≡ Menu




Current Affairs Quiz : August 14 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on August 14 2016. All the recent incidents  which  were held on Fourteen August 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : August 14 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers August 14 2016

Current Affairs Quiz August 14 2016

Current Affairs Quiz : August 14 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : August 14 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently who appointed as the new chairman of Saraswat Cooperative Bank? 

  • A. Shyam Srinivasan
  • B. Venkataraman
  • C. Gautam Eknath Thakur
  • D. Mukesh Sharma

Show Answer

Ans:- C – Gautam Eknath Thakur – Explantion – Gautam Eknath Thakur has been elected Chairman of the leading co- operative banker, Saraswat Bank. All the Directors of the Mumbai headquartered Urban Cooperative Bank were re-elected unopposed. The results were announced in the AGM by the returning officer Mr H P Gemini.

Hide

2. Recently who appointed as the new MD & Global CEO of Cipla?

  • A. Yusuf Hamied
  • B. Subhanu Saxena
  • C. Jerome Smith
  • D. Umang Vohra

Show Answer

Ans:- D – Umang Vohra – Explanation – Leading Drugmaker Cipla Ltd appointed Umang Vohra its new managing director and global CEO.Vohra is currently chief operating officer and will take over from Subhanu Saxena, who is leaving the Pharmaceutical giant.

Hide

3. Recently who was appointed as the new Chief Justice of Bombay High Court?

  • A. Manjula Chellur
  • B. Vijaya Kamlesh Tahilramani
  • C. Mohit S. Shah
  • D. Anil R. Dave

Show Answer

Ans:- A – Manjula Chellur – Explanation – Manjula Chellur, chief justice of the Calcutta High Court, has been appointed Chief Justice of the Bombay High Court with effect from August 24. Appointed as Additional Judge of the High Court of Karnataka, she became the first woman judge in the state in 2000. Later, she was the president of the Karnataka Judicial Academy and also the executive chairperson of the Karnataka State Legal Services Authority.

Hide

4. Recently former Odisha Chief Secretary SudhanshuBhusan Mishra was passed away, in that time he was ____________ years old? 

  • A. 70 years old
  • B. 77 years old
  • C. 80 years old
  • D. 85 years old

Show Answer

Ans:- B – 77 years old – Explanation – SudhanshuBhusan Mishra who was a chief Secretary of Odisha has passed away at his residence in Bhubaneswar. He was 77 years old. Odisha hailed Mishra was suffering from cancer, was not keeping well for the last few days. He was the Chief Secretary of Odisha during the tenure of former Chief Minister JB Pattnaik from 1995-1999.

Hide

5. Recently who won the 5th male Grand Slam at Rio Olympic?

  • A. Zhang Jike
  • B. Jun Mizutani
  • C. Ma Long
  • D. David Powell

Show Answer

Ans:- C – Ma Long – Explanation – China’s table tennis champion Ma Long on 11 August 2016 defeated China’s Zhang Jike by 4-0 to grab the gold medal in Table Tennis at Rio Olympics. With the win, Long became the fifth male player to complete the Grand Slam, and the second male player ever to be the defending champion of all three majors at the same time.

Hide

6. Recently which state government of India to grant 33% reservation to women in urban local bodies?

  • A. Assam
  • B. Manipur
  • C. Mizoram
  • D. Nagaland

Show Answer

Ans:- D – Nagaland – Explanation – the Nagaland Government on 10th August 2016 decided to grant 33 percent reservation to women in Urban Local Bodies (ULBs). The decision was during a cabinet meeting held in Kohima. The decisuion was announced by the Chief Minister TR Zeliang during the State Level Watershed Conference held in Kohima.

Hide

7. Recently which state government of India to make Aadhar Card mandatory for procurement of paddy?

  • A. Odisha
  • B. Jharkhand
  • C. Uttar Pradesh
  • D.Madhya Pradesh

Show Answer

Ans:- A – Odisha – Explanation – In a bid to maintain transparency and ensure quick payment of dues, the Odisha government has decided to make Aadhar card mandatory for procurement of paddy in the state. In a meeting at the state secretariat in Bhubaneswar held on 11th August 2016, it was decided to link Aadhar caerds of farmers to the cooperative banks and the peasants’ accounts for online transfer of cost of paddy to be procured from the coming kharif season.

Hide

8. Recently Supreme Court has lifted ban on registration of High-end Diesel cars and SUVs in _____________?

  • A. Kolkata
  • B. Delhi
  • C. Mumbai
  • D. Chennai

Show Answer

Ans:- B – Delhi – Explanation – The Supreme Court of India has lifted the ban on registration of high-end diesel cars and SUVs having engine capacity of 2000 cc and above in Delhi and NCR.

Hide

Video Current Affairs Quiz: August 14 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)