≡ Menu




Current Affairs Quiz : September 30 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on September 30 2016. All the recent incidents  which  were held on Thirty September 2016  are drifted  here  as a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : September 30 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers September 30 2016

Current Affairs Quiz September 30 2016

Current Affairs Quiz : September 30 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : September 30 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently which bank has inked a MoU with Birla Sun Life Asset Management Company?

  • A. Bank of Punjab
  • B. Bank of India
  • C. Bank of Karnataka
  • D. Bank of Maharashtra

Show Answer

Ans: – C – Bank of Karnataka – Explanation – Karnataka Bank has inked a memorandum of understanding (MoU) with Birla Sun Life Asset Management Company for distribution of mutual fund products. Birla Sun Life MF will provide all market mutual fund plans through the branches of the bank.

Hide

2. Recently which country’s wooden pagoda entered in Guinness World record?

  • A. Nepal
  • B. Bhutan
  • C. China
  • D. Myanmar

Show Answer

Ans:- C – China – Explanation- A nearly 1,000-year-old wooden pagoda in China’s northern Shanxi province was   declared the world’s tallest wooden pagoda by the Guinness World Records. Wang Xinjun, director of an agency responsible for the pagoda’s protection, received the certificate from Wu Xiaohong, a Guinness World Records notary.

Hide

3. Recently who appointed as the CEO of Aditya Birla Retail?

  • A. Mohit  Kampani
  • B. Vishak Kumar
  • C. Rohit Kampani
  • D. Mukesh Kumar

Show Answer

Ans:- A – Mohit Kampani – Explanation – Mohit  Kampani was appointed as new chief executive officer of Aditya Birla food and grocery retail. He will take charge from October 3.He replaces Vishak Kumar. Vishak Kumar is appointed as CEO for Aditya Birla Fashion and Retail.

Hide

4. Recently who appointed as Executive Director of Indian Overseas Bank?

  • A. Arun Tiwari
  • B. Vinod Kathuria
  • C. Raj Kamal Verma
  • D. R Subramania Kumar

Show Answer

Ans: – D – R Subramania Kumar – Explanation – R Subramania Kumar was appointed as the Executive Director of Indian Overseas Bank till January 21, 2019 by the Finance Ministry. Currently he was working as the Executive Director of Indian Bank.

Hide

5. Recently spiritual leader Vaishnavacharya Goswami Indirabetijipassed away, in that time she was the age ____________ years old.

  • A. 68
  • B. 80
  • C. 78
  • D. 95

Show Answer

Ans: – C – 78 – Explanation – Vaishnavacharya Goswami Indirabetiji passed away after suffering a heart attack. She was 78. She founded Shrimad Vallabh Acharya Research Academy to spread her guru Vallabhacharyaji’s philosophy and theology and authored several books on religion and philosophy.

Hide

6. Recently Veteran socialist leader and former MP Yuvraj Singh passed away, in that time he was the age of _______________ years old.

  • A. 103
  • B. 98
  • C. 78
  • D. 88

Show Answer

Ans:-A – 103 – Explanation – Veteran socialist leader and former MP Yuvraj Singh passed away in Katihar, Bihar. He was 103. Yuvraj represented Katihar in Lok Sabha twice in 1977 from Biju Lok Dal and in 1989 on Janata Dal ticket.

Hide

7. Recently Glenmark 70th Senior National Aquatic championship held in _____________.

  • A. Kolkata
  • B. Ranchi
  • C. Bengaluru
  • D. Guwahati

Show Answer

Ans:- B – Ranchi – Explanation – Swimming Federation of India and Jharkhand Swimming Association conducted the Glenmark 70th Senior National Aquatic Championship at the Veer Budhu Bhagat Aquatic Stadium, Mega Sports Complex, Hotwar in Ranchi.

Hide

8. Recently who appointed as chief coach of Indian national table tennis team?

  • A. Massimo Costantini
  • B. Aditya Mehta
  • C. Mukesh Thakur
  • D. Arjun Mehta

Show Answer

Ans: – A – Massimo Costantini – Explanation – After the Rio Olympics debacle, the Table Tennis Federation of India (TTFI) is hoping for a change of mind with the return of Italian Massimo Costantini, who takes charge as chief coach of the national team.

Hide

9. Which day observed as International Translation Day?

  • A. 29th September
  • B. 30th September
  • C. 28th September
  • D. 27th September

Show Answer

Ans: – B – 30th September – Explanation – International Translation Day is observed every year on 30 September since 1953 translators. 2016 Theme: Translation and Interpreting: Connecting Worlds.

Hide

Video Current Affairs Quiz: September 30 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)