≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 26 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 26 2016. All the recent incidents  which  were held on Twentysix September 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 26 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers September 26 2016

Current Affairs Quiz September 26 2016

Current Affairs Quiz : September 26 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 26 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently ISRO successfully launched how many satellites into two different orbits?

  • A. 5
  • B. 1
  • C. 6
  • D. 8

Show Answer

Ans: – D – 8 – Explanation – The Indian Space Research Organisation (ISRO) for first time successfully launched eight satellites into different orbits in a single mission. It was ISRO’s longedt complex mission.

Hide

2. Recently India’s Council of Scientific Industrial Research (CSIR) celebrated its ___________ jubilee.

  • A. Silver Jubilee
  • B. Golden Jubilee
  • C. Platinum Jubilee
  • D. Diamond Jubilee

Show Answer

Ans: – C – Platinum Jubilee – Explanation – India’s largest civilian research and development agency Council of Scientific and Industrial Research (CSIR) celebrated its platinum jubilee. The platinum jubilee celebrations were inaugurated by the Prime Minister Narendra Modi who is also the President of CSIR.

Hide

3. Recently who appointed as the Additional Secretary of GST council?

  • A. Arun Goyal
  • B. Arun Mittal
  • C. Arun Kapoor
  • D. Arun Dutt

Show Answer

Ans: – A – Arun Goyal – Explanation – Senior IAS officer Arun Goyal has appointed Additional Secretary in the Goods and Services Tax (GST) Council. He will be the first Additional Secretary of GST Council secretariat. The GST Council headed by Union Finance Minister Arun Jaitley. It is mandated to decide on tax exempted goods and the threshold limit.

Hide

4. Recently which pharmaceutical company signed deal with ICGEB to develop India’s dengue vaccine?

  • A. Lupin Ltd
  • B. Cipla
  • C. Sun Pharma
  • D. Cadila Healthcare

Show Answer

Ans:- C – Sun Pharma – Explanation – India’s largest pharmaceutical company Sun Pharma has signed deal with International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB) for clinical development Cissampelos pariera (Cipa), India’s first vaccine (drug) for the treatment of dengue.

Hide

5. Recently which bank tied up with Cigna TTK and Reliance General Insurance?

  • A. Bank of India
  • B. Andhra Bank
  • C. Union Bank of India
  • D. United Bank of India

Show Answer

Ans: – B – Andhra Bank – Explanation – Public sector lender Andhra Bank announced that it had entered into agreements with private insurers Cigna TTK and Reliance General Insurance to provide health and general insurance services to its customers. The tie-up with both the insurance companies would immensely benefit the customers by providing alternatives in choosing products.

Hide

6. Recently who won the bronze medal in 5th Asian Beach Games?

  • A. Kynan Chenai
  • B. Manu Attri
  • C. Seema Antil
  • D. Pinky Balhara

Show Answer

Ans:- D – Pinky Balhara – Explanation – India’s Pinky Balhara has won bronze medal in the sporting event of Kurash at the 5th Asian Beach Games held at Da Nang Vietnam. She won the medal in women’s 52kg category after she lost to Nguyen Thi Thanh of Vietnam in the semifinals.

Hide

7. Recently golfer Arnold Palmer passed away, in that time he was the age of ___________ years old.

  • A. 87
  • B. 77
  • C. 67
  • D. 97

Show Answer

Ans: – A – 87 – Explanation – US golfer Arnold Palmer passed away on 25 September 2016 in Pittsburgh, Pennsylvania due to heart complications. He was 87. Palmer is generally regarded as one of the greatest players in professional golf history.

Hide

8. Recently President of India released the book ‘’Citizen and Society’’ who wrote the book?

  • A. Pranab Mukherjee
  • B. Narendra Modi
  • C. Mohd Hamid Ansari
  • D. Sumitra Mahajan

Show Answer

Ans: – C – Mohd Hamid Ansari – Explanation – The book ‘Citizen and Society’ written by Vice President Shri Mohd Hamid Ansari released by President Pranab Mukherjee  at a function held at Rashtrapati Bhavan on September 23, 2016. This is collection of lectures on diverse themes such as polity, security and empowerment.

Hide

9. Recently world’s largest radio telescope built in which country?

  • A. China
  • B. Japan
  • C. Korea
  • D. America

Show Answer

Ans:- A – China – Explanation – China has built world’s largest radio telescope nicknamed Tianyan or the five hundred metre aperture spherical radio telescope.

Hide

10. Recently 2nd SAARC anti-terrorism mechanism held in ________________.

  • A. Mumbai
  • B. Bangaluru
  • C. New Delhi
  • D. Kolkata

Show Answer

Ans: – C – New Delhi – Explanation – The second meeting of the High Level Group of Eminent Experts to strengthen the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) member countries participated in the conference.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 26 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)