≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 26 2017 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 26 2017. All the recent incidents which were held on Twentysix September 2017 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September
 26 2017″ Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz September 26 2017 Question And Answers

Current Affairs Quiz September 26 2017

Current Affairs Quiz : September 26 2017 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz :September 26 2017. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently in which place TRIFED organised National Workshop on Minimum Support Price for Minor Forest Produce?

  • A. New Delhi
  • B. Mumbai
  • C. Lucknow
  • D. Guwahati

Show Answer

Answer: A – New Delhi – Explanation: On 25th September 2017, TRIFED (Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India) organised a National Workshop on Minimum Support Price (MSP) for Minor Forest Produce (MFP), in New Delhi.

Hide

2. India ranked _____________ in nuclear power installations by the World Nuclear Industry Status Report 2017.

  • A. Fourth
  • B. Second
  • C. Third
  • D. First

Show Answer

Answer: C – Third – Explanation: India has been ranked third in the world with respect to number of nuclear reactors being installed, by the World Nuclear Industry Status Report 2017, which was released in September 2017.

Hide

3. Recently which country has joined with India and US to conduct a joint trade and investment show for the first time, in Delhi?

  • A. Pakistan
  • B. Afghanistan
  • C. Bangladesh
  • D. China

Show Answer

Answer: B – Afghanistan – Explanation: On 27th to 29th September 2017, India, US and Afghanistan will conduct a joint trade and investment show for the first time, in Delhi. The event will be inaugurated by Afghanistan CEO Dr.Abdullah.

Hide

4. What is the name of the Foundation who recently signs a MoU with IISc to enhance infrastructure and broaden research activities?

  • A. Tata Foundation
  • B. Reliance Foundation
  • C. Infosys Foundation
  • D. Maruti Suzuki Foundation

Show Answer

Answer: C – Infosys Foundation – Explanation: On 25th September 2017, Infosys Foundation signed a MoU with the Indian Institute of Science (IISc), Bangalore. The MoU between Infosys Foundation and Indian Institute of Science aims to improve infrastructure and broaden research activities at the Centre for Infectious Diseases Research (CIDR).

Hide

5. Recently in which state new underground water treatment plant commissioned?

  • A. Manipur
  • B. Mizoram
  • C. Nagaland
  • D. Tripura

Show Answer

Answer: D – Tripura – Explanation: Under the state Urban Development department in Tripura, a new underground water treatment plant has been commissioned at Sadhutilla in the southern part of Agartala inaugurated on 23rd of Sept. 2017.

Hide

6. Which country’s women were allowed to attend national day celebrations at a sports stadium?

  • A. Qatar
  • B. Saudi Arabia
  • C. Afghanistan
  • D. Oman

Show Answer

Answer: B – Saudi Arabia – Explanation: On 23rd September 2017, Saudi Arabian women were allowed to attend celebrations at a sports stadium in Riyadh, for the first time in its history. Women were allowed to enter a sports stadium for the first time in Saudi Arabia’s histry to attend Saudi Arabia’s national day celebrations.

Hide

7. With which country Pakistan hold a two-week long military exercise?

  • A. Russia
  • B. China
  • C. Japan
  • D. Myanmar

Show Answer

Answer: A – Russia – Explanation: Pakistan and Russia will hold a two-week long military exercise which mainly focus on counter-terrorism operations. It enhances defence ties between the two countries. The joint exercise DRUZBA 2017 between Special Forces of Pakistan and Russia Armies started in Minralney Vody, Russia.

Hide

8. Recently SBI opens new branch in which country?

  • A. Singapore
  • B. Malaysia
  • C. Philippines
  • D. Jordan

Show Answer

Answer: A – Singapore – Explanation: On 25th September 2017, State Bank of India (SBI) opened its sixth branch in Singapore. SBI launched its 6th branch in Ang Mo Kio area of Singapore.

Hide

9. Recently which bank launches Chatbot to help customers in banking activities?

  • A. United Bank of India
  • B. State bank of India
  • C. Industrial Development Bank of India
  • D. Union bank of India

Show Answer

Answer: B – State Bank of India – Explanation: On 25th September 2017, SBI (State bank of India) launched a Chatbot (chat assistant) to respond and answer customer enquiries. The chat assistant is named as SBI Intelligent Assistant (SIA).

Hide

10. Recently who receive Sarala award for ‘Kathapua’?

  • A. Sitakant Mahapatra
  • B. Banaj Devi
  • C. Rabi Singh
  • D. Bhanuji Rao

Show Answer

Answer: B – Banaj Devi – Explanation: Banaj Devi, famous Odia poet and short story writer is to be awarded Sarala award for her short story compilation ‘Kathapua’ on 26th October 2017.

Hide

11. Recently Angela Merkel won a fourth term as chancellor in which country’s elections?

  • A. Russia
  • B. Greece
  • C. Germany
  • D. France

Show Answer

Answer: C – Germany – Explanation: Angela Merkel won a fourth term as chancellor in Germany elections that lifted the far-right party Alternative for Germany into parliament for the first time since the immediate aftermath World War II.

Hide

12. Recently who elected as the president of the Punjab Cricket Association?

  • A. Rajinder Gupta
  • B. Navjot Singh Sidhu
  • C. Mukesh Ambani
  • D. Kapil Dev

Show Answer

Answer: A – Rajinder Gupta – Explanation: Leading industrialist Rajinder Gupta was elected as the president of the Punjab Cricket Association on 23rd of Sept. 2017. Singla, Rakesh Rathour, Prof S M Verma and Amarinder Bindra were elected as the vice presidents of the PCA.

Hide

13. Recently which team wins 8th consecutive Calcutta Football League Title?

  • A. East Bengal
  • B. Mohun Bagan
  • C. Mohammedan sporting club
  • D. Eastern Railway Football Club

Show Answer

Answer: A – East Bengal – Explanation: On 24th September 2017, East Bengal won the Calcutta Football League (CFL) title for the 8th consecutive time at the Kanchenjunga Stadium, in Siliguri, West Bengal.

Hide

14. Recently who clinched up the women’s singles U-19 title at the Belgian Junior Open?

  • A. P.V Sindhu
  • B. Vaishnavi Reddy
  • C. Saina Nehwal
  • D. Jwala Gutta

Show Answer

Answer: B – Vaishnavi Reddy – Explanation: Indian shuttler Vaishnavi Reddy clinched up the women’s singles U-19 title at the Belgian Junior Open.Reddy defeated Vivien Sandorhazi in a three-game final at Herstal, Belgium on 24th of Sept. 2017.

Hide

15.Recently which country has become no. 1 spot in the International Cricket Council (ICC) One-Day International (ODI) rankings?

  • A. South Africa
  • B. Australia
  • C. India
  • D. England

Show Answer

Answer: C – India – Explanation: India beat Australia by 5 wickets in the third ODI played between the two sides at Indore. Now India is the no. 1 spot in the International Cricket Council (ICC) One-Day International (ODI) rankings.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 26 2017

 


Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)