “Selfie with my Shauchalya” campaign to make the Swachh Bharat Mission successful and encourage people to use clean toilets. Under the initiative, beneficiaries of toilets provided by the Punjab government and Bharti Foundation had been urged to click a selfie with their toilets.

[/show_more]

4. Recently Kiran Bedi launched Coastal Clean Up Drive in __________________.

  • A. Andaman and Nicobar Island
  • B. Daman and Diu
  • C. Lakshadweep
  • D. Puducherry

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – Puducherry – Explanation – Puducherry Governor Kiran Bedi launched Coastal Clean Up as part of the ‘31nd International Coastal Clean Up Day’. The drive was being carried out in all coastal pockets in Puducherry. The programme was organised by the Indian Coast Guard in association with the Local Administration Department.

[/show_more]

5. Recently which two bollywood actress bagged the Priyadarshini Global Awards 2016?

  • A. Kareena Kapoor & Rani Mukherjee
  • B. Alia Bhat & Sonakshi Sinha
  • C. Katrina Kaif and Juhi Chawla
  • D. Priyanka Chopra & Sonam Kapoor

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- C – Katrina Kaif and Juhi Chawla – Explanation – Indian Space Research Organisation (ISRO) and Bollywood actors Katrina Kaif and Juhi Chawla bagged the prestigious Priyadarshini Global Awards 2016 in Mumbai. The awards would be presented at a function in the presence of Union Ministers Nitin Gadkari, Suresh Prabhu, Piyush Goyal, real estate tycoon & Chairman of Priyadarshini Academy Niranjan Hiranandani and Chairman-Emeritus of the Academy, Nanik Rupani.

[/show_more]

6. Recently who awarded with Mohanan Suvarna Mudra Award?

  • A. Dr M Leelavathi
  • B. Dr N Leelavathi
  • C. Dr R Leelavathi
  • D. Dr S Leelavathi

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – Dr M Leelavati – Explanation – Eminent Malayalam critic and academician Dr M Leelavathi has been chosen for the prestigious N Mohanan Suvarna Mudra Award 2016. The award was instituted in memory of well-known short story writer N Mohanan.The honour comprises a gold medal of one sovereign.

[/show_more]



7. Recently who honoured as the 2016 humanitarian of the year?

  • A. Kolinda Grabar
  • B. Tzipi Livni
  • C. Dora Bakoyannis
  • D. Aung San Suu Kyi

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:-  D – Aung San Suu Kyi – Explanation – Nobel Peace Prize laureate Aung San Suu Kyi (ahngsahnsoochee) of Myanmar would be honored as the 2016 humanitarian of the year by students and faculty at the Harvard Foundation. Suu Kyi gained international prominence as the General Secretary of the newly formed National League for Democracy in Myanmar in 1990.

[/show_more]

8. Recently which bollywood actor had become a Guinness World Record Holder for Most Public Appearances Made by a Film Star in 12 Hours’?

  • A. Salman Khan
  • B. Amitabh Bachan
  • C. Amir Khan
  • D. Abhishek Bachan

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – D – Abhishek Bachan – Explanation – Bollywood Fame Abhishek Bachan had become a Guinness World Record Holder for ‘Most Public Appearances Made by a Film Star in 12 Hours.’

[/show_more]

9. Recently who appointed as executive director in Union Bank of India?

  • A. Sanjiv Kumar Arora
  • B. Neeraj Bhatia
  • C. Atul Kumar Goel
  • D. Harvinder Singh

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – C – Atul Kumar Goel – Explanation – Executive Director of Allahabad Bank Atul Kumar Goel appointed as Executive Director in Union Bank of India for a period of 3 years .He will be replaced by Raj Kamal Verma. He has taken over charge of the post of Executive Director of Union Bank of India on September 15, 2016.

[/show_more]

10. Recently who appointed as the chairman of Life Insurance Corporation of India?

  • A. VK Sharma
  • B. SK Roy
  • C. MK Sharma
  • D. BR Roy

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans: – A – VK Sharma – Explanation – VK Sharma was appointed as chairman of state-owned Life Insurance Corporation of India on September 17, 2016, announced by finance ministry. He will be replaced SK Roy Sharma is currently working as the Managing director of LIC.

[/show_more]

11. Recently Italy’s Former President Carlo Azeglio Ciampi passed away, in that time he was the age ____________ years old.

  • A. 95
  • B. 85
  • C. 70
  • D. 60

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- A – 95 – Explanation – Carlo Azeglio Ciampi, the former Italian president who played a crucial role in Italy’s adoption of the euro, has died at the age of 95. Ciampi spent 14 years as governor of the Bank of Italy and later served as a Treasury minister.

[/show_more]

12. Recently 17th NAM summit held in which country of the world?

  • A. Algeria
  • B. Brazil
  • C. Canada
  • D. Venezuela

[show_more more=”Show Answer” less=”Hide”]

Ans:- D – Venezuela – Explanation – 17th NAM summit held in Venezuela. Vice President Hamid Ansari held talks with Venezuelan President Nicolas Maduro on a host of issues of mutual interest. Venezuelan President Nicolas Maduro touted the latest meeting of the Non-Aligned Movement (NAM), a large Cold War-era bloc, as one that would be remembered for centuries to come.

[/show_more]

Video Current Affairs Quiz: September 18 2016 

 

Do not forget to check the following topics