≡ Menu




Current Affairs Quiz July 25 2016 Question And Answers

This page is all about Current Affairs Quiz on July 25 2016. All the recent incidents which were held on Twenty-five July 2016 are drifted here as
a multiple choice question answers i.e. MCQ. Candidate can download
this  “Current Affairs Quiz : July 25 2016” Question Answers in PDF file.

Sponsored Links

Current Affairs Quiz Question And Answers July 25 2016



Current Affairs Quiz : July 25 2016 Question And Answers

Hello Aspirants. you can download this current affairs for Free in PDF format. Just register here and download this Current Affairs Quiz : July 25 2016. This PDF covers all the important topics which is common for all the bank exams and other competitive exams.

 

1. Recently who appointed the Chairman of Joint Committee of Parliament (JPC) for Land Acquisition Amendment Bill 2015?

  • A. Ramen Deka
  • B. Bhola Singh
  • C. Hari Manjhi
  • D. Ganesh Singh

Show Answer

Ans:- D – Ganesh Singh – Explanation – BJP Lok Sabha member Ganesh Singh was appointed as Chairman of the Joint Committee of Parliament (JCP) to examine provisions of the Land Acquistion Amendment Bill, 2015.

Hide

2. Recently which state of India won the two Gold Gongs at the Pacific Asia Travel Association (PATA)?

  • A. Bihar
  • B. Kerala
  • C. West Bengal
  • D. Uttar Pradesh

Show Answer

Ans:- B – Kerala – Explanation – The Kerala Tourism has won two Gold Gongs at the Pacific Asia Association (PATA) Awards in recognition of its trend setting marketing initiatives.

Hide

3. Named the Facebook’s internet drone which has recently passed first full-scale test?

  • A. Droniac
  • B. Drovox
  • C. Aquila
  • D. Adronio

Show Answer

Ans:- C – Aquila – Explanation – Social networking giant Facebook’s Internet drone named ‘Aquila’ has passed full-scale test. This was the first time using the full-scale drone.

Hide

4. Recently which country has completed the production of the world’s largest amphibious aircraft?

  • A. America
  • B. China
  • C. England
  • D. Russia

Show Answer

Ans:- B – China – Explanation – China has completed the production of the world’s largest amphibious aircraft dubbed as the AG600. It was unveiled by the state-owned aviation Industry Corporation of China (AVIC) in the southern port city of Zhuhai.

Hide

5. Recently which Indian shooter won the Bronze Medal in Junior World Cup?

  • A. Rituraj Singh
  • B. Arjun Das
  • C. Simarjit Singh
  • D. Manavaditya Rathore

Show Answer

Ans:- D – Manavaditya Rathore – Explanation – Indian shooter Manavaditya Rathore has won the trap bronze medal in the Champions of Champions match at the Junior World Cup in Porpetto, Italy. Besides, Anant Naruka won a bronze medal in the Champion of Champions in skeet event of the Junior World Cup.

Hide

6. Recently who won the 2016 Hungarian Grand Prix of F1?

  • A. Lewis Hamilton
  • B. Nico Rosberg
  • C. Sebastian Vettel
  • D. Sergio Perez

Show Answer

Ans:- A – Lewis Hamilton – Explanation – Merecedes driver Lewis Hamilton from Great Britain has won the 2016 Hungarian Grand Prix title of Formula One. It his overall fourth Hungarian Grand Prix title after winning it in 2007, 2009, 2012 and 2013.

Hide

7. Recently India’s first Green Rail Corridor was launched named the state?

  • A. Uttar Pradesh
  • B. Tamil Nadu
  • C. Andhra Pradesh
  • D. Bihar

Show Answer

Ans:- B – Tamil Nadu – Explanation – the india’s first Green Rail Corridor was inaugurated on the 114-Km long Rameswaram-Manamadurai stretch in Tamil Nadu. It was inaugurated by Union Railways Minister Suresh Prabhu through video-conferencing from Chennai, Tamil Nadu.

Hide

8. Named the first female violinist recently to get Sangita Kalanidhi Award?

  • A. Bijaya Lakshmi Kanyakumari
  • B. Akkarai Subbalakshmi
  • C. Avasarala Kanyakumari
  • D. Joytsna Srikant

Show Answer

Ans:- C – Avasarala Kanyakumari – Explanation – Renowed violinist Avasarala Kanyankumari from South India was selected for the prestigious 2016 Sangita Kalanidhi award. With this, she becomes first female violinist chosen in the history of this prestigious award. She will be bestowed with the award on January 1, 2017.

Hide

9. Recently which state Government to set up a Cyber Security Centre for cyber crimes across the state?

  • A. Uttar Pradesh
  • B. Maharashtra
  • C. Kerala
  • D. West Bengal

Show Answer

Ans:- D – West Bengal – Explanation – West Bengal government to set up a cyber-security centre to address the mounding threat cyber-crimes across the state. The state is mulling to open an apex body for dealing with all cyber-security the West Bengal Cyber Security Centre Excellence (WBCS-CoE) to deal with increasing cyber-offences.

Hide

10. Named the fastest woman who recently sets a World Record of 12.20 seconds at London Diamond League meeting?

  • A. Lolo Jones
  • B. Kellie Wells
  • C. Kendra Harrison
  • D. Sally Pearson

Show Answer

Ans:- C – Kendra Harrison – Explanation – Kendra Harrison of America set a 100m hurdles world record of 12.20 seconds at the London Diamond League meeting on July 22 in London. This was one hundredth of a second faster than the previous world record of 12.21 had stood since 1988 and was held by Yordanka Donkova of Bulgaria.

Hide

Video Current Affairs Quiz: July 25 2016

Do not forget to check the following topics

0 Users (0 votes)
Helpful
What people say... Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)
Sort by:

Be the first to leave a review.

Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Any help? Leave your Question (We will reply you with in 3 Days)