≡ Menu




Current Affairs Quiz : August 21 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on August 21 2016. All the recent incidents  which  were held on Twenty-one August 2016  are drifted  here  as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : August 21 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links
Current Affairs Quiz Question And Answers August 21 2016

Current Affairs Quiz August 21 2016

Current Affairs Quiz : August 21 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : August 21 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.



1. Recently which Indian film actor selected by France for its prestigious Chevalier de L’Ordre Arts et Letters?

  • A. Amitabh Bachan
  • B. Kamal Haasan
  • C. Salman Khan
  • D. Rajinikanth

Show Answer

Ans:- B – Kamal Haasan – Explanation – Prominent film actor Kamal Haasan (61) has been selected by france for its prestigious Chevalier de L’Ordre Arts et Letters. It is also known as Knight of the Order of Arts and Letters. He has been chosen for this prestigious award recognition of his high level artistic excellence and distinguished career achievements.

Hide

2. Named the new species of eel which was recently found in Bay of Bengal?

  • A. Gymnothorax indicus eel
  • B. Myrocongridae eel
  • C. Colocongridae eel
  • D. Nemichthyidae eel

Show Answer

Ans:- A – Gymnothorax indicus eel – Explanation – Scientist from have discover Gymnothrox indicus (proposed name Indian unpatterened moray), a new species of eel (a snake-like-fish) in the northern Bay of Bengal region along the West Bengal coast. It was discovered after it was collected in a trawl net by fishermen in northern Bay of Bengal, about 70 km off the coast.

Hide

3. Recently which country has officially announced to support for Chain’s ambitious One Belt and One Road (OBOR) connectivity initiative?

  • A. Pakistan
  • B. Nepal
  • C. Myanmar
  • D. India

Show Answer

Ans:- C – Myanmar – Explanation – Myanmar has officially announced to support for China’s ambitious One Road and One Road (OBOR) connectivity initiative along the ancient Silk Road. It was announced in the joint statement released by both countries during official state visit of Myanmar’s state Counsellor Aung San Suu Kyi to Chaina.

Hide

4. Recently who appointed as 24th Governor of RBI?

  • A. Raghuram rajan
  • B. Bimal Jalan
  • C. Subbarao
  • D. Urjit Patel

Show Answer

Ans:- D – Urjit Patel – Explanation – Union Government has appointed Urjit Patel (52) new Governor of Reserve bank of India (RBI). He will be 24th Governor of RBI he will have tenure of three years and shall succeed Raghuram Rajan. Prior to this appointment (elevation) he was Deputy Governor of RBI. He will be the eight Deputy Governor to be elevated as Governor at RBI.

 

Hide

5. Recently India has ranked which place in terms of fixed broadband adoption in the list of 53 Asia Pacific Countries?

  • A. 39th
  • B. 35th
  • C. 30th
  • D. 21st

Show Answer

Ans:- A – 39th  – Explanation – India ranks a low 39th in terms of fixed broadband adoption in the list of 53 Asia Pacific countries. It was revealed by the recently released report ‘State of ICT in Asia and the Pacific 2016. Uncovering the Widening Broadband Divided’. It was published by United Nations Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP).

Hide

6. Recently which company has unveiled Project Alloy, a device that creates merged reality?

  • A. DELL
  • B. SAMSUNG
  • C. HP
  • D. INTEL

Show Answer

Ans:- D – INTEL – Explanation – Tech giant Intel has unveiled Project Alloy, a device that creates merged reality. Project Alloy a headset that uses Real Sense technology to enable people to use their hands to interact with elements of the virtual world without using cables to connect computer.

Hide

7. Recently where in India BRICS women parliamentarian’s forum has begun?

  • A. Kolkata, West Bengal
  • B. Jaipur, Rajasthan
  • C. Surat, Gujarat
  • D. Mumbai, Maharashtra

Show Answer

Ans:- B – Jaipur, Rajasthan – Explanation – The meeting of BRICS women parliamentarian’s forum has begun Jaipur, Rajasthan. BRICS is the grouping of Brazil, India, Chaina and Africa. The two day was inaugurated by Lok Sabha speaker Sumitra Mahajan. A total of 43 delegates from member countries are participating in the meeting.

Hide

8. Recently which sprinter has became the first athlete to win 9 gold medals in sprinting events of Olympics?

  • A. Usain Bolt
  • B. Asafa Powell
  • C. Yohan Blake
  • D. Nickel Ashmeade

Show Answer

Ans:- A – Usain Bolt – Explanation – Jamaican Sprinter Usain Bolt created an unprecedented record of a triple treble by winning third Gold medal in Rio Olympics 2016. He achieved this feat after Jamaica won Gold medal in 4x100m relay final at the Rio Olympics.

Hide

9. Recently who awarded with Olympic Order Award?

  • A.  R. Ramachandran
  • B.  A. Ramachandran
  • C.  N. Ramachandran
  • D. V. Ramachandran

Show Answer

Ans:- C – N. Ramachandran – Explanation – N. Ramachandra, President Indian Olympic Association (IOA), on 21st August 2016 was awarded the Olympic Order for his outstanding service to the Olympic movement. The President of the International Olympic Committee (IOC), Thomas Bach, formally presented the award to Ramachandran.

Hide

10. Recently which country won the gold in women’s football event at Rio Olympics?

  • A. Sweden
  • B. Germany
  • C. Canada
  • D. England

Show Answer

Ans:- B – Germany – Explanation – Germany on 19th August 2016 defeated Sweden by 2-1 to win their first ever Olympic gold medal in women’s football. Germany is now one of only three women’s teams to win both the Olympics and World Cup.

Hide

Video Current Affairs Quiz: August 21 2016 

 

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)