Current Affairs April 2013

Current Affairs April 2013 MCQ Question Answers Download PDF for BPS PSC UPSC any govt job, engineering and medical entrance exam, MBA, MCA Entrance.

Current Affairs April 2013 - Question Answers
Current Affairs April 2013

 

Sports Current Affairs april,2013



  • Sabine Lisicki and Mona Barthel won the women’s doubles title at the WTA Porsche Grand Prix 2013
  • World champion Viswanathan Anand beats Chinese champion Ding Liren and jumped to sixth spot

1) Which university in India will introduce a chapter on the contribution of Dr. B. R. Ambedkar to the Constitution?

Answer:  Karnataka State Open University

2) Which education and learning division announced its partnership with Big Bazaar to market their learning products in their stores across India?

Answer:  HCL Infosystems Limited

3) Name the Nehru fellowship recipient Archaeologist who died recently.

Answer:  Ranganatha Rao

10. Who is honoured with Indira Gandhi Peace Prize recently?
Answer. Ela Bhatt, founder of the Self Employed Women‟s Association (SEWA), was presented with the
Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development for the year 2011 by the President of
India, Pranab Mukherjee. 2

11. Who won the 2013 Malaysian Grand Prix?
Answer. Sebastian Vettel
12. Which are the two elements that added to the Periodic Table recently?
Answer. Flerovium and Livermorium
13. Who was crowned the Femina Miss India World 2013?
Answer. Navneet Kaur Dhilon
14. Who won the Miss India International 2013?
Answer. Zoya Arfoz
15. Who is the Chairman of National Innovation Council in India?
Answer. Sam Pitroda

Month-YearDownload Link
 Current Affairs April 2013 April 2013Current Affairs April 2013 PDF Download

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating
What people asked Leave your query
Order by:

Be the first to leave a review.

User AvatarUser Avatar
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your query