Search Here

Current Affairs Quiz : September 20 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 20 2016. All the recent incidents  which  were held on Twenty September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 20 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 20 2016

Current Affairs Quiz September 20 2016

Current Affairs Quiz : September 20 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 20 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently which Union Minister of State inaugurated ‘e-VMS’ at the Krishnapatnam port?

  • A. Jitendra Singh
  • B. Rao Inderjit Singh
  • C. Vijay Goel
  • D. Mahesh Sharma

Show Answer

Ans:- A – jitendra Singh – Explanation – Union Minister of State for Development of North Eastern Region Jitendra Singh inaugurated the ‘e-VMS’ (e-Visitor Management System) at the Krishnapatnam port in Nellore as part of the Ease of Doing Business initiatives.

Hide

2. Recently launched India´s fastest and most powerful computer, PARAM-ISHAN supercomputer at IIT, ___________________.

  • A. IIT, Kolkata
  • B. IIT, Bangalore
  • C. IIT, Kanpur
  • D. IIT, Guwahati

Show Answer

Ans:- D – IIT, Guwahati – Explanation – IIT Guwahati unveiled one of India´s fastest and most powerful computer, PARAM-ISHAN. Union Human Resource Development Minister Prakash Javadekar launched the Param-Ishan supercomputing facility at IIT, Guwahati.

Hide

3. Recently Indian railways launched ________________ to help elderly, differently-abled and ailing passengers.

  • A. Yatri Sathi Sewa
  • B. Yatri Mitra Sewa
  • C. Yatri Sewa
  • D. Sewa

Show Answer

Ans: – B – Yatri Mitra Sewa – Explanation – Undian Railways has launched ‘yatri Mitra Sewa’ in a move to make rail travel comfortable for elderly, differently-abled and ailing travelers. The ‘yatri Mitra Sewa’ will facilitate access to wheelchairs, battery operated cars and porter services elderly, differently-able and ailing travelers.

Hide

4. Recently which political party won the parliamentary election in Russia?

  • A. Communist Party of the Russian Federation
  • B. United Russia
  • C. Political party LDPR
  • D. Patriots of Russia

Show Answer

Ans:- B – United Russia – Explanation – Vladimir Putin cemented his supremacy over Russia’s political system when his ruling United Russia party took three quarters of the seats in parliament in a weekend election, paving the way for him to run for a fourth term as president.

Hide

5. Recently who appointed as the executive director of Canara Bank?

  • A. P V Bharathi
  • B. M C Bharathi
  • C. R B Bharathi
  • D. Y S Bharathi

Show Answer

Ans:- A – P V Bharathi – Explanation – Canara Bank appointed P V Bharathi as Executive Director with effect from September 15. Currently she was working as the General Manager of Canara Bank.

Hide

6. Named the CEO of Jubilant Food works who recently resigned from the company?

  • A. Rahul Kaul
  • B. Ajay Kaul
  • C. Ratan Kaul
  • D. Mukesh Kaul

Show Answer

Ans: – B – Ajay Kaul – Explanation – Ajay Kaul on 19 September 2016 resigned as the Chief Executive Officer (CEO) of Jubilant FoodWorks Limited. However, Kaul will continue in his current role till March 2017. Kaul’s resignation came at a time when Jubilant Food works, which is the master franchisee of Domino’s and Dunkin’ Donuts in India.

Hide

7. Recently who won the Singapore Grand Prix 2016?

  • A. Nico Rosberg
  • B. Daniel Ricciardo
  • C. Lewis Hamilton
  • D. Sebastian Vettel

Show Answer

Ans: – A – Nico Rosberg – Explanation – German Formula One driver Nico Rosberg won the 2016 Singapore Grand Prix on September 18, 2016 and re-takes the lead of the Formula One Drivers’ World Championship from Lewis Hamilton in Singapore.

Hide

8. Recently BCCI partners with which financial service for three years?

  • A. Lakshmi Financial Service
  • B. Dhanalakshmi Financial Service
  • C. Janalakshmi Financial Service
  • D. Maa Lakshmi Financial Service

Show Answer

Ans: – C – Janalakshmi Financial Service – Explanation – The Board of Control for Cricket in India (BCCI) on 15 September 2016 tied up with financial services firm Janalakshmi Financial Services (Jana) as an associate sponsor. Janalakshmi will be the official financial services partner of the BCCI where the brand would enjoy visibility on the field.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 20 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query