Search Here

Current Affairs Quiz : September 19 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 19 2016. All the recent incidents  which  were held on Nineteen September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 19 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 19 2016

Current Affairs Quiz September 19 2016

Current Affairs Quiz : September 19 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 19 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently who appointed as the Chairman of Union Public Service Commission (UPSC)?

  • A. Deepak Gupta
  • B. Alka Sirohi
  • C. Monika Kapil Mohta
  • D. Surinder Singh

Show Answer

Ans: – B – Alka Sirohi – Explanation – A Member of the Union Public Service Commission (UPSC), Alka Sirohi has been appointed as UPSC Chairman by President Pranab Mukherjee. It will be effective from September 2016.

Hide

2. Recently who appointed as the next ambassador of India to the Kingdom of Sweden?

  • A. Deepak Gupta
  • B. Alka Sirohi
  • C. Monika Kapil Mohta
  • D. Surinder Singh

Show Answer

Ans: – C – Monika Kapil Mohta – Explanation – Indian Foreign Services officer Monika Kapil Mohta was appointed as the next envoy of India to Sweden. Currently he is working as the Additional Secretary in the Ministry of External Affairs. Before this she has served as the ambassador of India to Poland and Lithuania.

Hide

3. Recently Punjab National Bank appointed which Indian cricketer as its brand ambassador?

  • A. Virat Kohli
  • B. Mahendra Singh Dhoni
  • C. Rohit Sharma
  • D. Umesh Yadav

Show Answer

Ans: – A – Virat Kohli – Explanation – State-owned Punjab National Bank has roped in Indian test skipper Virat Kohli as brand ambassador. To improve its image this has taken a hit due to rising bad loans.

Hide

4. Recently China and which country conducted joint naval exercises Joint Sea-2016 in South China Sea?

  • A. Britain
  • B. Russia
  • C. Japan
  • D. Korea

Show Answer

Ans: – B – Russia – Explanation – China and Russia have carried out joint naval exercises dubbed as Joint Sea-2016 in the resource-rich South China Sea (SCS) off China’s southern Guangdong province. The exercise follow a spike in tensions after Permanent Court of Arbitration in The Hague rejected China’s claims in the SCS and slammed it for causing environmental damage there.

Hide

5. Recently who won the gold at ISSF Junior World Cup in Azerbaijan?

  • A. Subhankar Pramanick
  • B. Filip Nepejchal
  • C. Dragomir Lordache
  • D. Sambhaji Patil

Show Answer

Ans: – A – Subhankar Pramanick – Explanation – Young Indian shooter Subhankar Pramanik has won the gold medal at the ISSF Junior World Cup for pistol, rifle and shotgun in Gabala, Azerbaijan. He won the gold medal in 50-meter rifle prone event with overall 205.5 score to finish top of the podium.

Hide

6. Recently who won the bronze medal in World Deaf Shooting Championships?

  • A. Svitlana Yatsenko
  • B. Gordana Mikovic
  • C. Priyesha Deshmukh
  • D. Nandita Patil

Show Answer

Ans:- C – Priyesha Deshmukh – Explanation- India’s Priyesh deshmukh (23) has won a historic bronze medal in the first World Deaf Shooting Championship held in Kazan, Russia. She claimed the third position with total score of 180.4 in the metres air rifle category and it was her maiden international participation.

Hide

7. Recently Haryana Government has announced Charkhi Dadri as the ______________ district of the state.

  • A. 21st
  • B. 23rd
  • C. 22nd
  • D. 24th

Show Answer

Ans: – C – 22nd – Explanation – Haryana Government has announced Charkhi Dadri as the 22nd district of the state. At present, it is part of Bhiwani, the state’s largest district carved out on December 22, 1972.

Hide

8. Recently who assumed charge as Bharat Electronics Limited’s first woman director?

  • A. Anandi Ramalingam
  • B. Lilabati Ramalingam
  • C. Anandamayi Ramalingam
  • D. Bhagwati Ramalingam

Show Answer

Ans: – A – Anandi Ramalingam – Explanation – Anandi Ramalingam on 16 September 2016 assumed charge as functional/whole time director of Bharat Electronics Limited (BEL). Ramalingam has assumed charge as Director Marketing. It is the first time that a woman has been appointed as the Director of the company.

Hide

9. Recently which two states signed a MoU to work together in IT development?

  • A. Rajasthan & Maharashtra
  • B. Andhra Pradesh & Telangana
  • C. West Bengal & Assam
  • D. Telangana & Goa

Show Answer

Ans:- D – Telangana & Goa – Explanation – Chief Minister of Goa Laxmikant Parsekar and Telangana IT minister K T Rama Rao signed a memorandum of understanding (MoU) to work together in IT development. It is mutual cooperation between both this two States.

Hide

10. Recently which drama series won the best drama series at 68th Primetime Emmy Awards?

  • A. Game of Thrones
  • B. The Night Manager
  • C. The Hollow Crown
  • D. Victoria

Show Answer

Ans:- A – Game of Thrones – Explanation – The 68th Annual Primetime Emmy Awards was announced on 18 September 2016 at the Microsoft Theater, Los Angeles, California, U.S. The Game of Thrones won best drama series at the 2016 Primetime Emmy Awards, while Veep took home the top comedy award.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 19 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query