≡ Menu




Current Affairs Quiz Question And Answers August 08 2016

This page is all about Current Affairs Quiz on August 08 2016. All the recent incidents  which  were held on Eighth  August 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : August 08 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers August 08 2016

Current Affairs Quiz – August 08 2016

Current Affairs Quiz : August 08 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : August 08 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently Gujarat Industries Power Company(GIPCL) signed with which corporation for solar power projects?

  • A. Energy Corporation of India
  • B. Electric Energy Corporation of India
  • C. Solar Energy Corporation of India
  • D. Wind Energy Corporation of India

Show Answer

Ans:- C – Solar Energy Corporation of India – Explanation – Gujarat Industries Power Company (GIPCL) has signed pact with the Solar Energy Corporation of India by power purchase agreements (PPAs) mode for solar power projects in Gujarat.

Hide

2. Recently who appointed as the Managing Director & CEO of Credit Analysis and Research Ltd, Mumbai?

  • A. Naveen Jindal
  • B. Rajesh Mokashi
  • C. M. Naik
  • D. Bhaskar Bhatt

Show Answer

Ans:- B – Rajesh Mokashi – Explanation – Mumbai based Credit Analysis and Research Ltd (CARE Ratings) has appointed Rajesh Mokashi as the Managing Director & CEO. The Appointment was named by Board of Directors; it also comes with subject to approval at the ensuing Annual General Meeting.

Hide

3. Recently who appointed as the new Vice President of Mercedes Benz India Limited?

  • A. Geoff Robinson
  • B. Stephen Cannon
  • C. Michael Jopp
  • D. Drew Slaven

Show Answer

Ans:- C – Michael Jopp – Explanation – German luxury car maker Mercedes Benz India Limited has appointed Michael Jopp as vice president, sales and marketing, effective 1 August 2016.

Hide

4. Recently which Union Government Minister unveiled the Commemorative Postage Stamps on Rio Olympic Games?

  • A. Raj Nath Singh
  • B. Prakash Javadekar
  • C. Arun Jaitley
  • D. Manoj Sinha

Show Answer

Ans:- D – Manoj Sinha – Explanation – Minister of Communications Shri Manoj Sinha unveiled the Commemorative Postage Stamps on Rio Olympic Games and said the unique initiative will motivate the Rio-bound Indian athletes.

Hide

5. Recently how many people were killed in a blast hit a hospital in Pakistan’s Quetta city?

  • A. 25
  • B. 42
  • C. 30
  • D. 10

Show Answer

Ans:- B -42 – Explanation – 42 people were killed when a blast hit a hospital in Pakistan’s Quetta city. The blast that hit the Civil Hospital followed the killing of President Balochistan Bar Association Bilal Anwar Kasi, who was shot dead by unidentified gunmen in Quetta earlier in the day.

Hide

6. Recently who won the US Women’s Amateur?

  • A. Virginia Elena Carta
  • B. Mina Hardin
  • C. Eun Jeong Seong
  • D. Diane Lang

Show Answer

Ans:- C – Eun Jeong Seong – Explanation – South Korea’s Eun Jeong Seong won the U.S. Women’s Amateur on Sunday at Rolling Green to become the first player to win the event and U.S. Girls’ Junior in the same year.

Hide

7. Recently Prime Minister Narendra Modi launched Mission Bhagiratha in which state of India?

  • A. Assam
  • B. Uttar Pradesj
  • C. Jharkhand
  • D. Telangana

Show Answer

Ans:- D – Telangana – Explanation – Prime Minister Narendra Modi on 7 August 2016 launched Mission Bhagiratha at Komatibanda Village, Gajwel in Medak District of Telangana. The scheme was launched by the State Government with an objective to provide safe drinking water to all.

Hide

8. Recently which French gymnast breaking his leg in Olympics preliminaries?

  • A. Samir Ait
  • B. Philipp Boy
  • C. Jacob Dalton
  • D. Marcel Nguyen

Show Answer

Ans:- A – Samir Ait – Explanation – A day after gruesomely breaking his leg while vaulting during men’s Olympic preliminaries, Said posted a Facebook video from his hospital bed thanking people for the outpouring of support and pledging to return to the sport eventually.

Hide

9. Recently Andhra Pradesh & Telangana’s most wanted gangster shot dead in police encounter, named the gangster?

  • A. Abdul
  • B. Rafic
  • C. Naeem
  • D. Akhtar

Show Answer

Ans:- C – Naeem – Explanation – A major encounter took place between gangsters and police in Telangana’s Shadnagar on Monday. Two criminals were gunned down in the encounter in Millennium Township area of Shadnagar. One criminal has been identified as Naeem, a’Most wanted’ gangster in Andhra Pradesh and Telangana. He was also involved in Naxal activities too.

Hide

10. Recently who won the gold medal in 100 meters breaststroke at Rio Olympics 2016?

  • A. Adam Peaty
  • B. Paul Palmer
  • C. Percy Peter
  • D. Tony Jarvis

Show Answer

Ans:- A – Adam Peaty – Explanation – The Great Britain bagged its first gold medal in the Rio Olympics, all thanks to Adam Peaty, who stormed to victory in 57.13 seconds in the men’s 100 meters breaststroke and also smashed his own world record for the second time in two days.

Hide

Video Current Affairs Quiz: August 08 2016

 

 Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)