Search Here

Current Affairs Quiz : September 25 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 25 2016. All the recent incidents  which  were held on Twentyfive September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 25 2016” Question Answers in PDF file.

Current Affairs Quiz Question And Answers September 25 2016

Current Affairs Quiz September 25 2016

Current Affairs Quiz : September 25 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 25 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently where in India the Incredible India Tourism Investors Summit 2016 was started?

  • A. Bangaluru
  • B. New Delhi
  • C. Mumbai
  • D. Pune

Show Answer

Ans: – B – New Delhi – Explanation – The three-day Investment Summit (IITIS) 2016 is an initiative of the Ministry of Tourism, Government of India in association with Tourism Finance Corporation of India (TFCI) and Confederation of Indian Industry (CII).  Union Finance Minister Arun Jaitley inaugurated the summit in New Delhi.

Hide

2. Recently India International seafood show held in ________________.

  • A. Mumbai
  • B. Pune
  • C. Vizag
  • D. Bangaluru

Show Answer

Ans: – C – Vizag – Explanation – The three day International Seafood Show held to discuss the challenges and strategies for the Indian fishing industry which is on the road to achieving USD 10 billion exports by 2020 in Visakhapatnam, Andhra Pradesh.

Hide

3. Recently North East Connectivity Summit 2016 held in which state of India?

  • A. Tripura
  • B. West Bengal
  • C. Kerala
  • D. Haryana

Show Answer

Ans: – A – Tripura – Explanation – The third Northeast Connectivity Summit held at the Pragya Bhavan at Agartala, Tripura to discuss connectivity of the landlocked Northeast region that is surrounded by several foreign nations.

Hide

4. Recently Tamil Nadu Government launched how many ‘Amma Free Wi-Fi’ zones?

  • A. 30
  • B. 10
  • C. 50
  • D. 40

Show Answer

Ans: – C – 50 – Explanation – Jayalalitha lead government issued orders to set up ‘Amma Free Wi-Fi’ zones in 50 places across the Tamil Nadu on September 23, 2016. I n the first phase, 50 schools will be covered at a cost of Rs 10 crore.

Hide

5. Recently who appointed as chairperson of Insolvency and Bankruptcy Board of India?

  • A. Mukesh Sahoo
  • B. Sudarshan Sahoo
  • C. Shankar Sahoo
  • D. Madhusudan Sahoo

Show Answer

Ans: – D – Madhusudan Sahoo – Explanation – Appointments Committee of Cabinet appointed Madhusudan Sahoo as chairperson of Insolvency and Bankruptcy Board of India for a period of five years. Currently he is a member at anti-trust regulator Competition Commission of India and before that he was member at Securities and Exchange Board of India (SEBI).

Hide

6. Recently Indian shooters finished which position in ISSF Junior World Cup 2016?

  • A. 1st
  • B. 2nd
  • C. 4th
  • D. 3rd

Show Answer

Ans: – B – 2nd – Explanation – Indian Shooters Lakshaya, Kismat Chopra and Manavaditya Singh Rathore bagged the team bronze in the men’s trap event as India ended their campaign at the ISSF Junior World Cup with a total of 24 medals to grab the second place in the overall standings.

Hide

7. Recently who won the U-19 Asian Junior Individual squash championship 2016?

  • A. Tushar Shahani
  • B. Yash Fadte
  • C. Velavan Senthilkumar
  • D. Mohammad Al-Sarraj

Show Answer

Ans: – C – Velavan Senthilkumar – Explanation – India’s Squash player Velavan Senthilkumar defeat Jordan’s Mohammad Al-Sarraj to won the U-19 Asian Junior Individual squash championship title in Kuala Lumpur, Malaysia on September 24, 2016. He is the second Indian to win the title after Ravi Dixit in 2010.

Hide

8. Recently India business, culture festival held in which country in the world?

  • A. Japan
  • B. Korea
  • C. China
  • D. Russia

Show Answer

Ans: – C – China – Explanation – China’s Yangzhou city was set to host India Week celebrations with a business and investment meeting to be attended by chief executives officers (CEOs) of top Indian firms.It was regarded as a key partner in promoting investments in India.

Hide

9. Recently which company planned to launch world’s first e-commerce satellite?

  • A. Amazon
  • B. Alibaba
  • C. eBay
  • D. Yandex

Show Answer

Ans: – B – Alibaba – Explanation – China’s online marketing giant Alibaba planned to launch the world’s first ecommerce satellite next year to provide people with the best vegetables after analyzing agricultural cultivation and harvesting data.

Hide

10. Recently which news paper won reader engagement awards?

  • A. Dainik Jagran
  • B. The Hindu
  • C. Hindustan Times
  • D. The News Today

Show Answer

Ans: – B – The Hindu – Explanation – The leading newspaper ‘The Hindu‘ has been awarded the Silver and Bronze awards in the ‘Best Reader Engagement’ category of the South Asian Digital Media Awards at the WAN-IFRA (World Association of Newspapers and News Publishers) India 2016 conference in Kolkata.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 25 2016 

 

Do not forget to check the following topics

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query