≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 20 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 20 2017. All the recent incidents which were held on Twentieth September 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September
 20 2017″ Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz September 20 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz September 20 2017

Current Affairs Quiz : September 20 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :September 20 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently BJP MP Mr.Mahant Chandnath passed away at the age of

  • A. 80 Years
  • B. 61 Years
  • C. 65 Years
  • D. 58 Years

Show Answer

Answer: B – 61 Years – Explanation: On 17th September 2017, BJP MP, Mr.Mahant Chandnath, from Alwar, passed away at a hospital in Delhi. Mr.Mahanth Chandnath won the Alwar seat in Rajasthan in 2014 parliamentary elections by defeating Congress candidate and former Union Minister Mr.Jitendra Singh.

Hide

2. RJD leader and former Union minister Mohammed Taslimuddin passed away at the age of

  • A 74 Years
  • B 80 Years
  • C 65 Years
  • D 85 Years

Show Answer

Answer: A – 74 Years – Explanation: On September 17 2017,Former Union minister and senior Rashtriya Janata Dal leader Mohammed Taslimuddin,74 died in a Chennai Appollo hospital. He had visited to Chennai for a parliamentary committee meeting.

Hide

3. Recently who launches ‘Shaheed Gram Vikas Yojana’ in Jharkhand to provide houses to freedom fighters?

  • A. Narendra Modi
  • B. Amit Shah
  • C. Arun Jately
  • D. Rajnath Singh

Show Answer

Answer: B – Amit Shah – Explanation: Jharkhand Government in the presence of BJP Leader Amit Shah launched Shaheed Gram Vikas Yojana aimed at developing villages of freedom fighters in the state.

Hide

4. Recently International Yoga Festival starts in which state?

  • A. Gujarat
  • B. Assam
  • C. Jammu and Kashmir
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer: C – Jammu and Kashmir – Explanation: Jammu and Kashmir governor N N Vohra inaugurated the second International Yoga Festival and International Yoga Sports Championship 2017 in which about 300 people from across the world are participating.

Hide

5. Which State Government to start work on Rs 1 lakh crore infra projects?

  • A. Tamil Nadu
  • B. Maharashtra
  • C. Gujarat
  • D. Karnataka

Show Answer

Answer: B – Maharashtra – Explanation: Maharashtra Chief Minister Devendra Fadnavis plans to launch infrastructure projects entailing an investment of Rs 1 lakh crore this year.

Hide

6. Which state got Special canteen for labours and Meals at just Rs.5?

  • A. Punjab
  • B. Chhattisgarh
  • C. Assam
  • D. Gujarat

Show Answer

      

Answer: B – Chhattisgarh – Explanation: Chhattisgarh Chief Minister Raman Singh launched the ‘Pandit Deendayal Upadhyay Shram Anna Sahayata Yojna’ under which nutritious meal will be provided to laborers at price of Rupees five.

Hide

7. Recently which country releases postage stamps on Indian Yoga experts?

  • A. Japan
  • B. China
  • C. America
  • D. Pakistan

Show Answer

Answer: A – Japan – Explanation: On 17th September 2017, Japanese postal department released postage stamps on Yoga Expert Mr.Bishnu Charan Ghosh and his family members, in Kolkata.

Hide

8. Recently which Country opens dual-use highway to Nepal through Tibet?

  • A. Mayanmar
  • B. Bhutan
  • C. China
  • D. Nepal

Show Answer

Answer: C – China – Explanation: On 15th September 2017, China opened a dual use highway in Tibet to the Nepal border which could be used for civilian and defence purposes, in China.

Hide

9. With which country UAE started Joint military exercise in Abu Dhabi?

  • A. US
  • B. Japan
  • C. Pakistan
  • D. Nepal

Show Answer

Answer: A – US – Explanation: On 16th September 2017, The US and UAE’s joint military exercise began in Abu Dhabi, UAE. The joint military exercise is named as Iron Union 5.

Hide

10. Recently Which Minister to co-chair 13th Inter-Governmental Commission meeting at Astana, Kazakhstan?

  • A. Ministry of Railways
  • B. Ministry of Petroleum and Natural Gas
  • C. Ministry of Income Tax
  • D. Ministry of Telecommunication

Show Answer

Answer: B – Ministry of Petroleum and Natural Gas – Explanation: Union Minister for Petroleum and Natural Gas and Skill Development and Entrepreneurship Shri Dharmendra Pradhan is in Astana, Kazakhstan to co-chair the 13th Meeting of Inter-Governmental Commission (IGC) with Kazakhstan.

Hide

11. With which country’s Army the Israel Defense Forces (IDF) inaugurated a permanent base In Israel?

  • A. US
  • B. Japan
  • C. China
  • D. North Korea

Show Answer

Answer: A – US – Explanation: The US Army and the Israel Defense Forces (IDF) inaugurated a permanent base In Israel. This is the first time that a permanent American base has been opened in the Middle Eastern country.

Hide

12. How many years of Primetime Emmy Awards 2017 hosted recently?

  • A. 69 Years
  • B. 65 Years
  • C. 58 Years
  • D. 70 Years

Show Answer

Answer: A – 69 Years – Explanation: The 69th Annual Primetime Emmy Awards were announced at the Microsoft Theater, Los Angeles, California, U.S.

Hide

13. Recently who becomes first batsman to hit 100 sixes in T20Is?

  • A. Rohit Sharma
  • B. AB de Villiers
  • C. Chris Gayle
  • D. Steve Smith

Show Answer

Answer: C – Chris Gayle – Explanation: West Indies legend Chris Gayle has become the first batsman to hit 100 sixes in the shortest format of the game during their Twenty20 International match. The match was played against hosts England at Chester-le-Street on 17th of Sept. 2017.

Hide

14. The name of the Cyclist who breaks the World Record recently?

  • A. Alberto Contador
  • B. Alfredo Binda
  • C. Mark Beaumont
  • D. Fausto Coppi

Show Answer

Answer: C – Mark Beaumont – Explanation: Mark Beaumont broke the world record for cycling around the world – by 44 days.

Hide

15. Recently India wins how many medals in Asian Indoor and Martial Arts Games?

  • A. 5
  • B. 3
  • C. 8
  • D. 4

Show Answer

Answer: D – 4 – Explanation: India won its first athletics gold through Purnima Hembram in women’s pentathlon in the fifth Asian Indoor and Martial Arts Games at Ashgabat, Turkmenistan. The one gold two silver and one bronze through track and field athletes on the third day of fifth Asian Indoor and Martial Arts Games, in Ashgabat.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 20 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)