≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 27 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 27 2016. All the recent incidents  which  were held on Twentyseven September 2016  are drifted  here  as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 27 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers September 27 2016

Current Affairs Quiz September 27 2016

Current Affairs Quiz : September 27 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 27 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. In which day World Tourism Day was observed?

  • A. 26th September
  • B. 25th September
  • C. 27th September
  • D. 29th September

Show Answer

Ans: – C – 27th September – Explanation – The World Tourism Day (WTD) is being observed annually on 27th September to raise awareness about the importance of tourism. Significance of the day: To foster awareness among the international community of the importance and its social, cultural, political and economic value.

Hide

2. Recently India ranked which place in the latest health Index by UN General Assembly?

  • A. 143rd
  • B. 104th
  • C. 99th
  • D. 134th

Show Answer

Ans: – A – 143rd – Explanation – A new index developed to assess each country’s achievement on a range of health indicators ranks India at 143 in a list of 188 countries. This first global analysis to assess countries on sustainable development goal (SDG) health performance was launched at a special event at the UN General Assembly. Top three countries are Iceland, Singapore, and Sweden.

Hide

3. Recently India won historic 500th test against which cricket team?

  • A. South Africa
  • B. New Zealand
  • C. England
  • D. Sri Lanka

Show Answer

Ans:- B – New Zealand – Explanation – Indian has won the test match against New Zealand by 197 runs in their historic 500th cricket Test in Kanpur. On the fifth and final day of the match at Green Park, India bowled out the visitors for their second innings. Shortly after Lunch, they set them an improbable target of 434.

Hide

4. Recently who won the Belgium Open Title of table tennis?

  • A. Chetan Baboor
  • B. Kamlesh Mehta
  • C. Venugopal Chandradekhar
  • D. Sathiyan Gnanasekaran

Show Answer

Ans: – D -Sathiyan Gnanasekaran – Explanation – Indian paddler Sathiyan Gnanasekaran has won the Belgium title of the table tennis in the men’s singles category. This was his first pro title. In the final match played at De Haan, in Belgium, he defeated local player Nuytinck Cedric 4-0 score in the final with 15-13, 11-6, 11-2, 17-15.

Hide

5. Recently which Indian woman golfer clinched the 13th leg of the women Professional Golf Tour?

  • A. Vani Kapoor
  • B. Gursimar Badwal
  • C. Saaniya Sharma
  • D. Ankita Tiwana

Show Answer

Ans: – A – Vani Kapoor – Explanation – Indian golfer Vani Kapoor clinched the 13th leg of the womens Professional Golf Tour after scoring another 1 under 71 on the final day at the Jaypee Greens. This is Vani’s sixth title in nine appearances this season. Gursimar Badwal finished runner-up with a total score of 222, followed by Saaniya Sharma in third place.

Hide

6. Recently which Union Minister unveiled BRICS football tournament logo at Goa?

  • A. Kamal Nath
  • B. Kapil Sibal
  • C. Radha Mohan Singh
  • D. Vijay Goel

Show Answer

Ans: – D – Vijay Goel – Explanation – Union Minister of Sports and Youth Affairs Vijay Goel unveiled BRICS football tournament logo at the Bambolim Stadium, Goa on September 26, 2016. The first BRICS Under-17 football tournament will be beginning in Goa on October 5, 2016.

Hide

7. Recently two bombs of the World War II recovered from which state of India?

  • A. Mizoram
  • B. Nagaland
  • C. Arunachal Pradesh
  • D. Manipur

Show Answer

Ans: – B – Nagaland – Explanation – Kohima police recovered two bombs of the World War II era from PR Hill Colony. The bombs of the World War II era that lasted from 1939 to 1945. The bombs were found from an ongoing construction site by the laborers after which the police were informed. The Bomb Detection and Disposal Squad reached the spot and the bombs were safely removed.

Hide

8. India International tea Convention to be held at which place of India?

  • A. Ooty
  • B. Pune
  • C. Mumbai
  • D. Kolkata

Show Answer

Ans: – A – Ooty – Explanation – Tea Board of India and The United Planters Association of Southern India (Upasi) were jointly conducted the India international Tea convention at Ooty in Nilgiris. The convention is aimed at reinforcing the salient and unique features of Indian teas to the tea fraternity across the world. The theme for the convention is ‘Let’s ‘Team up for Sustainability’.

Hide

9. Recently Union Government released how many rupees for building toilets along the Ganga River?

  • A. 415 cr
  • B. 315 cr
  • C. 200 cr
  • D. 100 cr

Show Answer

Ans: – B – Rs. 315 cr – Explanation – Ministry of Water Resources, River Development & Ganga Rejuvenation Uma Bharti released Rs 315 crore to Ministry of Drinking Water and Sanitation for building toilets under Swachh Bharat campaign (Gramin) during 2016-17 along Ganga River.

Hide

10. Recently which Union Minister inaugurated Krishi Unnati Mela in Mathura?

  • A. Kamal Nath
  • B. Kapil Sibal
  • C. Radha Mohan Singh
  • D. CP Joshi

Show Answer

Ans:- C – Radha Mohan Singh – Explanation – The Union Agriculture and Farmers Welfare Minister, Shri Radha Mohan Singh inaugurated the four days Pandit Deen Dayal Upadhyay Krishi Unnati Mela – 2016, in Mathura, Uttar Pradesh.

Hide

11. Recently which state as the first state to adopted LED street lights under all urban local bodies?

  • A. Maharashtra
  • B. Rajasthan
  • C. Kerala
  • D. Mizoram

Show Answer

Ans:- B – Rajasthan – Explanation – Rajasthan became the first state to adopt centre’s Street Lighting National Programme (SLNP) in all its urban local bodies (ULB). Almost 5 lakh conventional street lights were replaced with LED street lights across the state.

Hide

12. Recently which bank launched RuPay Card?

  • A. Samruddhi Cooperative Bank
  • B. Union Bank of India
  • C. United bank of India
  • D. Bank of india

Show Answer

Ans: – A – Samruddhi Cooperative Bank –Explanation – Maharashtra Finance Minister Sudhir Mungantiwar and Chairperson of Samruddhi Cooperative Bank Kanchan Gadkari launched the Bank’s first-ever RuPay Card in central India. The bank has fixed deposits worth Rs. 43 crore and has disbursed loan to the tune of Rs. 24 crore.

Hide

13. Maharashtra based which bank recently launched its Unified Payment Interface (UPI) application?

  • A. Bank of Maharashtra
  • B. Canara Bank
  • C. DCB Bank
  • D. Dena Bank

Show Answer

Ans: – C – DCB Bank – Explanation – Maharashtra based DCB Bank launched its Unified Payment Interface (UPI) application. The UPI interface was billed as a revolutionary of sorts in digital banking by the NCPI. DCB UPI app provides a convenient payment method for customers to send and receive funds anytime, anywhere, from their smart phones with their registered mobile numbers.

Hide

14. Recently who was elected president of the Boxing Federation of India?

  • A. Rohit Jain
  • B. Ajay Singh
  • C. Kishen Narsi
  • D. Rajesh Bhandari

Show Answer

Ans: – B – Ajay Singh – Explanation – Uttarakhand’s Ajay Singh was elected president of the Boxing Federation of India, and the Mumbai-based Jay Kowli won the post of secretary-general as the election process for the office-bearers of the new National federation was completed here on Sunday.

Hide

15. Recently won the second runner-up in Miss United Continents?

  • A. Lopamudra Raut
  • B. Anjali Raut
  • C. Arundhati Raut
  • D. Anushka Raut

Show Answer

Ans: – A – Lopamudra Raut – Explanation – Lopamudra Raut has bagged the second runner-up spot at Miss United Continents, which was held in Guayaquil, Ecuador. Jeslyn Santos from Philippines won the title of Miss United Continents.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 27 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)